• Etusivu
  • Remontti

Onko energiaremontti edelleen kannattavaa?

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Nordea
Päivitetty 22.04.2024
AdobeStock_661901190

Energia- ja lämmityskustannukset jatkavat edelleen nousuaan, mikä saakin monet harkitsemaan energiaremonttia paitsi ympäristösyistä myös taloudellisesta näkökulmasta. Tämä on johtanut merkittävään energiaremonttien kysynnän kasvuun.

Energiaremontissa pyritään parantamaan rakennuksen energiatehokkuutta erilaisten toimenpiteiden avulla. Tämä ei pelkästään auta alentamaan lämmityskustannuksia, vaan myös parantaa asumisen mukavuutta ja viihtyvyyttä, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa ja vähentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Info

Info

Mitä energiaremontilla tarkoitetaan?

Energiaremontilla tarkoitetaan usein rakennuksen energiatehokkuuden parantamista erilaisten toimenpiteiden avulla. Energiaremontin toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi

  • lämmitysmuodon päivittäminen, kuten siirtyminen öljylämmityksestä maalämpöön
  • energiatehokkaampien ikkunoiden ja ulko-ovien asentaminen
  • ulkokuoren rakenteiden lisäeristäminen
  • aurinkopaneelien asentaminen
  • lämmitysjärjestelmän päivittäminen
  • kattoremontti, johon sisältyy välikaton lisäeristys

Yllä mainituilla toimenpiteillä voidaan vähentää rakennuksen energiankulutusta merkittävästi, mikä puolestaan pienentää lämmitys- ja sähkölaskuja. Ympäristöystävällinen elämäntapa on monille nykyisin tärkeää, ja energiaremontti on yksi oiva tapa pienentää omaa hiilijalanjälkeään ja siirtyä kohti ympäristöystävällisempää elämää.

Lue myös aiempi artikkelimme aiheesta

Miksi energiaremontti kannattaa tehdä?

Energiaremontin monipuoliset edut

Energiaremontti parantaa asumismukavuutta ja nostaa kiinteistön arvoa. Energiaremontin monipuoliset hyödyt ulottuvat asumismukavuuden parantamisesta taloudellisiin säästöihin ja ympäristövaikutusten vähentämiseen. Energiatehokkuuden lisääminen voi merkittävästi parantaa asumismukavuutta tarjoamalla muun muassa tasaisemman lämpötilan sisätiloissa ja vähentämällä vedon tunnetta.

Lisäksi energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet voivat vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia, mikä säästää asukkaiden rahaa pitkällä aikavälillä. Energiatehokkaampi rakennus on houkuttelevampi niin nykyisille asukkaille kuin potentiaalisille ostajillekin. Tämä voi olla erityisen tärkeää, kun harkitaan asunnon myyntiä tai vuokraamista tulevaisuudessa.

Energiatehokkuutta voidaan parantaa vanhassa rakennuksessa samanaikaisesti muiden remonttitoimenpiteiden kanssa. Esimerkiksi uusien ikkunoiden asentaminen tai lämmitysjärjestelmän päivittäminen voi olla osa laajempaa remonttikokonaisuutta, joka sekä uudistaa rakennusta että vähentää sen energiankulutusta.

Energiaremontin toteuttaminen

Tuoko energiaremontti selvää säästöä?

Energiaremontti vaatii aluksi investoinnin, jos toisenkin, mutta pitkällä aikavälillä tehdyt investoinnit osoittautuvat varmasti kannattavaksi ratkaisuksi. Energian hinnan noustessa alinomaa, voi energiaremontin hyödyt näkyä nopeastikin.

Energiatehokkuuden lisääminen vähentää rakennuksen ympäristövaikutuksia vähentämällä energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä edistää kestävää kehitystä. Energiaremontti on siis investointi, joka kannattaa niin asukkaiden, kiinteistön omistajien kuin ympäristönkin kannalta.

Kun harkitset energiaremonttia, ota huomioon taloudelliset näkökulmat, ympäristövaikutukset sekä mahdolliset synergiaedut muiden remonttitöiden kanssa. Ammattitaitoinen suunnittelu ja toteutus voivat varmistaa, että energiaremontistasi tulee menestyksekäs ja kestävä investointi tulevaisuuteesi.

Info

Info

Tutustu Nordean tarjoamiin rahoitusvaihtoehtoihin ja polkaise projekti käyntiin

Remonttiprojekti on monilla tällä hetkellä ajankohtainen, varsinkin kun energian hinnat laukkaavat sellaisissa lukemissa, että jotain on tehtävä oman etunsa vuoksi. Joskus remontti voidaan joutua aloittamaan kiireellä ja remonttiin pitää hakea nopeasti lainaa. Nordean tarjoamaan vakuudelliseen energiaremonttilainaan kannattaa tutustua, ettei kiireessä tule tehtyä itselle sopimatonta päätöstä muussa palvelussa. Voit täyttää lainahakemuksen muutamassa minuutissa. Lainahakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Vertaile Nordean remonttilainoja ja täytä maksuton hakemus

Nordea
Remontti
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81178.jpg
Miksi energiaremontti kannattaa tehdä?
Energian hinnannousun myötä moni on alkanut kiinnittämään entistä tarkempaa huomiota lämmityskustannuksiin. Kohonneiden kustannusten myötä, energiaremonttien kysyntä on kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään lämmityskustannuksissa, vaan se myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20234_81394.jpg
Energiaremontti aurinkopaneeleilla - miksi se kannattaa?
Sähkön rajusti heittelehtivät hinnat ovat viime aikoina saaneet monet pohtimaan sähkönkulutustaan sekä miettimään keinoja kustannusten hillitsemiseksi. Kohonneiden kustannusten myötä energiaremonttien kysyntä onkin kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20235_81684.jpg
Energiatehokkuutta lämmitysjärjestelmän vaihdolla
Rakennuksen energiatehokkuuden kasvattamiseen tähtäävät energiaremontit ovat nostaneet suosiotaan merkittävästi. Sähkön hinnan epävakauden vuoksi huomio on kiinnittynyt entistä enemmän asumisen energian kulutukseen. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton