• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentamispäätösesitys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Urakkatarjousten käsittelyn ja rakentamisen edellytysten tarkastamisen jälkeen laaditaan esitys rakennustöiden käynnistämisestä.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Esitys rakennustöiden käynnistämisestä.

Hyväksyntä:
Tilaaja

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tiilirakenteiden yleisimmät puhdistusmenetelmät
Mekaaninen puhdistusMekaanisia puhdistusmenetelmiä ovat harjaus ja kaavinta. Näitä kannattaa yrittää aina ensimmäiseksi. Harjaus ja kaavinta ei kuitenkaan sovi sellaisiin likatahroihin, jotka voivat levitä (esim. öljy, rasva, tuore maali, rasvainen noki, jne.) Harjaus ja kaavinta tehdään aina kuivaan rakenteeseen. Sopivin työväline on jäykkä kuituharja, ns. juuriharja. Kaavinta suoritetaan parhaiten puulastalla tai rakenteen värin mukaisella tiilen kappaleella. Metalliharjaa tai -kaavinta ei saa käyttää, sillä niistä jää helposti tummia jälkiä.
20115_25991.jpg
Miksi kaakelit tummuvat?
Kylpyhuonetta on vaivannut parin vuoden ajan kaakeleiden tummuminen ja etenkin saumojen tummuminen. Myös listat ja ovi ovat tummuneet. Tummuminen johtuu ilmeisesti liiallisesta kosteudesta. Viemärit kyllä vetävät, mutta välillä aika hitaasti.Olisikohan ilmastoinnissa korjaamista ja säätämistä? Meillä on koneellinen ilmastointi, lämmön talteenotto.
20209_66542.jpg
Kytkinsarjoilla yhtenäisyyttä sähkösisustukseen
ABB:n laajasta asennuskalustevalikoimasta löytyy laadukkaat kytkimet ja pistorasiat joka kotiin. Kalusteet on suunniteltu kestämään niin talven pakkaset kuin kesän auringonpaistekin.Muotoja ja värejä löytyy joka tarpeeseen:• IMPRESSIVO® on tyylikkään pelkistetty sarja. Siihen on saatavilla myös laaja valikoima näyttäviä carat®- ja axcent-peitelevyjä. Nyt myös upeana mattamustana!• Teräs on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen pinta hylkii sormenjälkiä.• future® linear on saatavissa sekä mattamustana että mattavalkoisena.• Jussi-sarja on muotoilultaan ajaton ja sopii erinomaisesti suomalaiseen kotiin, kun taas Kosti-sarjaa tarvitaan vaativiin kohteisiin ulkotiloissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Lisä- ja muutostyötarjousten käsittely
Toimenpiteet:Projektipäällikkö tarkistaa urakoitsijoiden toimittamien lisä- ja muutostyötarjousten oikeellisuuden. Tarvittaessa tarkistamisessa käytetään LVI- ja sähkösuunnittelijan apua. Muutostyötarjoukseen liitetään selvitys muutoksen syistä. Lisä- ja muutos-työtarjousten hyväksymisen euromääräiset rajat ovat vastaavat kuin urakkasopimusten allekirjoittamisessa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Lisä- ja muutostyötilaukset, muistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20081_7891.jpg
Sisustussuunnittelu
Koti ja viihtyminenKoti on elämän sydän. Koti on turvapaikka, persoonallinen tila, missä perheenjäsenillä on omat yksityiset ja yhteiset alueensa erilaisille toiminnoille. Mistä asioista muotoutuu kodin sielu, mitkä tekijät vaikuttavat viihtymiseen? Mikä tyyli ja muoto miellyttää? Mikä väri kutsuu luo, mikä tekee olon rauhattomaksi? Kotona on myös paljon tavaroita, jotka vaativat tilansa. Hyvät säilytysratkaisut auttavat viihtyisyyden luomisessa.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton