• Etusivu
  • Rakentaminen

Tv-maksuvelvollisuus jatkuu digiaikanakin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kaapelitaloudet maksuvelvollisia myös ilman digisovitinta


Televisiomaksuvelvollisuus jatkuu digi-tv-siirtymän jälkeen ennallaan. Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollisuus vastaanottaa televisiolähetystä. Kaapeli-tv-jakelussa olevien talouksien tulee maksaa tv-maksu analogisen jakelun jatkoajalla, helmikuun 2008 loppuun asti, vaikka taloudessa ei olisikaan digisovitinta.

Televisiomaksuvelvollisuuden kannalta ei ole merkitystä, minkä jakelukanavan (analoginen, digitaalinen, satelliittivälitys) kautta televisiolähetystä voidaan vastaanottaa. Merkitystä ei ole silläkään, millaisen laitteen tai laiteyhdistelmän avulla televisiolähetyksiä voi vastaanottaa: maksuvelvollisuus koskee muun muassa digisovittimen/satelliittivastaanottimen ja television/monitorin/tietokoneen yhdistelmää sekä kännykkätelevisiota (DVB-H).

Televisiomaksun piiriin kuuluu myös televisiolähetysten vastaanottaminen IPTV:n kautta. IPTV:llä tarkoitetaan laajakaistaisen Internetin kautta vastaanotettavia reaaliaikaisia ja laadultaan perinteiseen televisioon verrattavia televisiolähetyksiä.

Televisiomaksusta vapautuu vain, mikäli ei ole minkäänlaista mahdollisuutta vastaanottaa televisiolähetystä.

Seuraamukset televisioilmoituksen laiminlyönnistä voivat enimmillään olla 500 euroa. Televisiomaksu on vuodessa 208,15 euroa eli noin 0,57 euroa päivässä. Tv-maksun voi maksaa myös puolen vuoden (104,75 euroa), kolmen kuukauden (53,00 euroa) tai kuukauden (17,95 euroa) jaksoissa. Ilmoituksen television käyttöönotosta voi tehdä lomakkeella, jonka saa postista, soittamalla asiakaspalveluun, p. 09 613 161 ja internetin kautta osoitteesta www.tv-maksu.fi. Televisiomaksuilla katetaan julkisen palvelun Yleisradion Oy:n toiminta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20092_14838.jpg
Ilmanvaihdolla mukavuutta
Kustavin keskustasta lossimatkan päässä sijaitsee maisemaltaan ja kiinteistöltään vaikuttava miljöö. Jylhän vehreään saaristoympäristöön on rakennettu kakkosasunnon virkaa toimittava kolme rakennusta sisältävä kokonaisuus. Asuin- ja saunarakennuksen ilmanvaihdolla luodaan mukavuutta, terveellisyyttä ja energiatehokkuutta vapaa-ajan asumiseen.
20132_34056.jpg
Askeläänieristys
Askeläänieristys ja sen vaatimustaso määritellään Suomen rakentamismääräyskokoelman osassa C1. Askeläänieristys kuvataan askeläänitasoluvulla L`n,w. Suurin sallittu askeläänitasoluku asuinhuoneistojen välillä on 53 dB. Uloskäytävästä asuinhuoneistoon vaatimus on enintään 63 dB.R’w kuvaa ilmaääneneristystä in-situ (= arvo, joka saadaan todellisissa olosuhteissa). Rw puolestaan on laboratorioarvo.Askeläänieristys ja muut peruskäsitteeet - Tutustu täällä
20203_63590.jpg
Materiaalitehokkuus on ympäristöystävällisyyttä
Vertailtaessa eri materiaalivaihtoehtojen hiilijalanjälkiä, täytyy aina ottaa huomioon rakennusten koko elinkaari ja tehdä vertailu rakennustasolla, koska pienen osa-alueen optimointi ei yleensä johda parempaan lopputulokseen.
20151_42110.jpg
Keittiön ovien ja runkojen materiaalit
Keskenään melko samannäköisissä keittiöissä on suuria hintaeroja. Yksi keittiön hintaan vaikuttavista tekijöistä on ovien ja runkojen materiaali, mikä erilaisten tyylien ja ovimallien viidakossa voi jäädä vähemmälle huomiolle. Materiaaleihin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä lisäsijoitus laatuun voi maksaa itsensä takaisin, jos haluaa pitää keittiönsä kauniina ja käyttää sitä mahdollisimman pitkään.
200611_2213.jpg
Tuotemapeista tietoa
Rakentaja.fi -palvelun tietopankkina voidaan pitää tuotemappeja, jotka on jaoteltu vasemman reunan valikkoon rakennusvaiheittain. Jokaisen valikon painikkeen alta löytyy kymmeniä tuotemappeja, joista edelleen kymmeniä sivuja tietoa rakentamisen eri osa-alueista. Mukana on yleistietoa sekä tuote-esittelyjä luotettavista ja laadukkaista tuotteista - eli tuotteista, jotka on kelpuutettu mukaan. Tuotemapit on laadittu seuraavin perustein:
20072_3320.jpg
Rakentaja.Fi tukemaan Taina Kolkkalan uusia tavoitteita
Keihäänheittäjänä tunnettu Taina Kolkkala (o.s. Uppa) jatkaa uudella innolla kohti MM-taistoa. Tavoitteet ovat korkealla Yleisurheilun MM-kisoissa, Japanin Osakassa. Harjoittelumotivaatio on kohdallaan ja perhe-onni tukee entistä enemmän myös henkisiä arvoja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton