• Etusivu
  • Rakentaminen

Maisema aukeaa loma-asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.07.2011
20116_26897.jpg

Pyhäveden rantamaisemaa voi ihastella olohuoneen sohvalta.

27.6. avatuilla Mäntyharjun upeissa maisemissa sijaitsevilla messuilla on esillä loma-asuntoja jokaiseen makuun. Jo asuntojen suunnitteluvaiheessa on huomioitu alueen luonnonkaunis ympäristö. Asunnot on sijoiteltu alueelle ja tonteille siten, että huikeista näkymistä pääsee nauttimaan myös sisältä käsin.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6. - 10.7.2011

Loma-asuntomessuilla silmä lepää

Loma-asuntomessujen teemat ovat ekotehokkuus ja taide. Loma-asuntomessujen aikana messukohteissa on mahdollisuus ihailla suomalaisten taiteilijoiden teoksia. Suuret ja pienet ikkunat ovat myös nekin kuin suoraan taiteilijan siveltimestä. Ikkunat kehystävät maalauksen, joka avautuu Mäntyharjun idyllisiin maisemiin.

Entisestään yleistyvistä suurista, lähes koko seinän kokoisista, ikkunoista valo pääsee virtaamaan esteettömästi sisään. Kaikilta loma-asuntotonteilta on näkymä kirkasvetiselle Pyhävedelle. Messualueen keskellä on yhteisranta ja useita puistoalueita. Nämä lisäävät alueen viihtyisyyttä ja luonnonläheisyyttä.

Alueen useista kohteista on kaunis järvimaisema myös makuuhuoneesta.
Alueen useista kohteista on kaunis järvimaisema myös makuuhuoneesta.
Maisema avautuu myös ylelliseen allashuoneeseen.
Maisema avautuu myös ylelliseen allashuoneeseen.

Kesäpäivä laiturilla

Messuilla ei tarvitse tyytyä ihastelemaan näkymiä pelkästään ikkunan karmien sisäpuolelta. Mäntyharjun messualueella on esillä myös liuta toinen toistaan upeampia laitureita. Laiturilla alueen tunnelman kokee kaikin aistein. Laituri liittää järven ja pihapiirin sulavasti yhteen. Laiturilta on mukava myös pulahtaa virkistävään Pyhäveteen helteisenä kesäpäivänä.

Laiturimateriaalina puu on edelleen suomalaisten suosiossa.
Laiturimateriaalina puu on edelleen suomalaisten suosiossa.

Laiturin turvallisuuden, vakauden, helppouden ja säänkestävyyden lisäksi myös laitureiden ulkonäköön on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Messuosastoilta löytyykin esimerkiksi sävytettyjä laitureita ja koristeellisia laituritolppia. Laiturimateriaalina puu on edelleen suomalaisten suosiossa. Sävytyksellä saadaan aikaan myös muita kuin perinteisiä värejä.

Mökiltä on suora yhteys laiturille.
Mökiltä on suora yhteys laiturille.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45137.jpg
Uponor- salaoja- ja sadevesijärjestelmä
Talon perustuksen ja ympäristön suojaaminen veden aiheuttamilta haitoilta on ehdottoman tärkeää sekä rakennukselle että sen asukkaille. Salaoja kerää maassa olevan veden pois perustusten luota. Tarvittaessa se varmistaa myös, ettei pohjaveden pinta pääse nousemaan liian lähelle talon alapohjaa. Putkiston huoltoa varten tarvitaan salaojakaivo joka toisessa mutkakohdassa. Salaojakaivo sijoitetaan rakennuksen jokaiseen nurkkaan. Sadevesiviemäri johtaa katolta valuvat sadevedet pois, jotta ne eivät keräänny lammikoiksi pihalle ja muodosta uhkaa perustusten ja kellarien kuivuudelle. Sadevesiviemärit alkavat heti kourujärjestelmään kuuluvien syöksytorvien alta. Niiden väliin sijoitetut rännikaivot siivilöivät ensin suurimmat roskat pois.Piha-alueen nopea kuivuminen keväällä ja sateiden jälkeen varmistetaan sijoittamalla sopivaan paikkaan siiviläkannella varustettu sadevesikaivo. Se viemäröidään suoraan perusvesikaivoon. Salaojan ja sadevesiviemärin johtamat vedet kootaan perusvesikaivoon. Salaojaputken liittymässä kaivon sisällä oleva padotusventtiili varmistaa, että tulvatilanteissakaan vedet eivät pääse nousemaan salaojien kautta takaisin talon perustuksiin. Perusvesikaivosta vedet viemäröidään edelleen joko kunnalliseen sadevesiviemäriin tai läheiseen avo-ojaan tai imeytetään esimerkiksi kivipesän kautta tontin maaperään. Toimiva kuivatus suojaa talon rakenteet kosteus-, home- ja routavaurioilta sekä estää tulvat kellarissa ja lammikot ja keväiset jäätiköt kulkuväylillä.
20156_43765.jpg
Tee se itse: hiekkalaatikko
Lapset rakastavat hiekkalaatikkoleikkejä ja siksi hiekkalaatikko löytyykin usean lapsiperheen pihasta. Hiekkalaatikon rakentaminen onnistuu helposti myös itse. Näillä tee se itse -ohjeilla saa rakennettua hiekkalaatikon, joka on varustettu kätevällä penkillä / pöydällä. Penkillä voi lepuutella jalkojaan ja se toimii myös oivallisena hiekkakakkujen alustana. Hiekkalaatikon ohjeet ovat 2 m x 2 m kokoiselle hiekkalaatikolle. Hiekkalaatikon ohjeita voi soveltaa sekä oman pihan että käyttötarpeiden mukaan.
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palovaroitinkampanja alkaa - Testaa palovaroittimesi 11. päivä
Suomen paikallisradioissa alkaa 11. elokuuta kampanja, jolla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK kannustaa kansalaisia pitämään huolta omista ja läheistensä palovaroittimista. Tavoitteena on, että palovaroittimien toiminta testattaisiin kerran kuukaudessa. Kampanja toistuu vuoden loppuun saakka kunkin kuukauden 11. päivänä. SPEKin suosittelema vuosittainen palovaroittimen paristonvaihtopäivä on helmikuun 11. päivänä vietettävä 112-päivä.Palovaroitinkampanjalla SPEK kehottaa meitä kaikkia pitämään huolta palovaroittimistamme. Palovaroittimen paristo on voinut tyhjentyä huomaamatta loman tai viikonloppumatkan aikana. Myös pitkä käyttöikä on saattanut uuvuttaa laitteen, jolloin se täytyy vaihtaa uuteen. Jos palovaroitin ei toimi, se ei myöskään varoita vaarasta.SPEKin suosittelema palovaroittimen tarkastuspäivä, kuukauden 11. päivä, perustuu 112-päivään, jota vietetään ensi helmikuun 11. päivänä jo kahdettatoista kertaa. Hätänumeron ohella palovaroitin ja paristonvaihto ovat olleet 112-päivän kestoaiheita.Nyt alkavalla palovaroitinkampanjalla on joka kuukausi erilainen teema. Oman palovaroittimen testinapin painamisesta ja savun vaarallisuudesta muistuttamisen lisäksi ihmisiä kannustetaan pitämään huolta toisistaan: esimerkiksi ikäihmisten saattaa olla vaikeata muistaa testaus tai vaihtaa paristo. Suomessahan kuolee tulipaloissa enemmän ihmisiä kuin muissa läntisen Euroopan maissa. Myös tulipalon nopeudesta ja ihmisten omasta huolimattomuudesta varoitetaan kampanjan kuluessa.
20186_53583.jpg
Päivitä ilmanvaihdon päätelaitteet 2000-luvulle
SK Tuotteen ilmanvaihdon päätelaitteet ovat tuttuja jo 1980-luvulta alkaen. Viimeiset kolme vuotta SK Tuote on kehittänyt huippuimureitaan ja poistoputkiaan intensiivisesti. Tuloksena syntyi uusi tuotesarja FLOW. Ilmanvaihdon päätelaitteet ovat tämän tuotesarjan myötä päivittyneet 2000-luvulle.
20176_49633.jpg
Kaikki tiedot aina mukana
OmaKastelli on digipalvelu Kastelli-talon rakentajille ja Kastelli-talossa asuville. Helppokäyttöisestä palvelusta löydät kattavasti ja nopeasti omaa kotiasi koskevat tärkeät tiedot ajasta ja paikasta riippumatta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton