• Etusivu
  • Talo

Sisäpuolinen tasoitetyö

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.04.2015
20154_43218.jpg

Tarvittavat materiaalit

- sekoituskone ja vispilä

- teräslastoja ja liippa

- sekoitusastia

- hiontalevy jatkovarrella

- hiomapaperia

- leveä harja

- työpukki

Ennen varsinaista työtä ikkunat, patterit ja muut ei-tasoitettavat pinnat suojataan huolellisesti suojamuovilla. Tarkastetaan, että ilman ja pinnan lämpötila- ja kosteusolot täyttävät tuotteen valmistajan ohjeen mukaiset vaatimukset. Alusta tarvittaessa puhdistetaan pölystä harjaamalla tai imuroimalla.

Valmistelevat työt

1. Tasoitettavasta pinnasta poistetaan ylimääräiset kohoumat, nystermät ja naulat. Valmistajan käyttöselosteesta tarkastetaan sopiiko tasoite kyseiselle pinnalle. Enimmäiskerrospaksuutta ei saa ylittää.

2. Massa sekoitetaan veteen vispilällä valmistajan ohjeen mukaan. Yleensä tasoitemassa annetaan seistä 15–30 minuuttia sekoituksen jälkeen valmistajan ohjeen mukaan. Massaa tehdään valmiiksi vain sen verran mitä työstöaikana ehditään levittämään.

Osittain tasoitus

3. Astiasta otetaan tasoitetta pieneen lastaan ja painumat ja syvennykset tasoitetaan teräslastalla voimakkaasti painamalla.

4. Levysaumoihin levitetään tasoitetta reunaohennuksien leveydelle.

20154_43219.jpg

5. Asetetaan saumanauha märkään tasoitepintaan. Varmista, että nauha on yhteensopivaa käytettävälle tasoitteelle.

20154_43220.jpg

6. Nauha painetaan saumaan teräslastalla. Sauma annetaan kuivua ennen seuraavaa työvaihetta. Sisänurkissa nauha ensin taitetaan ja sitten painetaan teräslastalla alustaan.

20154_43223.jpg

7. Nauhan päälle levitetään uusi kerros tasoitetta ja tasoitetaan levypintojen tasolle. Jos levyissä ei ole reunaohennusta, massaa levitetään vielä sauman molemmin puolin. Ulkonurkissa käytetään kartonkisaumanauhoja tai vaihtoehtoisesti metallivahvisteisia jos tila on alttiina kovalle kulutukselle.

20154_43224.jpg
20154_43225.jpg

8. Tasoitteen kuivumisajan jälkeen kohdat hiotaan hiomalevyä käyttäen.

20154_43226.jpg

9. Hiomisen jälkeen pöly poistetaan seinäpinnasta harjaamalla.

20154_43227.jpg

Kokonaantasoitus:

10. Pohjatasoitetta levitetään leveällä liipalle apulastaa apuna käyttäen.

20154_43228.jpg

11. Tasoite nostetaan seinälle samalla voimakkaasti painaen. Ylimääräinen tasoite poistetaan seinältä liipan reunalla ja pyyhkäistään apulastaa käyttäen jäteastiaan.

20154_43229.jpg

12. Tasoituksen jälkeen laastin kuivuttua liipan reunan jäljet hiotaan tasaiseksi hiomalevyllä. Tarvittaessa levitetään uusi kerros pohjatasoitetta kohtisuoraan edelliseen kerrokseen nähden.

20154_43230.jpg

13. Pintatasoite liipataan pystysuoraan seinää vasten ja katto luonnonvalon suuntaisesti.

14. Liipattu pinta hiotaan hiomalevyllä tasoitteen kuivuttua. Myös kulmat viimeistellään hiomalla.

15. Ylimääräinen pöly harjataan valmiista pinnasta.

Lähde: Ratu 72-0308

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20097_17744.jpg
Runsaasti kävijöitä Valkeakosken asuntomessuilla
Valkeakosken asuntomessutapahtuma on houkutellut yleisöä, vaikka osa ensimmäisistä messupäivistä vietettiin sateisessa säässä. 14.7. on ollut tähän mennessä vilkkain päivä: messuilla vieraili tuolloin 5 256 kävijää. Kaikkiaan asuntomessukävijöitä on ollut viiden ensimmäisen päivän aikana 21 633. Vastaava luku viime vuoden asuntomessuilla Vaasassa oli 19 143 kävijää.- Olemme tyytyväisiä tähänastisiin kävijämääriin. Saamamme palautteen perusteella ihmiset ovat ottaneet avosylin vastaan kohtuukokoiset talot, joita tämän vuoden asuntomessut tarjoavat viime vuosien messuja enemmän. Näistä kohteista messuvieraiden on helppo löytää esimerkkejä omiin rakentamisprojekteihinsa. Toki myös suuremmat ja erikoisemmat kohteet, kuten ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion kartanomainen kivitalo, kiinnostavat ihmisiä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.
20232_80955.jpg
Suunnittelu­kil­pailun tuloksena kustannus­tehokkuutta ja vastuul­lisia unelmakoteja
Lammi järjesti jälleen suunnittelukilpailun, jossa oli kaksi kategoriaa: kustannus- ja materiaalitehokas kivitalo ja vähähiilinen ja energiaomavarainen kivitalo. Kilpailu on nyt ratkennut ja lukuisista hyvistä suunnitelmista kolme päätyy Lammi Ideakirjaan, joka tarjoaa ideoita ja ratkaisuja pientalorakentamista suunnitteleville ja siitä haaveileville.
Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
20229_79587.jpg
Alta vai päältä? - osaatko sytyttää tulisijan?
Puilla lämmittämisessä tulisi kiinnittää huomio puun oikeaan käyttöön, jotta sen poltosta syntyisi mahdollisimman vähän haitallisia päästöjä tai muuta haittaa lähiympäristöön. Puusta saatava energia tulisi saada mahdollisimman hyvin talteen. Näillä neuvoilla onnistut varmasti!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hinnan alennus ja kaupan purku
Ostajalla on oikeus vaatia virhettä vastaavaa tai muuten virheeseen nähden kohtuullista hinnanalennusta. Ostajalla on oikeus saada palautettavalle kauppahinnalle korkolain 3 §:n 2 momentin mukaista korkoa kauppahinnan maksupäivästä lukien.Ostajalla on oikeus purkaa kauppa, jos virheestä aiheutuu olennaista haittaa eikä muuta seuraamusta voida pitää kohtuullisena.
20182_51513.jpg
Kasvintunnistus on koukuttavaa salapoliisityötä
Luonnonkasvien tunnistus on kuulunut aina osaksi koulun biologian opetusta. Kasvien keruu herbaarioon herättää monella muistoja omasta kouluajasta, ja joillain meistä on vieläkin vintillä haalistuneita näytteitä kasviprässissä. Herbaariot ovat vaihtuneet digitaalisiksi, mutta samojen ulkoisten tunnusmerkkien avulla kasvintunnistusta vielä nytkin tehdään kuin silloin ennen vanhaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton