• Etusivu
  • Rakentaminen

Raksa Lahden Messukeskuksessa 9.-11.3.2018

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.02.2018
20182_51790.jpg

Rakentamisen ja remontoinnin suurtapahtuma Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 9.-11. maaliskuuta.

Tapahtumasta löytyy tuote- ja palvelutarjontaa pien-, rivi- ja kerrostaloasukkaille sekä uudisrakentajille ja mökin kunnostajille. Messujen teemoina ovat Tee-se-itse DIY, piha & terassi sekä mökki & sauna. Isäntänä tapahtumassa nähdään tuttu remonttimies Jorma Piisinen ja emäntänä toimittaja ja bloggaaja Laura Ruohola.

Parhaat vinkit rakentamiseen, remontointiin, sisustukseen ja piharakentamiseen

Raksassa on ollut vuosien mittaan monipuolinen tietoisku- ja työnäytösohjelma. Niin myös tänä vuonna. Kävijöille on tarjolla runsaasti uusia ideoita rakentamiseen, remontointiin sekä sisustamiseen. Messuille rakentuu myös Pihainfo, jossa on mahdollisuus saada ammattilaisten neuvoja pihasuunnitteluun sekä piharakentamiseen. Hae parhaat vinkit kevään pihatöihin. Ota mukaasi muutama lumeton kuva pihasi muutosta kaipaavasta paikasta. Pihainfon asiantuntijat löytävät toimivat ratkaisut.

Katso messuohjelma »
Lue lisää Pihainfosta »

Messuvieraille ilmainen lisäetu

Palauta kuponki, saat 450-sivuisen Rakenna & Remontoi -opaskirjan veloituksetta (1 kpl / kävijäperhe). Leikkaa kuponki kotiin jaettavasta Raksa-lehdestä tai tulosta se tästä.

Huuda moderni sauna koti- tai mökkipihalle

Tapahtuman loppuhuipennuksena on hyväntekeväisyyshuutokauppa. Huudettavana on arkkitehdin suunnittelema ja Koulutuskeskus Salpauksen rakennusalan opiskelijoiden rakentama saunarakennus. Huutokaupan tuotto jaetaan kahden alueellisen nuorison syrjäytymistä estävän tahon kesken. Meklarina toimii messuisäntä Jorma Piisinen.

Lue lisää saunahuutokaupasta ja mahdollisuudesta jättää ennakkotarjous »

Perjantaina ohjelmaa ammattilaisille

Raksa huomioi tänä vuonna alan ammattilaiset entistä paremmin ja tarjoaa ensimmäisenä näyttelypäivänä perjantaina 9.3. alan toimijoille sekä alaa opiskeleville vapaan sisäänpääsyn asiakaskutsukortilla. Ammattilaispäivänä järjestetään ammattilaisseminaari, joka tarjoaa laadukasta ja ajankohtaista sisältöä. Seminaarin pääpuhujana toimii asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Lue lisää ammattilaispäivästä »

Aukioloajat

Perjantai 9.3.2017 klo 10-17
Lauantai 10.3.2017 klo 10-17
Sunnuntai 11.3.2017 klo 10-16

Katso messujen sijainti »

Sisäänpääsy

Aikuiset 12 €
Eläkeläiset,opiskelijat ja työttömät 10 €
Alle 16-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa
Ryhmälippu (minimi 10 hlöä) 10 € /hlö
Sotaveteraanit veloituksetta
Perjantaina 9.3. ammattilaiset veloituksetta

Pysäköinti 8 € kassalta

Osta liput ennakkoon netistäSIIRRY VERKKOKAUPPAAN »


20182_51789.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

29_P_14933.jpg
Vaarallinen tuote markkinoilla
Turvatekniikan keskus (TUKES) varoittaa kuluttajia erittäin vaarallisesta sähkölaitteesta, jota on kesän aikana myyty ympäri Suomea. Laite on akkukäyttöinen ladattava kärpäslätkä (kärpäsmaila), jonka sähköä johtavaan ritiläosaan tulee ladattaessa lähes suoraan verkkojännite pistorasiasta. Ritilän koskettaminen latauksen aikana on hengenvaarallista, vaikka laite olisi sammutettu varressa olevasta kytkimestä. TUKES kehottaa kaikkia laitteen hankkineita poistamaan sen heti käytöstä ja palauttamaan ostopaikkaan. Laitteen ritiläosaan ei missään tapauksessa saa koskea silloin, kun laite on kytketty pistorasiaan.Markkinoilla on ollut jo pidempään paristoilla toimivia kärpäslätkiä. Niiden toiminta perustuu siihen, että ritiläosaan kehitettävä heikkotehoinen suurjännite polttaa ritilään osuvan hyönteisen hengiltä, kun sähkövirta kulkee hyönteisen läpi. Nyt vaaralliseksi havaittu laite on periaatteessa samanlainen, uutta on vain latausominaisuus. Lataustoiminnon suunnittelussa ei ole kuitenkaan otettu riittävästi huomioon turvallisuutta ja lopputuloksena on laite, joka on hengenvaarallinen muillekin kuin hyönteisille.Laitetta on myyty läpinäkyvässä muovipussissa, jossa itse kärpäslätkän lisäksi on laitteen kojeliitosjohto laitteen kytkemiseksi pistorasiaan sekä tuote-esite, jossa lukee:Ladattava Kärpäsmaila Sisältää LED-valon - eroon hyttysistä myös hämärässäTuote-esitteen alareunassa lukee tuotemerkki So-Lite ja kääntöpuolella esitteessä on laitteen suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet.Laitteen maahantuoja on SoliferPolar Oy ja yritys on saanut määräyksen kerätä kaikki tuotteet pois markkinoilta ja loppukäyttäjiltä.Kuva laitteesta ja tuotepakkauksesta TUKESin Internet-sivulla www.tukes.fiLisätietoja: Kari Lehto, ylitarkastaja puh. 010 6052 561 tai 040-841 0768 sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fiOlli Tiainen, turvallisuusinsinööri puh. 010 6052 517 tai 050-469 0140 sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fiYhteyshenkilö SoliferPolar Oy:ssä: Aino Salminen, puh. 040 562 3058
200912_19584.jpg
Fastlock-kuvakilpailun finalistit
Icopal ja Rautia julistivat aiemmin syksyllä kilpailun, jossa etsittiin tyylikkäitä tai mielikuvituksellisia Fastlock-valokateratkaisuja.
20224_77853.jpg
Vappu on viemäritukosten sesonkiaikaa - syynä on perinteinen vappuherkku
Juhlapyhinä ruoanlaittoon panostetaan tavallista enemmän. Kun työn alla on useampi ruokalaji, voi tulla houkutus oikaista ja tyhjentää kattilat suoraan pesualtaan viemäriin. Sinne ei saa kuitenkaan kaataa mitä vain.
20115_25991.jpg
Kuka saa tehdä piirustukset?
Olisi tarkoituksena itse rakentaa autotalli takapihalle. Onko mahdollista saada kuvalupaa itse tehdyillä cad-piirustuksilla? Taitoa kun löytyy mutta tarvittavaa koulutusta ei. Jos ei ole mahdollista niin mistä löytyisi halvin paikka saada niiden oikeanlaisten tekemät piirrustukset?Kiitos vastauksesta!
202112_74268.jpg
Älä säästä sähköä väärässä paikassa - vältä legionellatartunta hanavedestä
Sähkön hinta on nyt korkeimmillaan pitkään aikaan ja moni kikkaileekin sähkölaitteiden säädöillä säästääkseen sähköä. Ethän kuitenkaan kuulu heihin, jotka säästävät väärässä paikassa? Lämminvesivaraajan lämpötilaa ei kannata säätää kovalla otteella. Legionellabakteeri lisääntyy vesijärjestelmissä, joissa veden käyttölämpötila on liian alhainen.
201410_41438.jpg
Sisustaminen puutuotteilla
Edellisellä kerralla käytiin läpi puulla sisustamisen yleisperiaatteita. Tällä kertaa käydään läpi sisustuksen eri osia - mitä puutuotteita mihinkin kohteeseen voisi käyttää. Lopussa on vielä kuvagalleria, josta voi poimia ideoita oman kodin sisustamiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton