• Etusivu
  • Ajankohtaista

Rakentaja on nyt osa Schibstediä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.10.2023
Sopimuksen teko

Sanoma on myynyt Oikotie Oy:n, Suomen johtavan luokiteltujen ilmoitusten toimijan Schibstedille, Pohjoismaiden johtavalle markkinapaikkoja tarjoavalle toimijalle. Rakentajan tuoteperhe eli Rakentaja.fi, Puutarha.net, Omataloyhtiö.fi ja Talovertailu.fi ovat osa Oikotietä eli siirtyvät kaupan mukana Schibsted-konserniin. Kauppahinta on 185 miljoonaa euroa.

Schibsted omistaa entuudestaan Suomessa jo toisen verkkomarkkinapaikan Tori.fin. Rakentajan tuotteet, Oikotie ja Tori jatkavat edelleen omina brändeinään, työskennellen tiiviisti yhdessä yhteisessä organisaatiossa Schibsted Marketplaces Finlandin alla. Kokonaisuutta johtaa toimitusjohtaja Jussi Lystimäki.

Schibsted on toiminut Suomessa jo yli vuosikymmenen ajan, ja nyt meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus laajentaa toimintaamme täällä ja osoittaa sitoutumisemme Suomen markkinaan. Kun lisäämme Oikotien portfolioomme Torin rinnalle, meillä on Suomessa kaksi toisiaan erinomaisesti täydentävää digitaalista markkinapaikkaa, joilla on vahvat brändit ja osaavat työntekijät, sanoo Schibstedin toimitusjohtaja Kristin Skogen Lund.

Strategiansa mukaisesti Sanoma aikoo käyttää kaupasta saadut varat oppimisliiketoimintansa kasvattamiseen.

Oikotie on Suomen suurin työpaikkojen ja asuntojen markkinapaikka verkossa. Schibstedin omistuksessa ovat markkinapaikat Blocket Ruotsissa, FINN Norjassa sekä Tori ja nyt myös Oikotie Suomessa. Schibsted haluaa auttaa ihmisiä tekemään parempia kauppoja ja samalla luoda kumppanuuksia yritysten kanssa, jotta he saavat liiketoiminnastaan enemmän irti. Schibsted omistaa myös enemmistön Adevintasta, joka on globaali, Euroopan suurin markkinapaikkoihin erikoistunut digitaalinen toimija.

Ajankohtaista
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

allaway-makuuhuone-keskuspolynimuri-mikropoly
Keskuspölynimurilla raikas ja puhdas sisäilma
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka paljon pystyt imurilla vaikuttamaan kotisi sisäilmaan? Tuskin se ensimmäisenä tuleekaan mieleen silloin, kun imuria on hankkimassa. Sisäilman laadulla on tunnetusti yhteys terveyteen sekä hyvinvointiin, sen myötä ei olekaan samantekevää, millaisilla välineillä kodin sisäilmasta pidetään huolta.
202212_80476.jpg
Maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan takalla
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
Vettä juomalasiin vedenkulutus
5 syytä siirtyä kokonaisvaltaiseen vedenkulutuksen mittaukseen
Reaaliaikainen vesidata on onnistuneiden päätösten edellytys. Uusi teknologia helpottaa kiinteistön koko vedenkulutuksen optimointia.
20225_78116.jpg
Näin siivoat mökillä oikein - siivousvinkkejä talvikauden jälkeen
Näin siivoat mökillä oikein - siivousvinkkejä talvikauden jälkeenMonet mökinomistajat suunnittelevat mökin kevätsiivousta ilmojen jälleen lämmettyä. Mökkeilijöiden ohjelmassa on sisä- ja ulkotilojen siivousta sekä puiden pilkkomista. Näissä arkiaskareissa kannattaa kiinnittää huomiota myyräkuumeelta suojautumiseen. Ihmisiin virus tarttuu yleensä hengitysteitse, kun metsämyyrän ulostetta tai virtsaa sekoittuu siivouspölyn mukana hengitysilmaan. Thl:n mukaan suojautuminen mökin talvisiivouksessa tehokkaalla hengityssuojaimella on tehokasta ja perusteltua.Siivotessa ilmaan pääsee runsaasti pölyä jolloin suojaimen käyttö on erityisen tärkeää. Jos jätöksiä alkaa putsaamaan perinteisellä pölyimurilla, niin jätöksissä olevat virukset tulevat pölynimurien suodattimien läpi ja ne johtuvat hengitysilmaan tavallisen imurin poistoilmapuhalluksen takia. Mikäli mökillä on keskuspölynimuri, haitallinen pöly ohjataan pois hengitetystä huoneilmasta ja vastaavaa riskiä ei ole.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton