• Etusivu
  • Talo

Miltä näyttää sisustajien omilla parvekkeilla?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.06.2016
20132_33811.jpg

Sisustussuunnittelija Maija-Riitta Riuttamäki

Ammattilaisen on vaikeaa suunnitella itselleen, sillä mahdollisuuksia on niin paljon! Muutimme taloon syksyllä, ja minulle jäi talvi aikaa miettiä. Mihin parvekettamme käytetään? Milloin siellä ollaan? Paljonko haluan kuluttaa rahaa?

Keskikesän vietämme maalla, joten hylkäsin ajatuksen auringonottotuoleista. En ole viherpeukalo enkä pidä värikkäistä, koristeellisista kesäkukista. Rahaa halusin käyttää vain minimin. Parvekkeen pitäisi jatkaa kotimme sisustustyyliä, joka on selkeän moderni pääväreinään musta ja valkoinen.

Parvekkeen mitat ovat 4,5 m x 2 m. Tila on siis kohtuullisen kokoinen, mutta kaikkea sinne ei mahdu. Lopulta mieleni täytti ajatus lämpimistä elokuun illoista leppoisasti grillaillen ja viinilasin ääressä istuskellen. Päädyin kalustamaan parvekkeen reilun kokoisella ruokailuryhmällä.

Ammattilaisen oma, varma maku paljastuu jo muutamassa neliössä. Kaksi sisustusalan tekijää esittelee parvekkeensa.

20132_33827.jpg

Näin meillä

  1. Ikean mustilla pukkijaloilla seisovan pöytälevyn teetin metalliverstaalla. Filmivanerin päälle taivutettu ohut alumiinilevy on edullinen ja kestävä. Tummanvihreät, italialaiset Minottin kahvilatuolit löysin todella halvalla ja ostin, vaikka ne eivät ole ihan sitä mitä haluaisin. Pinta saisi kernaasti kulua, jopa ruostua, mutta luultavasti näin ei laadukkaalle tuotteelle käy. Istuintyynyt teetin kolmesta eri kankaasta.

  2. Parvekelaatikkoon perustettu yrttitarha matkaa kätevästi mökille loman ajaksi. Laatikon metallijalusta oli ollut vuosia kellarissa tilaa viemässä. Grillin vieressä yrtit ovat kokkaajan käden ulottuvilla.

  3. Vanhan valkoisen penkin pelastin mökkisaunan pukuhuoneesta. Talvella se saa toimittaa sivupöydän virkaa sisällä olohuoneessa.

  4. Kivimassalattiaa peittää pehmeä, musta terassimatto, joka läpäisee sadeveden ja kuivuu nopeasti. Vihreyttä tuovat suuret istutuslaatikot, joissa kukkii rehevää norjanangervoa. Angervot säilyvät hyvin talvipakkasillakin, kun vuorasin ruukut styroksilla. Toukokuussa ne kukkivat runsain, valkoisin kukin. Myönnytyksenä kesäkukille hankin ruukkujen täytteeksi orvokkeja. Istutuksen ruostunut peltinen tuikkulyhty on kuin oranssi kukka. Tykkään materiaaleista, jotka vanhenevat kauniisti.
20132_33828.jpg

Sisustustoimittaja Elina Jaakkola

20132_33814.jpg

Kotini on 1928 rakennetussa puutalossa Helsingin Toukolassa. Parveke on taloyhtiön yhteinen, mutta käytännössä se on naapuriperheen sekä tyttäreni Iida-Ilonan ja minun käytössä.

Parveke ei ole katettu, ja se on haaste, sillä rakastan tekstiilejä. Osan tekstiileistä kannan sateen ajaksi pois, osan annan reippaasti kastua. Hyvin ne ovat säilyneet. Vaikka katos lisäisi parvekkeen käyttöaikaa, en ikimaailmassa haluaisi sellaista varjostamaan suloista kesähuonettamme.

Kukkia täytyy olla paljon, rakastan niitä. Keväällä suorastaan villiinnyn. Tapa on perua isoäidiltäni, jonka kanssa kävimme vaarilta salaa ostamassa viimeisillä rahoilla tuoreita kukkia torilta. Pienet asiat voivat tuoda elämään paljon iloa ja hyvinvointia. Minulle onnea tuottavat kukat.

20132_33831.jpg

Näin meillä

  1. Kalusteet ovat sekalaista seurakuntaa, mutta sopivat yhteen. Maalatut rautaiset tuolit löytyivät sisustuspuoti Perobasta ja Tolixin pallit, musta ja valkoinen, sekä pinkki kalusto sisustusliike Armaksesta. Tolixin pallit nostan talvella olohuoneeseen.

  2. Vanha ja hiukan ränsistynyt parveke vaatii hassuttelua totisen ja linjakkaan sisustuksen sijasta. Rakastan sekatyyliä: pitää olla sopuisasti uutta ja vanhaa, designia, värejä ja hauskoja yksityiskohtia.

  3. Olen intohimoinen mattoihminen. Parvekkeella matto kaunistaa vanhaa penkkiä.

  4. Vanhat puulaatikot sopivat yrtti- ja kukkaistutuksiin. Kukkaruukuksi käy myös paperipussi, korikassi, ämpäri; melkein mikä hyvänsä, vain mielikuvitus on rajana. Yhdistelen ruukkuihin erilaisia kukkia. Värit ovat minulle tärkeitä. Tänä vuonna hurahdin vaaleanpunaisiin ja liiloihin kukkiin
20132_33832.jpg

Lue lisää parvekepuutarhasta:

20132_33833.jpg

Kuvat Piia Arnould.
Artikkeli julkaistu aiemmin Kodin Kuvalehden Puutarhassa 2012 -lehdessä.

Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
Ihmisiä viettämässä aikaa rannalla.
Kiuas kuntoon mökkikautta varten: näin huollat tai vaihdat kiukaasi
Kevät ja aurinko, linnun viserrys ja lumien sulaminen houkuttelee mökille. Mökkikausi on aluillaan ja mieli tahtoo touhuamaan mökille. Kesä lähenee kovaa vauhtia; rentoa oleskelua, koivunlehtien kahinaa, laineiden liplatusta ja lämmin kesätuuli kruunattuna lämpiävän saunan tuoksulla. Jotta voisimme aloittaa mökki- ja saunakauden, pitäisi varmaan kurkistaa, missä kunnossa mökkikiuas onkaan?
201712_51199.jpg
Huoletta lomalle!
Kuka haluaa viipyä rinteessä muita pidempään tai lopettaa aikaisemmin kuin muut? Yale Doorman -älylukko tuo helpotuksen myös kaveriporukan lumilomaan. Enää ei tarvitse suunnitella tarkempaa aikataulua menemisille ja tulemisille, eikä miettiä kuka odottaa ketä, vaan kaikki voivat harrastaa aktiivisesti oman mielenkiinnon ja aikataulun mukaan.Jokaiselle voidaan luoda oma avauskoodi tai aktivoida kulkutunniste. Voit unohtaa avaimet, kun sisälle pääsee avauskoodilla. Saat viettää aikaa harrastusten parissa ilman avainnippua. Jos kulkutunnisteesi sattuisi häviämään, se ei aiheuta ongelmia. Kadonnut kulkutunniste voidaan poistaa käytöstä välittömästi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton