• Etusivu
  • Rakentaminen

Poliitikot, älkää tappako lypsävää lehmää!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.08.2010
20108_22761.jpg

Asuntoministeri Jan Vapaavuori ennakoi, että asuntolainojen korkovähennysoikeuksiin tullaan puuttumaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Omassa asunnossa asuminen on kuitenkin valtiolle todellinen tuloautomaatti,
sillä:

  • asuntojen uustuotannossa verojen (alv, tulovero, ansiovero, pääomavero, kiinteistövero, leimavero) ja veroluonteisten maksujen (kuten, eläke-, ttvm-, sosiaaliturvamaksu) osuus kokonaisinvestoinnista on reippaasti yli puolet. Eri osapuolille jäävä raha kun pyörähtää pari kertaa kulutuksessa, koko investointi on muuttunut veroksi.
  • Jatkossa (energiavero, kiinteistövero) ylläpidosta aiheutuvat arvonlisäverot ja tuloverot luovat valtiolle tuloautomaatin, jota ei olisi ellei kohdetta olisi rakennettu

Jos verovähennysoikeuksia pienennetään, niin tehdään se vain vanhojen asuntojen osalta,
jolloin:

  • toimenpide alentaisi heti vanhojen asuntojen hintoja, mikä samalla jäähdyttäisi myös uusien asuntojen hintatasoa
  • samalla toimenpide vähentäisi vuokra-asuntojen vuokrien nostopaineita

Energiataloudellisille kohteille lisäetuja

Rakennusvuosi ja seuraavat vuodet ovat valtiolle rakentamisen ansiosta "verojuhlia". Valtiolla on siis varaa tehdä lisäporkkanoita, joiden avulla rakentajat satsaavat lisää ennen kaikkea energiatalouteen.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_80993.jpg
Jos kattosi on rakennettu ennen 2000-lukua, huomioi nämä seikat
Kevään saapuminen näkyy ja kuuluu aina Vesivekin vuotopäivystyksessä, missä puhelin pirisee tällöin vilkkaasti. Kun kevätaurinko alkaa sulattaa katolle sataneen lumikerroksen, testataan katteen ja alapohjarakenteiden vedenpitävyys.
201211_32801.jpg
Asuintalojen ilmanvaihtoratkaisut ennen ja nyt
Tässä artikkelissa tarkastellaan asuintalojen ilmanvaihtoratkaisuihin liittyviä kansallisia erityispiirteitä Suomessa ja luodaan myös katsaus alan kehitykseen Puolassa ja Venäjällä. Vertailu osoittaa ilmanvaihtojärjestelmien ja määräysten vaihtelevan maasta ja rakennuskulttuurista riippuen.Lue lisää ilmanvaihtoratkaisuista
20111_24164.jpg
Ammattitaitoisista elementtiasentajista kysyntää
- NCC Rakennus Oy:n ja TTS:n elementtiasentajien TäsmäKoulutuksen asennusharjoitukset käynnistyivät TampereellaNCC Rakennus Oy on aloittanut yhdessä TTS:n (Työtehoseura) rakennusalan koulutusyksikön kanssa elementtiasentajien TäsmäKoulutuksen. Koulutusjaksot toteutetaan sekä Tampereella että Vantaalla. Ajatus elementtiasentajien koulutushankkeesta heräsi kun huomattiin, että varsinkin nuoremmat rakennusalan työntekijät tarvitsevat koulutusta ja harjoitusta ennen ryhtymistään asennusryhmän jäsenenä asentamaan tuhansia kiloja painavia betonielementtejä. Koulutuksen kautta haluttiin varautua myös tulevaan ja kouluttaa alalle uusia ammattilaisia, sillä tulevina vuosina suuri määrä elementtiasentajia on eläköitymässä. Myös rakennushankkeiden määrän kasvaminen ja pula alan osaajista toi välittömän tarpeen koulutuksen toteuttamiselle.
20127_31413.jpg
Lemminkäinen myy betoniliiketoimintansa Rudukselle
Lemminkäinen ja suomalainen betoni- ja kivirakentamisen yhtiö Rudus allekirjoittivat 3.7.2012 Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy:n koko osakekannan kattavan kauppakirjan. Kauppahinta on 55 miljoonaa euroa, josta Lemminkäinen kirjaa noin 20 miljoonan euron myyntivoiton. Kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää, mikä arvioidaan saatavan vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä. Kaupalla on positiivinen vaikutus Lemminkäisen omavaraisuusasteeseen. Lemminkäinen pitää ohjeistuksensa vuodelle 2012 ennallaan.
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
201110_28187.jpg
Rakentajapäivät
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja rakentajille ja remontoijille ovat tällä hetkellä esimerkiksi Rakentajapäivät sekä Rakennusalan kaavoitus ja rakennusohjeet.Tutustu koulutuskalenteriin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton