• Etusivu
  • Rakentaminen

Nonstop-messujuna kuljettaa kätevästi asuntomessualueella

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.07.2008
20087_12069.jpg

Nonstop-messujunat kiertävät asuntomessualueella joka päivä klo 10-18.

Vaasan asuntomessuilla kiertää kolme nonstop-messujunaa. Messuvieras voi helposti hypätä junan kyytiin missä vain, ja jäädä pois haluamassaan paikassa. Messujunalla pääsee kätevästi alueen reunalta toiselle reunalle. Junat kiertävät alueella koko messupäivän ajan klo 10–18. Messujuna on maksuton ja sen kyytiin voi nousta ja kyydistä voi poistua merkkiä antamalla.

Matkustajavene seilaa Vaasan Asuntomessuille päivittäin täydellä lastilla

Laivakuljetus Vaasan Asuntomessuille on saavuttanut messuvieraiden suuren suosion. M/s Triton -paatti lähtee päivittäin tunnin välein Vaasan Kalarannasta ja kulkee Rantasipi Tropiclandian kautta messuille Lammassaaren laituriin. Messuilta puolestaan pääsee tasatunnein laivalla takaisin Kalarantaan. – Laivan suosio on kasvanut koko ajan. Päivittäin kuljetamme jopa 100 asiakasta. Toisinaan alus täyttyy jo Kalarannasta lähdettäessä. Silloin Rantasipin matkaajat haetaan erikseen ensimmäisen lastin jälkeen, juttelee veneen kippari Jussi Mendelin. Vene kulkee messujen aukioloaikoina klo 10–18.

M/s Triton -laiva on Merenkulkulaitoksen vanha viittavene. Se on rakennettu 1970-luvulla Uudenkaupungin veneveistämössä. Mendelinin mukaan alus soveltuu pienten muutosten jälkeen erinomaisesti matkustajien kuljettamiseen. Kerralla laivassa voi matkustaa yhteensä 24 henkilöä.

Mendelin kuljettaa yleisöä Vaasan läheisillä merialueilla myös ilta-aikaan. Panoramaristeilyt lähtevät Kalarannasta aina klo 19.00. Risteily kiertää Sundominlahdella noin tunnin ajan, jolloin myös selostetaan ympärillä näkyviä maisemia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. – Panoramaristeilyt kiertävät Kalarannan, Tropiclandian, Sundomin, Patterinniemen ja Suvilahden välisellä reitillä, Mendelin kertoo.

Messuvieraiden matka sujuu laineilla rattoisasti, kun kippari kertoo rantamaisemista sekä Vaasan monivaiheisesta historiasta. Messujen projektipäällikön Keijo Ullakon mukaan laivakuljetus on erinomainen lisä messuturistien palveluun. – On hienoa, että matkailijat voivat nähdä Vaasan myös mereltä päin. Kaupungissamme meri on tärkeä matkailuvaltti ja se luo ainutlaatuista vaasalaista tunnelmaa, Ullakko toteaa. Hän myös vinkkaa, että Vaasan kaukaisempaan saaristoon ja Unescon maailmanluonnonperintöalueeseen voi tutustua syvällisemmin muilla risteilyillä, joita lähtee Vaasan Sisäsatamasta.

Matkustajat voivat ostaa messureiteillä laivasta matkalipun lisäksi myös messulipun. Omalla veneellä ei messulaituriin ole mahdollista tulla. Aikuisten matkalippu m/s Tritonissa maksaa 5 € ja lasten 2 €, aikuisten menopaluu maksaa 7 € ja lasten 3 €. 15 euron hintaisella perhelipulla voivat matkustaa 2 aikuista ja 1–3 lasta. Illan panoramaristeilyjen liput maksavat aikuisilta 10 € ja lapsilta 5 €.

Asuntomessualueella myös koiraparkki

Vaasan asuntomessuilla on myös koiraparkki, johon asuntomessuvieras voi jättää koiransa hoitoon messuvierailun ajaksi 4H-dogsittereille. Koiraparkki sijaitsee messualueen viereisellä jäähallilla, näytteilleasettajaparkin takana. Koiraparkki on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–15. Tarpeen vaatiessa koiraparkki on auki myöhempäänkin. Muina aikoina 4H-dogsittereitä voi tiedustella numerosta 040 562 9500.

Koiraparkki maksaa yhdeltä koiralta 5 euroa per tunti (lisätunnit 2 € kappale). Saman omistajan kahdelta koiralta koiraparkki maksaa 8 euroa tunti (lisätunnit 3 € kappale), kolmelta koiralta 11 euroa/tunti (lisätunnit 4 € kappale) ja neljältä koiralta 14 euroa/tunti(lisätunnit 5 € kappale). Maksun voi hoitaa vain käteisellä ja 4H-dogsitterit toivovatkin asiakkailta tasarahaa.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_80984.jpg
Näin ympäristöystä­vällinen kylmäaine vaikuttaa lämpöpum­pun toimintaan
Lämpöpumppujen yhteydessä puhutaan useasti lämmittämisestä ja viilentämisestä, mutta lämpöpumput eivät ole vain järkevin ratkaisu energiankulutuksen vähentämiseen, vaan myös vihreään siirtymiseen. Lämpöpumpun laitteiston osalta ympäristöystävällisyys löytyy koneiston sisältä, jossa kylmäaineella on suuri merkitys lämpöpumpun CO2-jalanjäljen vähentämisessä.Mutta mikä on kylmäaineen merkitys lämpöpumpussa ja entä mitä tarkoittaa käytännössä ympäristöystävällinen kylmäaine? Kysymyksiin vastaa Vaillant Nordicsin tuotehallinnan johtaja Peter Aller.
20204_63989.jpg
Unelmien koti 2020 - katso äänestyksen ja arvonnan tulokset!
Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.
20225_78368.jpg
Pihakiviäänestys on ratkennut - katso tulokset!
Rakentaja.fin 30.3.–18.4.2022 järjestämässä pihakiviäänestyksessä esiteltiin Ruduksen valikoimasta neljä erilaista pihakiveä, joista lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan. Ääniä annettiin yhteensä 3 148 kappaletta, ja suurin äänisaalis meni särmikkään rouhealle Rustiikki-laatalle. Äänestäjien kesken arvottiin 500 euron arvosta pihakiviä. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
Väliseinän eristäminen
Väliseinän eristäminen
Väliseinät ovat jakavia rakenteita: sisäseiniä ja seiniä, jotka erottavat tiloja toisistaan. Asuinrakennuksissa seinät eristetään ääneneristävyyden parantamiseksi sekä paloturvallisuussyistä. Tietyissä tapauksissa vaaditaan ylimääräistä eristystä kuuman/kylmän poissa pitämiseksi.Tarjolla olevat eristystuotteet täyttävät äänieristykselle asetetut minimivaatimukset. Ilmaääneneristyksellä tarkoitetaan oletettua äänieristysarvoa (R'w) niissä tiloissa, joissa äänieristystä on käytetty. Jotta ilmoitettuihin arvoihin päästään, rakenne ja kiinnitykset on tehtävä samalla tavalla kuin ääneneristävyysmittauksissa käytetyissä rakenteissa. Seinän välissä oleva kivivilla parantaa normaalin asunnon sisäisen väliseinän eristävyyttä n. 20 %.
201511_44786.jpg
Remontoijalle erinomainen levyratkaisu
Erityisesti puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on jokaiselle vanhan kiinteistön remontoijalle tarkoitettu erikoislevy. Levy on helppo käsitellä ergonomisen levykokonsa ja keveämmän painonsa ansiosta.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Alaräystäs
Alaräystäällä suositellaan käytettäväksi tippapeltiä, joka estää veden valumisen otsalaudoille. Tippapelti asennetaan alimman tiilirivin ja ruoteen väliin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton