• Etusivu
  • Rakentaminen

Veneteemaviikko Kokkolan asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.07.2011
20117_27183.jpg

KOSEK, Kokkolanseudun Kehitys Oy järjestää heinäkuun viimeisenä viikkona (25.-31.7) veneteemaviikon Kokkolan asuntomessuilla. Veneteemaviikon aikana asuntomessualueen pienvenesatamassa ja sen välittömässä läheisyydessä esittäytyy 11 Kokkolan seudun vene- ja venetarvikevalmistajaa.

Kokkolan seudulla venealalla on pitkät perinteet ja alue on tunnettu veneteollisuudestaan. Veneala on myös yksi kansainvälisimmistä toimialoista Suomessa. Suurin osa veneteollisuuden tuotteista menee vientiin.

Myös Kokkolan alueen venemerkit ovat kansainvälisesti tunnettuja. Alueella toimii parikymmentä venevalmistajaa ja noin viitisenkymmentä venealan alihankkijaa. Veneteollisuus työllistää suoraan 1200 henkilöä ja epäsuorasti työllistettäviä arvioidaan olevan noin 500 henkilöä.

Veneteemaviikolla pienvenesatamassa esillä on niin veneitä, moottoreita kuin venetarvikkeitakin. Mukana ovat seuraavat yritykset: Akku-Teho Marine Oy, Himangan Muovityö Oy, Kewatec AluBoat Oy Ab, Korsö Båt Ab Oy, Kulkuri-Veneet Oy, Linex-Boat Oy, Oy Charger Composites Ab, Oy Finn-Marin Ltd, Oy Lahnakoski Ab, Oy Sundfors Vene Båtvard Ab/Profin Oy ja Sarins Boats Ltd.

Melontaretkiä ja Meripelastajien toimintaan tutustumista

Veneteemaviikon yhteydessä Nuorisokeskus Villa Elba /Luontokoulu järjestää jokaisena päivänä teemaviikolla tunnin mittaiset melontaretket kaksi kertaa päivässä: klo 12.00 ja 14.00. Retkille saavat osallistua kaiken ikäiset. Ohjatut melontaretket lähtevät pienvenesatamasta.

Pienvenesatamassa voi veneteemaviikon aikana myös tutustua SMPS Kokkolan Meripelastajat ry:n toimintaan ja heidän pelastusveneeseensä. Kokkolan Meripelastajat informoivat messukävijöitä vesi-turvallisuusasioissa ja esittelevät turvavarusteita ja kalustoa. Meripelastusnäytökset järjestetään päivittäin klo 16–17.

Veneteemaviikon avajaiset järjestetään Kokkolan asuntomessualueen pienvenesatamassa maanantaina 25.7.2011 klo 12.00.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

2948_325495718_2017103111244.jpg
Paperintekijäntie, Tervakoski
Rakennuksen erikoisominaisuutena katolla oleva palosireeniKATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /Pisa Saneeraus OyUudistimme entisen paperitehtaan työntekijöiden asuntolan Tervakosken Paperintekijäntiellä kesällä 2017. Kuvien takaosassa näette identtisen kopion siitä, millainen kohde oli ennen remonttia, jokainen talo on tehty samaan aikaan noin vuoden erotuksella toisistaan.
20074_4485.jpg
Vuolukiviset pihakivet
Tulikivi on tuonut ainoana yrityksenä markkinoille vuolukiviset pihakivet. Tuotteet ovat täysin kotimaisia. Hillitty ja ajaton vuolukivi sointuu hyvin joka ympäristöön. Vuolukiveä on myös helppo työstää ja asentaa itse.
20205_64732.jpg
Vaivaako siitepöly sisätiloissakin? Ilmansuodatus auttaa
Kevät on pitkällä ja samoin siitepölykausi. Jopa 40% Suomalaisista kärsii erilaisista siitepölyn aiheuttamista oireista. Siitepöly ei ole elimistölle vaarallista, mutta erittäin epämiellyttävää yliherkille. Siitepölylle altistuminen aiheuttaa aivastuksia, nuhaa, yskää, kurkun ja kitalaen kutinaa, henkitorven karheutta, päänsärkyä ja väsymystä. Hyvä uutinen on se, että kotioloissa voit itse vaikuttaa altistuksen määrään ja siten parantaa tilannetta! Olemme koonneet tähän artikkeliin vinkkejä kodin siitepölyaltistuksen minimoimiseksi.
20216_71342.jpg
Huomioi terassin lasitukseen liittyvät asiat jo talopaketin suunnitteluvaiheessa
Oletko aikeissa rakentaa taloa? Panosta talon suunnitteluun ja ota etukäteen huomioon myös mahdollisesti myöhemmin eteen tulevia tarpeita. Todennäköisesti talosi yhteyteen rakennetaan myös terassi. Mitäpä jos asentaisit terassin lasituksen taloprojektin yhteydessä? Usko pois, lasitat terassin kuitenkin myöhemmin. Keräsimme muutaman vinkin, mitä kannattaa ottaa huomioon lasiterassin hankinnassa ja suunnittelussa. Kun huomioit nämä seikat, talossa on kaikki kohdallaan jo muuttovaiheessa, eikä uutta kotia tarvitse alkaa remontoimaan heti lasitusten lisäämiseksi.
20096_17438.jpg
Nykyaikaista ilmanvaihto
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa lämmitysjärjestelmän saneeraustaPerinteisen talon lämmitysenergiankulutuksesta noin 20–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä matalaenergiarakentamisessa. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä joita lämmitysjärjestelmän uusimisella tavoitellaan. Lämmön talteenotolla varustetussa tulo- poistoilmanvaihdossa sisään tuotava ilma lämmitetään poistettavan ilman lämmöllä. Vallox 90 SE,150 SE ja 200 SE -malleissa lämmön talteenoton tuloilman hyötysuhde on huippuluokkaa, yli 80 prosenttia, mikä ilmenee VTT:n tuotesertifikaateista.Valloxin kaikissa matalaenergiailmanvaihtokoneissa on sähköä säästävät integroidut tasavirtapuhaltimet. Tasavirtapuhaltimillavarustetut ilmanvaihtokoneet kuluttavat sähköä jopa puolta vähemmän kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustetut.
20116_26830.jpg
Loma-asuntomessut avattiin
Loma-asuntomessut Mäntyharjussa avattiin tänään. Erityispiirteenä esillä olevissa loma-asunnoissa on energiatehokkuus ja ekologisuus. Loma-asuntomessut ovat avoinna yleisölle kahden viikon ajan. 27.6.-10.7.2011.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton