• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuokranantajan tarkastusoikeus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista sekä huoneiston myyntiä tai uudelleenvuokraamista varten vuokranantajalla on oikeus päästä huoneistoon viivytyksettä sopivana aikana.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57649.jpg
Ilmanvaihdon vastuut ja työnjako
Taloyhtiöissä pähkäillään usein, miten vastuut ilmanvaihdon kunnossapidon suhteen jakautuvat osakkaiden ja yhtiön välillä. Asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) mukaan yhtiö vastaa rakenteista, eristeistä sekä ns. perusjärjestelmistä eli esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä, jotka yhtiö on toteuttanut. Osakkaan vastuulle taas kuuluvat huoneiston sisäosat lukuun ottamatta edellä mainittuja perusjärjestelmiä.
202211_79904.jpg
Miten ilmanvaihdolla voi säästää energiaa?
Energian kallistuessa myös koneellisen ilmanvaihdon energiankulutus on kirvoittanut valtavan määrän pohdintoja. Moni omakotiasuja pohtii, voisiko ilmanvaihtoa pienentää energian säästämiseksi ja kuinka paljon ilmanvaihto kuluttaa energiaa? Missä kohtaa sen käytössä voi tinkiä? Ja voiko joillain toimenpiteillä olla haittaa koneen toiminnalle?
201110_28374.jpg
Pienhiukkaset ovat yllättäviä tappajia
Erityisesti riskiryhmiin kuuluvat sydän- ja verisuonisairauksista sekä hengitystiesairauksista (allergikot) kärsivät ovat hengityselinten kautta kulkeutuvien pienhiukkasten armoillaHiukkaset kulkeutuvat hengitettäessä keuhkojen kautta verenkiertoon muuttuen kiusallisesta ongelmasta vakavaksi terveyttä uhkaavaksi ongelmaksi.
Vaillant Ruotsi referenssi
Vaihto öljylämmityksestä ilmavesilämpöpumppuun toi yllättävät edut lämmityskustannusten puolittumisen lisäksi
Veljeksien perinnöksi saamassa vanhassa talossa oli edessä lämmitysjärjestelmän päivitys vanhasta öljylämmityksestä moderniksi ilmavesilämmitysjärjestelmäksi. Saneerauksessa oli energiakustannuksien säästön lisäksi monta muutakin yllättävää etua vanhaan lämmitysjärjestelmään verrattuna.
20183_52101.jpg
Vanhan ilmanvaihtojärjestelmän voi uudistaa
Vanhan MUH Ilmavan tilalle uusi energiatehokas koneVallox 121 SE on ilmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen, MUH Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE sopii myös monien samaan aikaan valmistettujen MUH Ilmava kopioiden tilalle. Kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983–2004 aikana valmistetuissa MUH Ilmava 100 ja 120 -ilmanvaihtokoneissa.Teholtaan Vallox 121 SE on keskisuuren asunnon ilmanvaihtokone. Se soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen. Sen lämmöntalteenoton tuloilman hyötysuhde on yli 80 prosenttia ja koneessa on tasavirtapuhaltimet.Vallox 121 SE -koneen käyttö on helppoa ja energiatehokasta. Vakiovarusteena on Vallox Digit SED -ohjain. Kosteus- jahiilidioksidiantureiden (lisävarusteita) ansiosta ilmanvaihto mukautuu automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilmaolosuhteisiin ja toimii siten aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin vältetään turha energiankulutus.Vallox 121 SE on varustettu kesäilmanvaihtotoiminnolla, viikkokellolla, huoltomuistuttimella sekä takkakytkimellä ja siinäon sekä etu- ja jälkilämmityspatterit.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20183_52061.jpg
Höyrynsulku ja lämmön-eriste samassa levyssä
Kotimaiset Finnfoamin valmistamat FF-PIR-eristeet soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi saunan kuumissa ja kosteissa tiloissa. Ohuilla ja tehokkailla FF-PIR-eristeillä tilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ja mahdollisimman energiatehokkaiksi, eli nopeasti lämpeneväksi ja lämmönpitäväksi.Levyt asennetaan suoraan seinän runkorakenteeseen, joka voi olla kiviseinä tai puurunko. FF-PIR-eristeiden käyttölämpötila on -50…+120˚C, mutta hetkellisesti ne kestävät jopa yli +200˚C asteen lämpötiloja. Näin ollen tuotetta on turvallista käyttää saunassa.Saunaan soveltuvat ensisijaisesti FF-PIR SAUNA (30 x 600 x 1200 mm, ympäritäyspontattu) tai FF-PIR 30 ALK (30 x 600 x 2400 mm, ympäritäyspontattu). Myös muut eristepaksuudet soveltuvat käytettäväksi saunan lämmöneristeenä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton