• Etusivu
  • Talo

Valokuidun valinta – Vuosikymmenten päätös

Mitä kuluttajan tulisi ottaa huomioon valokuituliittymää valitessaan?

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Valokuitunen Oy
Julkaistu 24.03.2024
ValokuitunenAdobeStock_237414996

Valokuitu on noussut yhä suositummaksi vaihtoehdoksi kodin nettiliittymäksi, ja sen suosio on edelleen kasvussa. Valitessaan valokuituyhteyttä kuluttajan on kuitenkin tärkeää harkita huolellisesti, sillä päätös tehdään vain kerran, ja sen vaikutukset ulottuvat vuosikymmenien päähän.

Valokuitu on pitkäaikainen investointi. Kun valokuitu kerran rakennetaan kotiin, se palvelee siellä seuraavat vuosikymmenet. Harvoin alueelle rakennetaan toista valokuituverkkoa, ja mobiiliyhteyksiin siirtyminen ei usein ole houkutteleva vaihtoehto niille, jotka ovat tottuneet valokuidun nopeuteen, huolettomuuteen ja tasalaatuisuuteen.

Valokuituliittymää valittaessa on tärkeää huomioida, tarjoaako verkko valinnanvapautta. Verkon palveluissa valinnanvara tarkoittaa, että asiakkaalla on mahdollisuus kilpailuttaa nettiliittymät, mikä pitää hinnat kurissa ja palvelut laadukkaina.

Info

Info

Valokuidun toimittajan valinta

Kun teet päätöksen valokuidusta, teet päätöksen, joka vaikuttaa kotisi internet-yhteyteen vuosikymmeniksi eteenpäin. Siksi onkin tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat tehdessäsi ostopäätöstä valokuidusta.

Mieti, ennen valokuidun toimittajan valintaa seuraavia seikkoja.

  • Aito valokuitu: Varmista, että valokuitu on aitoa ja että yhteys tuodaan kotiin asti ilman muita teknologioita, kuten kuparia tai coaxial-kaapelia, jotka voivat heikentää yhteyden laatua.
  • Kustannusten kattavuus: Valokuituverkon rakentaminen on suuri investointi. Eri toimijoiden liiketoimintamallit vaikuttavat siihen, miten ja milloin kustannukset katetaan. Harkitse tarkkaan, mihin ratkaisuun sitoudut.
  • Laajakaistavalikoiman monipuolisuus: Valitse avoin valokuituverkko, jossa on useita palveluntarjoajia. Tämä kilpailu pitää hinnat kohtuullisina ja palvelut laadukkaina.
  • Sopimuksen ehdot: Tarkista sopimuksen ehdot huolellisesti. Vältä sitoutumista epävarmoihin toimitusaikatauluihin ja varmista, että sopimus on tasapainoinen.
  • Hintaan sisältyvät palvelut: Selvitä, mitä kaikkea hinta kattaa, mukaan lukien mahdolliset jälkitöitä ja ylläpitovastuut.
  • Toimijan luotettavuus: Tutki valokuitutoimijan taustat ja toimituskyky ennen sopimuksen tekemistä.

Valokuitunen tarjoaa oikeat vastaukset!

Valokuitusen verkossa sinulla on vapaus valita nettiliittymäsi haluamaltasi palveluntarjoajalta. Et siis sitoudu yhteen nettiliittymätoimittajaan vuosiksi eteenpäin. Verkon avoimuus mahdollistaa kilpailutuksen ja valinnanvapauden, mikä pitää hinnat kurissa ja palvelut laadukkaina. Voit valita nettiliittymän, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

Kun valokuitu on asennettu kotiisi, voit rauhassa valita nettiliittymän sen jälkeen. Sinun ei siis tarvitse sitoutua etukäteen yhden toimittajan liittymään. Valokuitusen verkossa voit valita laajakaistasi keneltä tahansa Valokuitusen verkossa mukana olevalta palveluntarjoajalta.

Sinun ei myöskään tarvitse jakaa kotiisi tulevaa valokuitua kenenkään kanssa. Se on sinun, ja kaikki kotonasi voivat käyttää nopeaa nettiä, joka ei ala pätkiä tai piiputtaa. Valokuitusen tarjoama valokuituverkko on luotettava, nopea ja tulevaisuudenkestävä ratkaisu kodin internet-yhteyteen.

Muista myös, että valokuitu vaikuttaa positiivisesti asuntosi arvoon.

Tee viisas päätös ja valitse Valokuitusen valokuitu, joka palvelee sinua ja perhettäsi pitkään ja varmistaa, että kotisi on aina luotettavasti yhteydessä muuhun maailmaan.

Valokuitunen Oy
Talo
asuminen
netti
älykoti
valokuitu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Hellapoliisi valitsi valokuidun
Hellapoliisi hankki valokuidun avaimet käteen -periaatteella
Oletko innokas ruoanlaittaja tai makusteletko ruokia lukien reseptejä netissä? Taidatkin tuntea jo Hellapoliisin eli Kati Jaakosen, joka on Suomen ensimmäisiä ruokabloggaajia. Vuonna 2005 alkaneesta harrastuksesta muotoutui Katille bisnes, joka vaatii toimivan netin. Toimiva netti taas tarvitsee kaverikseen valokuidun. Hellapoliisi valitsi Valokuitusen valokuidun omaan taloonsa, lue miksi.
20234_81434.jpg
Miten omakotitaloon saa valokuidun?
Valokuitumarkkina käy kuumana. Postilaatikkoon tupsahtaa eri valokuitutoimijoiden mainoksia kuitu-urakoista. Miksi hankkia valokuitu? Miten edetä? Mitä minun pitää tietää asiasta? Mihin sitoudun? Mitä kaikki maksaa? Näitä asioita avaa Valokuitusen Sales Manager Joonas Laras.
20235_81591.jpg
It-ammattilainen sai toimivan netin maalle naapureiden avulla: "Valokuitu on mainio ratkaisu"
Kun työhuone sijaitsee kotona ja koti paikassa, jossa mobiililaajakaista toimii heikosti, ratkaisuksi muodostui valokuitu. Paula Teinonen-Lahti hankki omakotitaloonsa valokuituyhteyden Valokuituselta ja on enemmän kuin tyytyväinen.– Tarvitsen luotettavan nettiyhteyden töiden tekemiseen ja nyt voin olla huoletta, hän kertoo.
20234_81384.jpg
Mikä on älylukon todellinen kustannus?
Puhuttaessa älylukoista, moni kuvittelee mielessään luksustuotteen, jollaisia näkyy Hollywood tähtien ovissa ja James Bond elokuvissa tai vähintäänkin vain varakkailla asuinalueilla. Älylukot ovat nykyisin kaikkien saatavilla ja yhä useampi harkitseekin älylukon hankkimista.
taloyhtiön kokouksessa 3 ihmistä pohtimassa asioita pöydän äärellä
Näin säästät taloyhtiössä – kaksi älykästä ratkaisua
Taloyhtiössä asuminen on monelle mukavaa ja vaivatonta, mutta se voi myös tulla kalliiksi. Onneksi on olemassa helppoja tapoja säästää rahaa ja energiaa, jotka hyödyttävät sekä asukkaita että taloyhtiötä. DNA:n Taloyhtiönetti ja Wattisen älylämmitys ovat kaksi esimerkkiä älykkäistä ratkaisuista, jotka tuovat tolkkua asumiskustannuksiin.
20219_72318.jpg
Murtovarkaan vinkit kodin suojaamiseen
Koti on paikka, jossa haluamme tuntea olomme turvalliseksi ja suojatuksi. Valitettavasti murtovarkaudet ovat edelleen todellinen uhka monille. On kuitenkin olemassa lukuisia toimenpiteitä, joita voimme toteuttaa kotimme suojelemiseksi ja murtovarkaiden estämiseksi.Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta vinkit sopivat käyttöön maassa kuin maassa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton