Astianpesukoneet

copyright
Suorakanava Oy

Astianpesukoneiden tulo koteihin poisti päivittäisen tiskivuorojen jakamisen. Astioiden korjaaminen pöydältä suoraan koneeseen estää häiritsevän tiskivuoren syntymisen tiskipöydälle. Vanhakin astianpesukone on mainio apulainen, mutta uudella koneella astioiden pesu käy helpommin, tehokkaammin, hijaisemmin ja pienemmällä veden ja energian kulutuksella. Uusissa astianpesukoneissa on runsaasti parannettuja ja myös kokonaan uusia ominaisuuksia, jotka tekevät astioiden pesusta entistä miellyttävämpää.

Entistä helpompi täyttää

Uudessa hyvässä astianpesukoneessa on modulirakenne, joka helpottaa astioiden järjestelyä. Lautastelineet ovat siirreltävissä oman mielen mukaan tai osan niistä voi jättää pois, jolloin esimerkiksi suurille kattiloille muodostuu paremmin tilaa. Myös aterintelineen voi tarvittaessa sijoittaa yläkoriin. Koneen sisältö mukautuu pesua odottavien astioiden mukaan. Joissain malleissa yläkorin korkeus on säädeltävissä. Pitkille työvälineille, kuten erilaisille veitsille ja tarjoilulusikoille on useissa malleissa oma sijoituspaikka. Uusissa astianpesukoneissa on useimmiten myös enemmän täyttötilaa.

Parempi pesutulos

Uusilta pesukoneilta voi odottaa, ellei suorastaan vaatia, parempaa pesutulosta. Eräs pesutulosta paranvista uusista ominaisuuksista on aaltoefekti. Pesuvesi suodatetaan joka neljäs sekunti ja pääpumppu toimii vedenpoiston aikana sykäyksittäin. Veden aaltoileva liike kuljettaa ruoantähteet siivilään 40-60% aiempaa tehokkaammin. Puhtaamman pesuveden vaikutuksen huomaa pesutuloksessa. Huippumalleissa on omat tehopesu- ja puolitäyttö toiminnot. Tehopesussa suihkuvarsien pesuteho voimistuu ja lämpötila nostetaan 70 asteeseen. Esimerkiksi likaiset kulhot, kattilat ja pannut vaativat puhdistuakseen usein normaalia voimakkaamman pesun. Puolitäyttöohjelma on yksi parhaista uutuustoiminnoista. Se on tarkoitettu vajaiden koneellisten pesuun. Tällöin pienehkö astiamäärä pestään yläkorissa. Puolitäyttötoiminto kuluttaa noin kolmanneksen vähemmän vettä ja energiaa, normaalipesuun verrattuna.

Monipuoliset pesuohjelmat

Kehittyneemmän elektroniikan käyttöönoton myötä myös astianpesukoneisiin on tullut runsaasti erilaisia pesuohjelmia. Normaalin pesuohjelman lisäksi on tehokkaita, hellävaraisia ja nopeita pesuohjelmia. Sensoriohjelmat tarkkailevat pesua, säästävät energiaa ja vettä taaten kuitenkin täydellisen pesutuloksen. Ajastimen avulla voi pesukoneen käynnistämistä siirtää eteenpäin. Esimerkiksi halpaa yösähköä käyttävät voivat halutessaan ajastaa koneen käynnistymisen keskelle yötä, jolloin energia on halvempaa. Parhaiden koneiden erittäin hiljainen käyntiääni ei häritse myöskään yöunia

Huippuluokan integroitava astianpesukone ADG 6966

Uutta turvallisuutta ja mukavuutta

Vesivahingon syntymisen vaara on eliminoitu joissain koneissa tehokkaasti. Esimerkiksi Whirlpoolin Automatic Aquasafe ominaisuus estää tehokkaasti vesivahinkojen syntymisen. Paineletku on tuplavaipoitettu ja vedentulo katkeaa välittömästi, jos ylimääräistä vettä ilmaantuu koneeseen tai letku vuotaa. Järjestelmä toimii myös silloin, kun virta ei ole päällä. Myös Whirlpoolin patentoitu lämmitysvastus lisää turvallisuutta. Pesutilan ulkopuolelle sijoitettu lämpövastus on turvallinen myös puisille ja muovisille astioille. Ratkaisulla saavutetaan myös säästöa veden ja energian kulutuksessa. Lähes kaikissa Whirlpoolin astianpesukoneissa on lisänä myös itsepuhdistuva suodatin.

Uudelta astianpesukoneelta edellytettäviä ominaisuuksia:

- pesutulosta parantava aaltoefekti
- muunneltava sisus
- puolitäyttöohjelma
- tehopesuohjelma
- Aquasafe -turvajärjestelmä
- ajastin

 

(logosta yrityksen omille www-sivuille)

Whirlpool Nordic Oy
Pihatörmä 1 A
02240 Espoo
Puh. 09-6133 6235
Fax 09-6133 6200
www.whirlpool.fi
 

 

Loading