Keskustelupalsta  etusivu/aiheet  keskustelijat  oma profiili chat  blogi 


Keskustelupalstalla lukijamme voivat esittää omia mielipiteitään tai kysymyksiään toisilleen. Palsta on siis tarkoitettu puhtaasti jäsentemme älisiin keskusteluihin.
Katso myös: .

Osto- ja myynti-ilmoitukset kirjoitetaan pörssiin.

Valvojat:
OP  Pm  Betonitohtori  Rakentaja.fi/ylläpito 


 Rakentaminen & Remontointi - Asunnon osto/myynti - Osakeyhtiön perustaminen omakotitalolle?

  [viestejä: 24kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3  >|]
ratoiv Käyttäjä on nainen
Viestejä: 668 kpl
Lähetä viesti
tiistai, 26. huhtikuuta 2011 - klo 10. 16 (yli 5 vuotta sitten)

Sitähän se juuri on ja siksipä käytin "kiertää", kun sitä sanaa ilman lainausmerkkejä oli käytetty aiemmin, mutta tosikot ja muut panta kireällä olevat vokottojat eivät käsitä. Verosuunnittelu on täysin sallittua. Siihen neuvoa saa jopa sieltä "karhunkin" pesästä.

Nkuusvitoselle: "karhunkin" ei tarkoita sitä metsän kuningasta, vaan aivan muuta kuningasta. Mietipä mikähän se mahtaa olla?

 

Halpakorjaus Käyttäjä on mies
Viestejä: 2359 kpl
keskiviikko, 27. huhtikuuta 2011 - klo 9. 35 (yli 5 vuotta sitten)

"Valmiita taloja ei yhtiöitetä
Valmiiden käytössä olevien omakotitalojen muuttaminen asunto-osakeyhtiöksi on harvinaista. Mikäli kiinteistö tontteineen ja valmiine rakennuksineen halutaan muuttaa yhtiömuotoon, ne on luovutettava perustettavalle yhtiölle.

Saannon yhteydessä yhtiö joutuu hakemaan saannolleen lainhuudatuksen, missä yhteydessä ostaja joutuu maksamaan neljän prosentin varainsiirtoveron. Vasta tämän jälkeen tehtävissä asunto-osakeyhtiön osakkeiden kaupoissa varainsiirtovero olisi 1,6 prosenttia. - Neljän prosentin varainsiirtoveron maksamista ei voi kiertää, vaikka luovuttaisi kiinteistön perustettavalle yhtiölle muodolliseen yhden euron hintaan. Verottaja puuttuisi tilanteeseen ja määräisi todennäköisesti yhtiölle varainsiirtoveron käyvän hinnan perusteella, Juha Saarimäki muistuttaa. "

Höh!

 

N65 Käyttäjä on nainen 1965
Viestejä: 465 kpl
Lähetä viesti
keskiviikko, 27. huhtikuuta 2011 - klo 9. 40 (yli 5 vuotta sitten)

"Saannon yhteydessä yhtiö joutuu hakemaan saannolleen lainhuudatuksen, missä yhteydessä ostaja joutuumaksamaan neljän prosentin varainsiirtoveron. Vasta tämän jälkeen tehtävissä asunto-osakeyhtiön osakkeiden kaupoissa varainsiirtovero olisi 1,6 prosenttia. - Neljän prosentin varainsiirtoveron maksamista ei voi kiertää, vaikka luovuttaisi kiinteistön perustettavalle yhtiölle muodolliseen yhden euron hintaan. Verottaja puuttuisi tilanteeseen ja määräisi todennäköisesti yhtiölle varainsiirtoveron käyvän hinnan perusteella, Juha Saarimäki muistuttaa. "

-Juuri näin. Lisäksi, jos kauppa tehtäisiin vaikka sillä euron hinnalla, verottaja lätkäisi lahjaverolapun käyvän hinnan mukaan. Tuolla aiemmin mä jo ihmettelin tätä samaa asiaa, että miten siitä muka voi hyötyä nykyinen omistaja. Jos haluaa myydä sen talon sitten niin, että vero on alhaisempi uudelle ostajalle, yhtiöttämisestä on etua.
Verosuunnittelua kannattaa harrastaa, jos sen osaa. ;)

 

ratoiv Käyttäjä on nainen
Viestejä: 668 kpl
Lähetä viesti
keskiviikko, 27. huhtikuuta 2011 - klo 10. 05 (yli 5 vuotta sitten)

Näissä asioissa kannattaa osata, kun tekee. Jos harrastetaan, niin silloin se on sitä "puutarhanhoitoa".

 

  [viestejä: 24kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3  >|]
Tilaa muistutin tähän ketjuunTilaa muistutin Lähetä Tulosta Del.icio.us Facebook Twitter

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

<<-- Keskustelupalstan etusivulle
Lisää uusi viesti tähän keskusteluun ->>