• Etusivu
  • Rakentaminen

Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa

Löydä edullisin rahoitus remontillesi

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.02.2022
20222_76839.jpg

Kodin remontti voi olla kallis investointi, mutta lainojen kilpailuttaminen auttaa pitämään budjetin kohtuullisena.

Remontin voi rahoittaa eri tavoin

Kodin suuret remontit ovat usein kalliita ja erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen remontteihin uppoaa rahaa isoja summia. Harva kuitenkaan onnistuu täysin välttymään remonteilta, sillä ne ovat tarpeellisia sekä asunnon tai talon kunnon ylläpitämiseksi ja yleisilmeen päivittämiseksi. Remontti nostaa myös yleensä asunnon arvoa.

Remontin rahoituksen voi järjestää monella tavalla, kuten lainalla tai mahdollisesti omilla säästöillä. Yleensä sopivin rahoitusvaihtoehto riippuu remontin luonteesta ja sen kustannuksista.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat remontteja varten sekä vakuudellista että vakuudetonta remonttilainaa. Vakuudellinen laina voi olla osana asuntolainaa tai oma erillinen lainansa, riippuen vakuuksista ja remontin tarkoituksesta. Esimerkiksi peruskorjausremontit rahoitetaan usein asuntolainalla.

Asunnon lisäksi vakuudelliseen lainaan käyvät vakuudeksi esimerkiksi muut kiinteistöt tai sijoitukset. Eri pankeilla saattaa olla erilaisia ehtoja vakuudelliselle tai asuntolainan yhteyteen haettavalle remonttilainalle, kuten remontin tarkoitus tai lainan vähimmäismäärä.

Vakuudeton remonttilaina on kätevä valinta rahoittaa remontti nopeallakin aikataululla, sillä sen hakeminen on helppoa ja lainan saa käyttöönsä lähes heti. Vakuudeton laina sopii mikä tahansa remontin rahoittamiseen, sillä lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon saakka haluamalleen summalle. Lainaa varten hakija ei tarvitse ollenkaan vakuuksia tai takaajia.

Omilla säästöillä pystyy rahoittamaan esimerkiksi pitkään tiedossa olleita remontteja, joita varten on ehtinyt kerryttämään remonttikassaa, tai kodin pienempiä pintaremontteja, joissa myös budjetti on pienempi.

Jos remonttibudjetti on vielä auki ja kyseessä on pienemmän luokan remontti, voi esimerkiksi joustoluotto tai luottokortti olla sopivampi ratkaisu maksaa remontista aiheutuvia kuluja.

Kilpailuta aina remonttilaina

Jos tarvitset remonttisi rahoittamiseen lainaa, kannattaa remonttilainat aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla löydät varmasti edullisimman lainan ja voit säästää remontin kuluissa huomattavasti.

Remonttilainojen koroissa saattaa olla suuriakin eroja, jotka erityisesi suuren budjetin remonteissa vaikuttavat remontin kokonaishintaan. Myös lainojen muut ehdot, kuten erilaiset nostamis- tai vuosikulut ja laina-aika, voivat vaihdella lainaa tarjoavasta toimijasta riippuen.

Remonttilaina on helppo kilpailuttaa Etuan kautta, sillä täyttämällä vain yhden hakemuksen pääset vertailemaan eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia. Hakemuksen täyttäminen käy minuuteissa ja netissä hakemuksen täyttäminen onnistuu vaikkapa remontoinnin lomassa.

Etuan kautta remonttilainaa voi hakea mille tahansa summalle 500 ja 60 000 euron välillä, joten palvelun avulla voi kilpailuttaa niin suuret kuin pienet remonttilainat.

Lainatarjoukset saat nähtäville jopa minuuteissa ja parhaimmillaan laina on tililläsi vielä samana pankkipäivänä tai viimeistään seuraavana tarjouksen hyväksymisestä. Pääset siis remontoimaan nopeasti ja laittamaan kotisi uuteen uskoon.

Löydä sopiva lainasumma remonttiin lainalaskurilla

Rakentaminen
huoneisto
projektinjohto
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
202112_74278.jpg
Miltä oman kodin rakentaminen tuntuu? Kuuntele podcast lapsi­perheen taloprojektista
Janina Hannukainen perheineen päätti toteuttaa haaveensa omakotitalosta. Projekti on pitänyt sisällään paljon vaiheita, oppeja ja yllätyksiä.Taloprojekti on kestänyt vähintäänkin melkein vuoden ajan nuorenparin ajatuksissa. Joulun lähestyessä ollaan jo hyvässä vauhdissa ja omakotitalon runko saatiin pystyyn ennen vuoden vaihtumista.Uusimmassa podcast-jaksossa kuulemme, miltä oman kodin rakentamisen prosessi näyttää tulevan asukkaan näkökulmasta.Kuuntele jakso alta tai yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastit ja StitcherPodcast on tallennettu 2021 vko 50.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.
20229_79597.jpg
Mitä taloyhtiö hyötyy ja mitä laki sanoo etä­luettavista vesimittareista?
Vedenkulutuksen mittaaminen on yhä ajankohtaisempaa korkeampien energian hintojen johdosta. Laki asettaa jo omat vaatimuksensa vedenmittaukselle vesimittareiden avulla, mutta mitä hyötyä taloyhtiössä on etäluettavasta vedenmittauksesta ja entä vedenmittauksesta ylipäätään? Kysymyksiin vastaa Koka Oy:n avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Otto Moberg.
Pariskunta tutkii tablettia
Mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu?
Tiedätkö, mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu? Vastaus on todennäköisesti vesi. Kun taloyhtiössä hyödynnetään kaikki vedenkulutusta vähentävät keinot ja ohjataan aktiivisesti muuttamaan kulutustottumuksia, varmistetaan, ettei viemäriin valu silkkaa rahaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton