• Etusivu
  • Energia

Talon sähkösuunnitelmat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2014
20148_40693.jpg
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Sähkösuunnitelma koko taloon

Remontin kokonaisvaltaisuudesta johtuen päätimme tehdä sähkösuunnitelman koko taloon. Emme toki ajatelleet tehdä sitä itse vaan ammattilaisen avustuksella, jotta kaikki tarpeellinen tulisi huomioitua. Samalla pyysimme myös valaistussuunnitelmaa koko taloon. Suunnitelma tullaan toteuttamaan kokonaisuudessaan led- valaisimilla.

Edelliset asukkaat olivat aikanaan jonkin verran sähköjä uusineet, mutta muutoksia kaivattiin lähes kaikkialle. Keittiön seinässä oleva sähkökaappi oli hieman liian keskeisellä paikalla, joten sille piti etsiä uusi paikka ensimmäisenä. Uusi paikka löytyikin ulko-oven vierestä, jolloin se ei pistä heti ensimmäisenä silmään sisään tultaessa. Toki tuo uusi kaappi on melko huomaamaton muutenkin ja senhän voi aina tuunata.

Sähkökalusteet talon hengen mukaan

Sähköihin liittyen minulle oli tärkeää asentaa kytkimet talon hengen mukaan ajalle tyypilliseen tyyliin 130 cm korkeudelle. Tämä kyllä aiheutti hieman ihmetystä meidän remonttimiehissä. Tosin meidän kodissa kytkimet olivat olleet joskus 150 cm korkeudella. Tämä selvisi vanhojen sähkövetojen ansiosta, jotka löytyivät purettujen seinien alta.

Sähkökalusteiden valinta yllättävän helppoa

Sähkökalusteiden valinta oli oikeastaan erityisen helppoa, sillä halusimme niiden olevan vanhan mallisia. Sopiva sähkökalustesarja löytyikin lopulta.

20148_40694.jpg
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20218_71929.jpg
Tässä talossa oli asuntomessualueen pienin hiilijalanjälki
Kastelli esitteli Lohjan asuntomessuilla 9.7.–8.8.2021 kaksi upeaa, modernia, ja avaraa kotia. Kastelli säväytti asuntomessuilla Veistos- ja Plazia-messutaloillaan. Näissä upeissa kodeissa voi isompikin perhe nauttia olostaan ja elämästään vuosien ajan. Veistos 163/195 -mallissa yhdistyvät kauniisti julkisivurappaus ja erilaiset puutehosteet, kun taas Plazia Järven sydän -kodissa korostuu vaivaton muokattavuus. Lohjan kaupunki laski tänä vuonna asuntomessualueen talojen hiilijalanjäljen sekä hiilikädenjäljen. Käytössä oli ensimmäistä kertaa ympäristöministeriön päivitetty rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä.
20104_21264.jpg
Turvallisuutta ja näyttävyyttä asuinympäristöön
Helppokäyttöiset ja näyttävät Renecom aidat ja portit ovat huolettomia, kestäviä sekä turvallisia. Valittavissa on useita erilaisia malleja, kokoja ja värejä sekä käyttömukavuutta lisäävä energiataloudellinen avausmekanismi. Renecom portti on vaivaton myös käsikäyttöisenä. Uusimman, patentoidun tekniikan ansiosta automatiikalla on viiden vuoden supertakuu.Lisätietoa Renecom aidoista ja porteista..
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Seurantakohteista arvokasta tietoa
Rakentaja.fi-seurantakohteita on muutaman vuoden aikana kertynyt jo yli sata. Valikoimasta löytyy kokonaisseurantoja pientalojen rakentamisesta, osaseurantoja esimerkiksi perustuksista sekä tietysti remontointikohteita.
20144_39159.jpg
KNX-järjestelmä yhdistää talosi toiminnot
KNX ohjaa kodin toimintojaNykyaikaisessa kodissa ohjattavaa on enemmän kuin tulisi ajatelleeksikaan. Valaistuksen ja lämmityksen lisäksi sähköllä toimii muun muassa murtohälytykset, palovaroittimet, ilmanvaihto, verhot ja kaihtimet, ja jopa autotallin ovi ja etuoven lukko. Kaikkia laitteita on totuttu ohjaamaan yksitellen, mikä sekin on toki tarpeen aina silloin tällöin, mutta mitä jos kaikki toimisikin vähän kuin itsestään?Tilaa KNX-taloautomaatio- ja sähköasennusesite
201912_61707.jpg
IDO Light on suunniteltu vastaamaan pieniin ja suuriin kylpyhuoneen haasteisiin
IDO tunnetaan linjakkaasta muotoilustaan ja laadukkaista tuotemateriaaleistaan. Uusi kalustesarja IDO Light jatkaa perinteitä pelkistetyllä ja ajattomalla ilmeellään, joka on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta."IDO Light -sarjan suunnittelun lähtökohtana oli luoda kalustesarja, jossa yhdistyvät laatu ja saavutettavissa oleva hintataso muotoilusta tinkimättä", taustoittaa tuotepäällikkö Tapio Aaltonen Geberit Oy:ltä.IDO Light -sarjaan kuuluvat korkea kaappi sekä alakaappi ja siihen sopivat pesualtaat. Alakaappeja on saatavilla kahdessa eri koossa (600 ja 900 mm) joko kahdella ovella tai yhdellä laatikolla."IDO Light -sarjan kalusteet vastaavat monipuolisesti kylpyhuoneiden haasteisiin. Esimerkiksi korkea kaappi on täydellinen pieniin kylpyhuoneisiin, koska kaapin syvyys on vain 16 cm. Kylpytilassa, jossa neliöt eivät rajoita suunnittelua, korkeilla kaapeilla voi puolestaan tuoda ryhtiä ja rytmiä kalusteryhmään."Alakaapeissa ja korkeissa sivukaapeissa on Soft Close -toiminnot, integroidut vetimet ja materiaalina kosteudenkestävä melamiini. Pesualtaissa puhdistusta helpottaa IDO Smart -lasite. IDO Light -sarjan kaappeja on saatavilla valkoisena ja tummanruskeana."Valkoisten kaappien etusarjoihin on lisätty ylimääräinen pintalakkakerros, mikä tekee kalusteista entistäkin kestävämpiä. IDO Light -kalusteet toimitetaan esikoottuna ja ne on helppo asentaa", Aaltonen kertoo.Tutustu IDO Light -sarjaan >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton