• Etusivu
  • Tutkimus

Rakentaja.fi kävijätutkimus 2019

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.06.2019
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Auta meitä kehittämään Rakentaja.fi -palveluamme vastaamalla kävijätutkimukseen. Vastaaminen vie vain pari minuuttia! Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 200 euron lahjakortin Rakentaja.fin verkkokauppaan.

Tutkimus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79526.jpg
Ovi on usein äänieristyksen heikoin lenkki
Akustiikkaan ja äänieristämiseen halutaan panostaa myös kotioloissa yhä enemmän. Melutaso kotonakin saattaa nousta huomattavasti aika ajoin. Laadukkaat äänentoistojärjestelmät ja kotiteatterit vaativat muutakin kuin pelkästään hyvin äänieristetyt seinät. Myös ovien tulee olla toimivia tässä suhteessa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Julkisivun puhdistus?
Kysymys:Asun 10 vuotta vanhassa paritalossa ja julkisivu on likaantunut aika pahasti. Ja etenkin valkoiset räystäslaudat ovat tummuneet reilummin ja niitä tuskin täysin puhtaaksi saakaan. Mitä pesuainetta olisi syytä käyttää, onko huoltopesu ok? Riittääkö, että lisää ainetta painepesurin pesuainesäiliöön ja ruiskuttaa sillä? Harjaamiselta tuskin välttyy painepesuriakaan käytettäessä? Räystäslautoja puhdistettaessa vettä voi päästä raoista sisään rakenteeseen, täytyykö räystäslaudat pestä ilman paineellista vettä?
202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Pihatien ojitus?
Kysymys:Tarkoitus olisi tehdä autokatosta. Nykyinen pihaanajotie tulisi toiseen kohtaan, joka on pienessä rinteessä. Autokatokseen ajattaessa joudutaan ajamaan ojan yli. Kysynkin, että onko tuohon tullut mitään määräyksiä kuinka suuri halkaisijaltaan ojitusputken tulee olla ja tuleeko sen olla muovia vai betonia? Kevytkuorma-autolla ajetaan ylitse. Onko kaupungilta kysyttävä jotkut säädökset tähän vai tekeekö kaupunki siihen itse ylityskohdan? Tuleeko ottaa jotain muuta huomioon? Oja on yläosasta kolme metriä leveä ja joku puolitoista metriä syvä.
20128_31942.jpg
Sään vuoksi ei enää hermoilla
Iso talo rinnetontilla kolmessa tasossa antaa mahtavat puitteet myös terassielämälle. Espoolainen perhe teki perusteellisen remontin vuonna 2009. Sen yhteydessä vanha terassi purettiin, teetettiin uudet piirustukset, terassia laajennettiin ja osa lasitettiin.Lue lisää lasiterasseistaJätä yhteydenottopyyntö
20173_48695.jpg
Tiilijulkisivun uskomaton väriskaala
Tiili on pitkäikäinen ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Julkisivuvaihtoehtoja punnitessa tulisikin aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana. Tiili vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton