• Etusivu
  • Rakentaminen

Ole mukana rakentamisen kasvussa - Raksassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.03.2011
20113_24675.jpg

Suomen suurin rakennusalan erikoistapahtuma Raksa tarjoaa jälleen parhaat eväät rakentamiseen, remontoimiseen ja saneeraamiseen. Saman katon alla pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisesti alan tarjontaan ja tuotteisiin. Nähtävää riittää niin pien-, rivi-, kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajillekin.

Lisätietoja messuista ->>

Työnäytökset ja tietoiskut

Raksasta löytyy ideat, osaaminen, tekijät ja tuotteet rakentamiseen ja remontoimiseen. Kattava tietoiskuohjelma tarjoaa tietoa mm. värien valinnasta ja yhdistelystä sisustuksessa, keittiöremontoinnista, rakentamisen ja remontoinnin rahoitusvaihtoehtoisesta sekä päivänpolttavasta asunto-osakeyhtiölaista. Messujen työnäytöksissä yleisöllä on mahdollisuus tutustua mm. puuhun sisustusmateriaalina, uuteen luonnonkivipinnoitteeseen ja vinyyliverhoukseen.

Ilmainen rakentaja- ja remonttikoulu Raksassa
Messujen yhteydessä järjestetään ilmainen koulutus kaikille rakentamisesta ja remontoinnista kiinnostuneille. Kaikki koulutukseen saapuvat saavat veloituksetta pääsylipun Raksa-messuille.

Koulutus järjestetään Lahden Messukeskuksessa, Lahti Hallin kokoustiloissa (sisäänkäynti kokoustilat -ovesta), Salpausselänkatu 7, Lahti.
Rakentajakoulu lauantaina 19.3.2011 klo 9 - 12
Remonttikoulu sunnuntaina 20.3.2011 klo 9 - 12
Ilmoittautuminen tilaisuuksiin viimeistään torstaina 17.3.2011, www.prkk.fi, p. 0207 312 312.

Tietoiskut ja työnäytökset C-hallissa jokaisena messupäivänä 18.-20.3.2011

Tietoa taloyhtiöille

Kodin tai mökin rakentaja- ja remontoijajoukon lisäksi Raksa palvelee myös taloyhtiöitä tarjoamalla ajankohtaista tietoa ja palveluita taloyhtiöiden asukkaille ja saneerauksista vastaaville. Perjantaina 18.3.2011 järjestetään Lahti Hallissa Raksa -messujen yhteydessä taloyhtiöiden hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille suunnattu maksuton korjausrakentamisen seminaari. Tilaisuudessa tarjotaan ajankohtaista tietoa mm. asunto-osakeyhtiölain edellyttämistä pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmista sekä hissien rakentamisesta hissittömiin kerrostaloihin.

Lisätietoja messuista ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201410_41506.jpg
Valmis lattia läpivärjätyllä tasoitteella
Casa Design -lattia ParaisilleParaisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.
20117_27027.jpg
Puzer tuo Aino-keskuspölynimureihin 5-asteisen tehonsäädön
Imurointi on harvojen lempipuuhaa. Tehokkaat ja käytössä mukavat laitteet helpottavat ja tehostavat työtä. Puzer Aino-mallin suunnittelusta ovat vastanneet muotoilijat ja insinöörit yhdessä. Nyt lanseerattava 5-asentoinen tehonsäätö tuo Ainon ergonomisesti muotoiltuun kahvakäynnistykseen lisää toiminnallisuutta.
20183_52113.jpg
Ilmavesilämpöpumppu kasvanut kodin lämmittäjäksi
Uutta omaa kotia rakentavista melkein kaikki tietävät maalämmön tehokkuuden – ja suurin osa myös valitsee sen. Myös korjausrakentajat arvostavat maalämmön energiasäästöä ja helppohoitoisuutta. Aina maalämpö ei kuitenkaan ole realistinen valinta, mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, erinomaisiakin.Lämmittäminen ilmasta kerätyllä energialla on monelle tuttu ilmalämpöpumpuista. Samaa periaatetta käytetään ilma-vesilämmityksessä, jossa ilmasta kerätty lämpö jaetaan lattia- tai patterilämmityksellä talon tiloihin ja lisäksi saadaan kodin lämmin vesi. Parhaista laitteista on useiden vuosien positiiviset kokemukset, vaikka maalämmön tehokkuuteen ei ole päästykään.
20125_30950.jpg
Tämän katteen alla sateen ropina ei häiritse
Tiilikatetta kevyempi vaihtoehto katon korjaukseenDecra on tiivis ja hiljainen kiviteräskate. Se vaimentaa tehokkaasti jopa rankkasateen rummutuksen. Kivisirotteinen pinta ei kiillä, joten se sulautuu kauniisti ympäristöön. Pinnoitteesta ei irtoa haitallisia aineita. Takuulla kestävä kiviteräskate Decra tarjoaa turvallisen suojan, vaikka myrskytuulet kuinka tuivertaisivat tai lämpötilat vaihtelisivat. Ei vain kymmenen vuotta, vaan vuosikymmeniä.Decra-kiviteräskate on valmistettu 0,45 mm:n vahvuisesta alumiinisinkitystä teräslevystä, joka on pinnoitettu akryylimassalla ja luonnonkivisirotteella, sekä suojattu akryylilakalla. Se sopii uudis- ja saneerauskohteisiinkin sekä pientaloihin että julkiseen rakentamiseen, kun katon kaltevuus on vähintään 1:5.
20088_12400.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti. Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.Ilmaston nopea muutos tulee aiheuttamaan rakennusten julkisivuille merkittäviä rasituksia, esim. kosteudesta johtuvia. Poltetusta tiilestä muurattu julkisivu on ominaisuuksiltaan erinomainen ja tulevaisuudessa entistäkin arvostetumpi ratkaisu.
Joulukoristeita lattialla
Joulun jätteiden lajitteluopas
Minne joulun aikana syntyvä jäte kuuluu laittaa? Oli jäte sitten alumiinia, paperia, ilotulitteita, rasvaa tai pakkausmateriaalia, löydät oikean lajittelutavan alla olevasta luettelosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton