• Etusivu
  • Energia

Mittarinluenta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.12.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Mitä etäluenta tarkoittaa?

Suomessa ollaan parhaillaan vaihtamassa kaikkia sähkömittareita uusiin etäluettaviin sähkömittareihin. Etäluennalla tarkoitetaan mittarinlukemien siirtämistä automaattisesti sähköisessä muodossa sähköyhtiölle. Etäluennan avulla sähkömittari voidaan lukea esimerkiksi kerran päivässä.

Etäluettava sähkömittari rekisteröi sähkönkulutuksen tunnin tarkkuudella, joten tulevaisuudessa sähkönkäyttäjät saavat energiayhtiöiltä entistä tarkempaa tietoa sähkönkulutuksestaan.

Suomessa sähkömittarit vaihdetaan etäluettaviksi vuoden 2014 loppuun mennessä.

Miten usein mittarit luetaan?

Vanhanaikaiset sähkömittarit luetaan niin sanotun kausiluennan yhteydessä vuosittain.

Uudenaikaiset etäluettavat sähkömittarit rekisteröivät sähkönkulutuksen tunneittain. Niiden keräämät mittaustiedot siirretään sähkönmyyjälle automaattisesti päivittäin tai kuukausittain. Myyjä voi myös tarkastaa yksittäisen mittarin lukeman haluamanaan ajankohtana.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20095_16655.jpg
Piha kuntoon luonnonkivillä
Luonnonkivi piristää pihan ja puutarhan. Luonnonkivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen ja näyttävä ilme käytäviin, terassien ja patioiden lattioihin, portaisiin, vesi- ja kasvialtaisiin sekä kasvihuoneisiin. Luonnonkivi on pihan rakentamisessa kestävä, aito ja arvostettu materiaali, joka nostaa kodin arvoa.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...
20223_77532.jpg
Elämä tuo tullessaan muutoksia myös asumiseen - kuluttaja haluaa kotimaista ja ekologista
Niinhän se on, elämä tuo tullessaan monenlaisia muutoksia ja lukuisia kertoja. Osa ajoittuu pidemmälle, jopa vuosikymmeniä kestävälle aikajaksolle, osa taas pieneltä tuntuvan hetken sisään.
20115_25991.jpg
Vanhan 30-luvun hirsitalon kunnostamisesta
Kysymys:Remontoin 30-luvun hirsitaloa. Aloitin massiivisen projektin kun purin lastulevy sekä lankkulattiat, piikkasin laatan pois. Purueristeet olivat kunnossa, sekä lattian kannatinhirret. Osassa taloa oli 70-luvulla valettu toinen laatta vanhan laatan päälle sekä muovi välissä. Hienolla hiekalla oli täyttöä alla n. 40-50 cm. Tarkoitus olisi valaa uusi laatta. Vanhan laatan alla ei ollut eristystä, joten nyt eristykseksi 150-100mm EPS lattiaeristettä. Sen alle tulisi suodatinkangas sekä 8-16mm soraa n. 300mm, johon asennan radon putkiston salaojaputkesta.Koska kivijalka on erittäin epätasainen sisäpuolelta, millä ja miten sen voi eristää? Jotkut kivet ovat poikittain ja erittäin vinoja joka suuntaan. En uskaltaisi lohkoa kivijalkaa tasaiseksi. Ja tarvitsenko bitumi ym. eristettä kun teen uuden puukorotetun lattian uuden laatan päälle, vai riittääkö vain tolppien alle esim. huopakaista, olisi tarkoitus puhaltaa villaeriste lattioihin?
20187_53752.jpg
Uudella eristeellä säästöä lämmityskustannuksiin
Energiatehokkuuden parantaminen on noussut nopeasti pelkkää pintakorjausta tärkeämmäksi julkisivujen peruskorjauksissa. Kingspanin energiatehokkailla Kooltherm K15 Julkisivueristeillä ulkoseinän lämmöneristävyys kaksinkertaistuu seinärakenteen paksuuden pysyessä alkuperäisenä.
Talot kadun varrella
Sisätilojen suunnittelun aikataulutus - katso tallenne webinaarista
Torstaina 17.2. järjestimme webinaarin, jossa keskusteltiin sisätilojen suunnittelusta ja aikataulutuksesta. Webinaarissamme käsittelimme useaa arkemme sujuvuuteen hyvin olennaisesti liittyvää asiaa, kuten välioviratkaisuja, tulisijojen valintaa sekä sijoittelua. Puhuimme myös erilaisten pintojen käsittelystä ja värien vaikutuksesta tunnelmaan sekä keittiöistä ja niiden toimivuudesta.Pääset katsomaan illan webinaarin alta.
20115_25991.jpg
Tapetti kiertää nurkissa?
Muutimme 2 kk sitten uuteen asuntoomme ja nyt huomasin, että olohuoneen yhdessä kulmassa tapetti on alkanut niin sanotusti kiertää(eli talo siis elää).Nurkka on sellainen, jossa väliseinä kohtaa ulkoseinän. Se on asianmukaisesti saumattu, mutta miksi se on lähtenyt kiertämään ja tärkein kysymys on että miten saan sen korjattua helposti? Ei kai vaan pidä ottaa nurkka tapettia pois ja laittaa uutta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton