• Etusivu
  • Rakentaminen

Suomen Asuntomessujen Casa Humana 2011 -apuraha Taideteolliselle Korkeakoululle ja Kynnys ry:lle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.05.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on myöntänyt vuoden 2011 Casa Humana -apurahan Aalto-yliopiston Taideteollisen Korkeakoulun muotoilun laitokselle sekä Kynnys ry:lle. Kummatkin apurahat ovat 22 500 euroa. Apuraha on yhteensä 45 000 euroa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen 45-vuotisjuhlan kunniaksi.

Taideteollisen korkeakoulun muotoilun laitos suunnittelee apurahan avulla liikuteltavan pienasunnon Asuntomessuille Tampereelle 2012. Kynnys ry toteuttaa esteettömään pientalorakentamiseen ohjeistavan verkkosivuston.

Uusia asumisvaihtoehtoja nuorille ja ohjeet esteettömään rakentamiseen

Taideteollisen Korkeakoulun muotoilun laitoksen hanke liittyy Aalto-yliopiston ja Suomen Asuntomessujen yhteiseen tavoitteeseen tutkia nuorten asumiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita. Hankkeen avulla kehitetään innovatiivisia ratkaisumalleja asuntosuunnittelun tarpeisiin.

Hankkeen koerakennusmahdollisuuksia ovat muun muassa vaihtoehtoinen tonttimaan käyttö, kuten autopaikkaruudun hyödyntäminen liikuteltavan pienasunnon sijoituspaikkana, kattopintojen hyödyntäminen lisärakentamisessa, olemassa olevien tehdaskiinteistöjen käyttäminen tonttimaana, asumisen uusi yhteisöllisyys, sosiaalisen median vaikutukset asumisessa, luonnonmukaisuus ja lähiviljely asunnon katolla. Hankkeessa perehdytään asumisen liikkuvuuteen ja sen vaikutuksiin asumisratkaisuihin.

– Tämä on hieno mahdollisuus tutkia uudenlaisia asumismuotoja ja tuoda vaihtoehtoisia malleja vakiintuneisiin rakentamisen ja suunnittelun konventioihin. Pienetkin esimerkit voivat kääntää asuntotuotannon isoa pyörää piirun verran moniarvoisempaan suuntaan, sanovat Aalto-yliopiston professori Pentti Kareoja ja lehtori Vesa Damski.

Kynnys ry:n Kynnys konsultit toteuttavat yhteistyössä Suomen Asuntomessujen kanssa esteettömän rakentamisen verkkosivuston, joka ohjeistaa ja motivoi esteettömään rakentamiseen. Se kohdennetaan erityisesti pientalorakentajille.

– Esteettömyys on asuinrakentamisessa hyvää toiminnallisuutta. Esteetön asunto on toimiva myös elämäntilanteiden muuttuessa, sanoo Kynnys konsulttien arkkitehti Niina Kilpelä.

Casa Humana apuna asumisen tutkimuksessa ja kehityksessä

– Suomen Asuntomessuille on tärkeää olla mukana kehittämässä asuntorakentamista useaan suuntaan. Haluamme olla luomassa asumisen vaihtoehtoja nykynuorille, joita perinteinen asuminen ei välttämättä enää puhuttele. Samoin esteettömästä rakentamisesta tiedottaminen ja sen edistäminen ovat pitkään olleet tavoitteinamme, miettii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Casa Humana on Osuuskunta Suomen Asuntomessujen vuosittain myöntämä apuraha asumisen, asuntosuunnittelun ja rakentamisen tutkijoille. Apurahoja on myönnetty vuodesta 1981. Apurahoilla ja palkinnoilla on tuettu muun muassa lapsen asemaa asumisessa, asumisen terveyttä ja ekologista asumista edistäviä tutkimuksia.

Casa Humana -tunnustusten pyrkimyksenä on edistää asuntoasioihin kohdistuvaa soveltavaa tutkimusta ja kokeilevaa toimintaa sekä tukea asuntokysymyksiä käsittelevää koulutus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3457.jpg
Fastlock-tuotteet suojaavat
Fastlock Uni -valokateValitsemalla katokseen valokatteen, kesäillasta voi nauttia ulkona grillaten vaikka sadekuuro yllättäisi! Valokate suojaa sateelta, mutta päästää valonsäteet sisään aurinkoisella säällä. Fastlock Uni on täysin tiivis ja kaunis katevaihtoehto kaikenlaisiin piharakennuksiin kuten autokatokseen, huvimajaan tai grillikatokseen - kotipihaan tai mökille.Fastlock Uni valmistetaan kestävästä, kirkkaasta polykarbonaatista. Erikseen tilaamalla valokatetta on saatavana myös valkoisena. Fastlock Uni on materiaaliltaan taipuisaa ja antaa siten mahdollisuuden myös kaareviin katosratkaisuihin.
20111_24172.jpg
Kastellin huviloita
Huvilamallistoihin on valittu suomalaiseen maisemaan sopivia, erinäköisiä ja -tyyppisiä huviloita. Niiden toimivuuden lähtökohtana on Kastellin arkkitehtien vankka kokemus ja tutkimustieto nykyaikaisen huvila-asumisen tilatarpeista. Taitava arkkitehtisuunnittelu käyttää neliöt tehokkaasti ja minimoi näin rakennuskustannuksia.UUTUUS-esitteet ja kaikkien aikojen muhkeimman Huvilakirjan saat Kastelli-kauppiaaltasi tai tilaamalla ne suoraan netistä www.kastelli.fi
20223_77566.jpg
Oikaistaanpa myyttejä: tällaisia ominaisuuksia on öljyvahalla
Nyt on aika rikkoa muutamia valloillaan olevia käsityksiä siitä, öljyvahakäsittely oikeasti on ja miten öljyvahaa kodin eri pinnoilla voidaan käyttää. Vastaajana kysymyksiin on Osmo Color, jolla on jo liki 30 vuoden historia omien tuotteidensa parissa.
202211_79912.jpg
Pesevä seinä-wc yllättää käytännölli­syydellään
Seinään kiinnitettävät pesu-wc-istuimet ovat yleistymässä myös suomalaisissa saniteettitiloissa. Kun erillistä bidee-suihkua ei tarvita, tarjoutuu myös uutta vapautta kylpyhuoneen toimintojen sijoittamiseen – wc-istuimen ei enää tarvitse olla pesualtaan välittömässä läheisyydessä.
20116_26659.jpg
Uudet akkuruuvinvääntimet
Boschin uudet akkuruuvinvääntimet PSR 14,4 LI-2 ja PSR 18 LI-2 vääntävät kevyesti yli 300 ruuvia yhdellä akulla. Vaivaton vääntömomentin säätö ja vaihteen vaihto takaavat aina juuri oikean tehon ja nopeuden. Selkeä grafiikka ja aktiivinen palaute, joka auttaa valitsemaan oikeat asetukset, tekevät käytöstä uskomattoman helppoa.Katso tekniset tiedot ja tilaa Jäsentukusta...
20142_37827.jpg
Passiivitalon energiankulutus aikataulussa
Villa ISOVERin aurinkosähköntuottoa on seurattu heinäkuusta 2013 lähtien. Kohteeseen on asennettu noin 80 m² 130 kWh aurinkosähköpaneeleita, joiden on arvioitu tuottavan vuodessa noin 8,4 MWh energiaa. Tähän asti aurinkosähkön tuotto on pysynyt hyvin linjassa ennusteiden kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton