• Etusivu
  • Talo

Valmista seinäpintaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.03.2016
20163_45513.jpg

Kuviolliset laatat eivät hyppää silmille, mutta antavat tilaan kivasti sitä jotain.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Olen kyllä niin tyytyväinen kylpyhuoneen seinälaattoihin ja varsinkin suihkunpuoleisen päätyseinän kuviollisiin laattoihin! Onneksi annoin laatoittajalle vapaat kädet kuviolaattojen asetteluun, sillä tuo epäsymmetrisyys on minulle valtavan haastavaa. Nuo kuviolliset laatat eivät mitenkään hyppää silmille, mutta antavat kivasti sitä jotain tuolle seinälle.

20163_45514.jpg

Kodinhoitohuoneeseen hiertopinnoitetta

Kodinhoitohuoneen hiertopinnoitteen kanssa jouduin hieman pitämään puoliani remonttimiesten ollessa sitä mieltä, että saman efektin saisi maaliin sekoitetulla hiekalla. Ei kyllä edes saisi. Pinnoite on helposti puhdistettavissa pesunkestävän pintamaalin ansiosta. Pinnoite kestää hyvin myös välitilassa pesunkestävän pintamaalinsa ansiosta.

Ihanat pujot seinällä.
Ihanat pujot seinällä.
Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.
Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

"Miten päin tämän pujon kuuluu olla?" kuului kysymys puhelimessa kun olohuoneen tapettia alettiin laittaa seinään ja täytyy sanoa, että ihan vähän kyllä ehdin jo panikoimaan. Kaikki tapetit kun eivät ole automaattisesti oikein päin rullassa. No mutta ihan oikein ovat nyt seinässä ja näyttävät kerrassaan ihanilta! En kestä kuinka hienolta ne näyttävat! Olen aina ollut enemmän tehostetapettityyppi, mutta koska tämä meidän uusi tuleva koti vaatii mielestäni tapettia jokaiseen seinään, niin silloinhan sitä pistetään. Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat jotenkin samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

20163_45517.jpg

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat sulassa sovussa. Tapetissa tapahtuu paljon, mutta vaalean värinsä ansiosta se on ihanan neutraali pohja, samalla tapaa kuin tuo olohuoneen ja ruokahuoneenkin tapetti. Aivan ihana!

Ja tuo lattia, alkuperäinen paloista tehty lautalattia, jonka säilytystä meidän työmiehet eivät vaan voi ymmärtää ja minä taas rakastan päivä päivältä yhä enemmän.

Eikä tarvitse enää eteisessäkään varoa askeliaan, vaan saa kävellä tukevalla alustalla.

20163_45518.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_63989.jpg
Unelmien koti 2020 - katso äänestyksen ja arvonnan tulokset!
Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Sokkeliin eristys?
Kysymys:Viime kesänä ostettuun omakotitaloon olisi tarkoitus alkaa tehdä terassia seinustalle. Olen nyt kaivamassa multaa pois seinustalta eristeisiin asti ja tilalle levitän soraa. Vaakaan ajattelin laittaa finfoamin lisäeristeeksi. Pitäisikö laittaa myös sokkelia vasten pystyyn 5 cm:n eristelevy? Sokkeli jäisi tässä tapauksessa kokonaan terassin alle. Talossa on maanvarainen laatta harkkosokkelilla. Sokkelissa on slammaus.
20122_29767.jpg
Pidä vesi siellä, minne vesi kuuluu
Universal-nystyrälevyUniversal-nystyrälevy pitää lattiarakenteet kuivina. Näin home ei pääse hiipimään rakenteisiin, ja huoneilma säilyy terveellisen puhtaana. Universal kestää raskaimmatkin huonekalut. Se vaimentaa tehokkaasti askelten ääniä puu-, parketti- ja laminaattilattioilla, ja tekee lattiasta miellyttävän joustavan. Universalia käytetään betonirakenteisissa puupäällysteisissä lattioissa. Sen avulla voidaan tarvittaessa järjestää tuuletus parketin ja lattiarakenteiden väliin. Universal on materiaaliltaan 0,5 mm paksua, lujaa ja ympäristöystävällistä polypropyleenimuovia. Levyssä on nystyröitä joiden ansiosta betonin ja lattiamateriaalin väliin jää 7 mm:n ilmatila. Järjestelmään kuuluvat saumanauhat, kulmalista ja tiivistysnauha. Universal on monikäyttöinen tuote ja erinomainen kosteuskatko etenkin maanvaraisten lattioiden parketinalusmateriaaliksi. Universal soveltuu minkä tahansa pintamateriaalin kanssa, kun väliin asennetaan tukeva lastulevy. Universalin avulla voidaan tarvittaessa järjestää tuuletus parketin ja lattiarakenteiden väliin jäävään ilmatilaan.
20154_42976.jpg
Näin tasoitat eri lattiapinnat
Omakotitalon lattioissa vaaditaan suoruutta tai kallistuksia huoneen käyttötarkoituksesta riippuen. Weberin lattiatasoitteilla on mahdollista tehdä ohutta tasaista pintaa, paksuja täyttöjä tai kylpyhuoneen lattian kallistuksia. Weberin tuotevalikoimasta löytyy tasoitteita niin betoni- kuin puualustallekin. Normaalisti muutamassa päivässä kuivuvien tasoitteiden lisäksi valikoimassa on myös muutamissa tunneissa kuivuvia pikatasoitteita.Kaikki lattiatasoitteet sopivat betonilattioiden tasoittamiseen, minkä lisäksi Weberin valikoimasta löytyy lattiatasoitteita myös saneerauskohteisiin, joissa alustana voi olla esimerkiksi heikko betoni, puu-, klinkkeri tai muovimatto.
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
20226_78534.jpg
Turner autotallinovet
Helppokäyttöiset ja turvalliset autotallinovet ovat varma sekä erinomainen valinta jokaiseen kotiin – on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Hyvin eristetyt sekä tiiviit ovet pitävät omaisuutesi varmassa tallessa ja suojassa. Turnerin laajasta valikoimasta löytyy useita ovimalleja sekä erilaisia ovityyppejä, joista varmasti löytyy ratkaisu joka toimii parhaiten juuri sinulle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton