• Etusivu
  • Rakentaminen

Talon pitkäikäisyys ja terveellisyys uuden kodin lähtökohtana

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.06.2015
20156_43642.jpg

Arkkitehdin idean pohjalta toteutettiin kohteeseen viherkatto.

Nelihenkinen vantaalaisperhe päätti rakennuttaa itselleen uuden kodin ekologisuuden ja kestävän kehityksen hengessä. Kodin sijoittuminen Asuntomessualueelle ei perhettä hirvitä, vaan ennemminkin se on kiehtova lisä kokonaisuuteen.

Tässä esittelyyn astuukin Asuntomessujen kohde numero 40, VERSO, joka on ekotehokas ja moderni kaupunkipuutalo.

Rakentaja.fi kävi vierailulla:

Luonnonmukaisia ratkaisuja kodin pinnoissa

Perheen ajatuksena oli rakentaa koti, joka kestää aikaa. Tämä rakennusprojekti lähti liikkeelle nollatilanteesta.

- Valittu toimittaja, GreenBuild, löytyi Asuntomessuilta Tampereelta. Arkkitehdille lähetettiinkin lista toiveista mitä ratkaisuja ja yksityiskohtia haluttaisiin kodista löytyvän. Suunnitelmia piirrettiin jo joulukuussa 2012 ja niitä ollaan vielä hiottu useammassakin kohtaa. Lopputulos on pian nähtävillä ja se on juuri sellainen mitä ollaan haluttu, perheen äiti Laura Kröger kertoo.

Kodin lattiapinnoissa ei nähdä laminaattia eikä laattaa, vaan materiaaleiksi on valittu linoleum sekä märkätiloissa mikrosementti.

Keittiön kaapisto on myös lähtenyt elinkaariajattelusta, ja näin valikoitui Puustellin mattamusta Miinus-keittiö. Saarekkeen taso on keraaminen.

Uuden kodin keittiö on väriltään mattamusta. Välitilasta ei löydy laattaa, vaan pinta on käsitelty Decosin sisustusmaalilla.
Uuden kodin keittiö on väriltään mattamusta. Välitilasta ei löydy laattaa, vaan pinta on käsitelty Decosin sisustusmaalilla.
Saarekkeen päähän on tehty säilytystila, jonne on helppo kätkeä vaikka kahvinkeitin ja leivänpaahdin.
Saarekkeen päähän on tehty säilytystila, jonne on helppo kätkeä vaikka kahvinkeitin ja leivänpaahdin.

Hyviä säilytysratkaisuja

Kodissa ei ole heitetty asuinneliöitä hukkaan, vaan koti tulvii mielenkiintoisia säilytysratkaisuja.

Lastenhuoneiden sänkyjen alta löytyvät vaatekaapit samalla kun seinän toisella puolella olevan huoneen kaapistot on upotettu vastaavaan kohtaan seinälle. Näin syntyy hyvä hylly lasten sängyille. Vastaavaa ratkaisua ollaankin viljelty ympäri kotia aina wc-tiloista lähtien.

Keittiön saareke on todellinen säilytysihme. Saarekkeen molemmilla puolilla on runsaasti kaappitilaa, mutta säilytystilaa löytyy myös saarekkeen päästä yläkaapin alta. Liukuovella varustettu pieni säilytystila on tarkoitettu kahvinkeittimelle sekä leivänpaahtimelle.

- Uudessa kodissamme odotamme eniten että pääsemme käyttämään keittiötä ja saunaa. Ne ovat aina olleet meille tärkeitä paikkoja ja niihin on nyt myös täällä uudessa kodissa kiinnitetty erityistä huomiota, Kröger kertoo.

- Vaikka asutus onkin täällä tiivistä, niin sitä ei saunassa huomaa. Ikkunasta näkyy nimittäin puiden latvat, joten vaikutelma täysin omasta rauhasta on valmis, Kröger jatkaa hymyssä suin.

Lastenhuoneessa sängyt nostettiin kaappien päälle. Lisäksi portaikkoon saatiin hyvää säilytystilaa leluille.
Lastenhuoneessa sängyt nostettiin kaappien päälle. Lisäksi portaikkoon saatiin hyvää säilytystilaa leluille.
Yläkerran oleskelutila. Kaapiston päällä oleva maailmankartta on akustiikkalevyä. Perheen ajatuksissa onkin merkitä neulalla kartalle käydyt lomakohteet.
Yläkerran oleskelutila. Kaapiston päällä oleva maailmankartta on akustiikkalevyä. Perheen ajatuksissa onkin merkitä neulalla kartalle käydyt lomakohteet.

Muita ekotehokkaita ja ekologisia kohteita ovat mm:

  • Asuntomessukohde 18, Honka Savukvartsi
  • Asuntomessukohde 28, Passiivikivitalojen kosteusturvatalo
  • Asuntomessukohde 33, Panthera Tigris

sekä


  • Asuntomessujen kerrostalokohde 5-7, Opaali

Sekä lukuisia muita kohteita - tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Asuntomessukohde 33, Panthera Tigris
Asuntomessukohde 33, Panthera Tigris
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20103_21039.jpg
Hyvästit sammaleelle
Boschin ALR 900 sammaleenpoistaja ja AVR 1100 nurmikon ilmaaja poistavat sammaleen ja ilmaavat nurmikon, mikä takaa kukoistavan, hyvinvoivan pihanurmen. Koneet ovat tehokkaita ja helposti liikuteltavia. Kokoon taittuvan kahvan ansiosta koneet mahtuvat pieneen tilaan. Suuri 50 litran kokoojasäiliö takaa sen, ettei säiliötä tarvitse tyhjentää jatkuvasti.Nurmikko kukoistaa vain, jos se saa kasvaa ilman sammalta ja lehtiä. Boschin sammaleenpoistajat ja nurmikon ilmaajat poistavat molemmat tehokkaasti ja nopeasti, taaten kauniin ja hyvinvoivan pihanurmen. Molemmat laitteet, ALR 900 ja AVR 1100, poistavat sammaleen ja lehdet tehokkaasti 32 cm leveydeltä.
20142_37827.jpg
Passiivitalon energiankulutus aikataulussa
Villa ISOVERin aurinkosähköntuottoa on seurattu heinäkuusta 2013 lähtien. Kohteeseen on asennettu noin 80 m² 130 kWh aurinkosähköpaneeleita, joiden on arvioitu tuottavan vuodessa noin 8,4 MWh energiaa. Tähän asti aurinkosähkön tuotto on pysynyt hyvin linjassa ennusteiden kanssa.
20144_38901.jpg
Tule ja tutustu Muuttovalmiiseen hirsitalomallistoon
Massiivipuun hyvät ominaisuudet sekä terveellinen asuminen ovat tulleet nyt myös kaupunkilaisten ulottuville – nyt myös muuttovalmiina! Honkarakenne on suunnitellut Muuttovalmiit Honka-kodit siten, että talomallistosta löytyy useita vaihtoehtoja erilaisille tonteille.Malliston kohteissa pystytään ottamaan huomioon tavoitteet ilmansuuntien, näkymien sekä tontin sisäisten yhteydet. Ratkaisut on mahdollista tehdä mahdollisimman optimaalisesti, jolloin pystytään maksimoimaan luonnonvalon määrä sisätiloissa sekä oleskelupihalla. Luonto sekä ulkotilat sulautuvat yhteen sisätilojen kanssa – näin muodostuu harmoninen kokonaisuus, jolloin koko perhe voi yhdessä nauttia kodista ja pihapiiristä.
9_P_139791_1.jpg
Käyttöehtomme päivittyivät
Nämä yleiset käyttöehdot ("Käyttöehdot") koskevat käyttämääsi Schibsted Suomi Oy:n palvelua, joka voi olla joko Tori, Oikotie (Asunnot, Työpaikat, Toimitilat), Sähkövertailu ja/tai Rakentaja (Rakentaja.fi, Omataloyhtiö.fi, Puutarha.net, Talovertailu.fi) ("Palvelu tai Palvelut"). Nämä Käyttöehdot sekä niihin mahdollisesti liittyvät erilliset erityisehdot ("Erityisehdot") muodostavat sitovan sopimuksen Schibsted Suomi Oy:n ("Palveluntarjoaja") ja Palvelun käyttäjän ("Käyttäjä") välillä. Tutustu huolellisesti näihin Käyttöehtoihin sekä käyttämääsi Palveluun mahdollisesti liittyviin Erityisehtoihin, sillä ne sisältävät tärkeää tietoa sivustomme ja Palveluidemme käytöstä. Palveluntarjoaja on osa Schibsted-konsernia ("Schibsted"). Lisätietoja Schibsted-konsernista sekä siihen kuuluvista yhtiöistä löydät osoitteesta http://www.schibsted.com.Nämä Käyttöehdot sisältävät Palveluihin sovellettavat yleiset ehdot. Näitä Käyttöehtoja täydentävät palvelukohtaiset Erityisehdot. Mikäli nämä Käyttöehdot ja tiettyä Palvelua koskevat Erityisehdot ovat ristiriidassa, sovelletaan kyseiseen Palveluun ensisijaisesti sen Erityisehtoja. Käyttöehdot sitovat Käyttäjää niin kauan kuin Käyttäjä käyttää Palvelua. Mikäli Käyttäjä ei hyväksy näitä Käyttöehtoja tai haluaa päättää Käyttöehtojen muodostaman sopimuksen, Käyttäjän tulee lopettaa välittömästi Palvelun käyttö, poistaa Palvelun käyttöä varten mahdollisesti lataamansa sovellus laitteestaan sekä olla jakamatta mitään sisältöä tai tietoja Palvelussa.
20093_15441.jpg
Seurantakohteet kiinnostavat
Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.
201711_50967.jpg
Ikkunat moderneilla kippi- ja liukuominaisuuksilla
Edistyksellinen Iccuna muuttaa suomalaisten mielikuvan ikkunoista ja ovista sekä niiden mahdollisuuksista. Valikoimaan kuuluvat ikkunat ja ovet moderneilla kippi- ja liukuominaisuuksilla. Uudenlaiset avausmekanismit auttavat rakentajaa toteuttamaan näyttäviä ovi- ja ikkunaratkaisuja kustannustehokkaasti sekä tekemään käytännöllisiä tilaratkaisuja erityisesti pienempiin asuntoihin.Iccunan valikoimiin kuuluvat Keski-Euroopassa ja muualla Skandinaviassa suositut kippi-ikkunat, liukuovet ja -ikkunat sekä kus¬tannustehokkaasti toteutetut isot lasiseinät.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton