• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessut ylittivät odotukset ja 53 000 kävijän rajapyykin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.07.2011
20117_27069.jpg

Loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa riitti kävijöitä jonoksi asti.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa päättyivät tänään 10.7. aurinkoisissa merkeissä. Maksaneita kävijöitä oli 53 727*. 50 000 kävijä kukitettiin päätössunnuntaina porttien avauduttua. Lauantaina 9.7. tehtiin Loma-asuntomessujen päiväkohtainen kävijäennätys 5366 kävijällä.

Vuoden 2008 Loma-asuntomessuilla Porissa kävijöitä oli 65 363, mutta messut kestivät viikon pidempään.

– Runsas kävijämäärä, erittäin positiivinen yleisöpalaute sekä näytteilleasettajien tyytyväisyys kertovat kunnan onnistuneista messujärjestelyistä sekä Loma-asuntomessujen vetovoimaisuudesta. Tämä lupaa hyvää myös ensi vuoden Loma-asuntomessuille Lappeenrannassa sekä vielä suunnitteluvaiheessa oleville tuleville Loma-asuntomessuille, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Lue lisää päättyneistä loma-asuntomessuista

Mäntyharju vahvisti asemaansa Suomen mökkikuntana

Tunnettu ja perinteikäs mökkikunta Mäntyharju on tyytyväinen Loma-asuntomessuihin.

– Olemme erittäin ylpeitä kävijämääristä sekä saadusta palautteesta. Laatu ja yleisön tyytyväisyys ovat todella tärkeitä meille kunnassa. Erityisesti yhteistyö Suomen Asuntomessujen ja meidän välillä on ollut saumatonta. Kaikkien puhaltaminen yhteen hiileen näkyi sekä näytteilleasettajille että sitä kautta laajemmin yleisölle, kunnanjohtaja Jussi Teittinen myhäilee tyytyväisenä.

Tapahtuma näkyi myönteisesti myös Mäntyharjun keskustassa ja muissa matkailukohteissa ja -palveluissa. Kunnan ja lähiseudun majoitus- ja ravintolapalvelut ovat olleet täynnä messujen ajan.

– Mäntyharjussa kesä on muutenkin vilkas, mutta messut lisäsivät entisestään vipinää katukuvaan. Oli mukavaa, että paitsi messuturistit myös paikalliset löysivät oheistapahtumat, Mäntyharjun kunnan matkailuvastaava-kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky toteaa.

Yli-Pyky on erityisen tyytyväinen siihen, että messujen oheiskohde, Iso-Pappilan museoalue, löysi yleisönsä. Oheiskohteen perinnekunnostukseen liittyviä työnäytöksiä ja näyttelyjä kävi katsomassa vilkkaimpina päivinä useita satoja ihmisiä.

– Kysyntää perinnekorjaukselle ja korjausrakentamiselle näyttää olevan, sillä kävijät olivat hyvin tiedonhaluisia, Yli-Pyky arvioi.

Keskustassa järjestetyt tapahtumat keräsivät yleisökseen niin turisteja kuin paikallisiakin.
Keskustassa järjestetyt tapahtumat keräsivät yleisökseen niin turisteja kuin paikallisiakin.

Messuilta ostettiin tuliaisia ja mökkitavaraa

Loma-asuntomessujen näytteilleasettajat ovat kautta linjan tyytyväisiä messujen myyntiinsä sekä messuilla saatuun näkyvyyteen ja huomioon. Norppa-laitureita messualueen rannassa esitellyt Mikko Makkonen kertoo, että kysyntää on ollut.

– Messut ovat menneet tosi hyvin ja olemme tehneet paljon kauppaa. Osa kävijöistä tietää odottaa messuilta hyviä lehtitarjouksia, toisille ne tulevat positiivisena yllätyksenä.

Mäntyharjulaisen huonekalu- ja sisustusliike Kaluste-Kipparin omistaja Marja Hälikkä on tyytyväinen messujen ensikertalainen.

– Messut ovat todella positiivinen kokemus. Olemme myyneet paljon sisustustavaraa messuilla ja houkutelleet runsaasti lisää kävijöitä myös liikkeeseemme keskustaan. Ihmiset ovat kommentoineet, että kuinka kaunis ja visuaalisesti houkutteleva osasto meillä on.

Riippukeinuja myyneelle Mikko Laitamolle messutoiminta on tuttua. Riippukeinut sopivat Loma-asuntomessujen kävijöiden loma-ajatuksiin hyvin.

– Olemme myyneet paljon riippukeinuja ja kiinnostus on ollut huomattavaa. Ihmiset ostavat keinuja pääosin mökille, mutta myös omakotitaloihin, parvekkeille tai lahjaksi. Meillä käy kauppa hyvin, kun messufiilis on oikea.

*Lopullinen virallinen kävijäluku ilmoitetaan noin kuukauden kuluessa levikintarkastuksen suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20189_54821.jpg
Jokaiseen elämänvaiheeseen sopiva koti
Kastellin talovalikoimasta löytyy laaja valikoima eri kokoisia ja eri tyylisiä talomalleja moneen eri elämänvaiheeseen. Kaikki talomallit ovat saatavilla joko esitetyllä pohjaratkaisulla tai muunneltunsa sellaiseksi kuin sinä itse haluat valitsit sitten 1-, 1½- tai 2-kerroksisen ratkaisun.1-kerrosratkaisut1½-kerrosratkaisut2-kerrosratkaisutTilaa Kastelli-taloesite
201111_28458.jpg
Sadevesijärjestelmä kuntoon ennen talvea
Onko talosi katto tarkastettu ja varmasti kunnossa ennen talven tuloa? Lumisten talven jäljiltä katolla saattaa olla erilaisia vaurioita ja pahimmassa tapauksessa ne käyvät ilmi vasta, kun katto on lumen ja jään peittämä. Tämän seurauksena sulamisvedet voivat tulla rakenteista läpi tai ne valuvat pitkin julkisivua vahingoittaen sitä. Edellisten vuosien lumenpudotukset sekä lumi- ja jäämassat ovat jättäneet kattoihin jälkensä ja ne vaativat tarkastuksen ennen seuraavia rasituksia, joita tuloillaan oleva talvi taas mukanaan tuo.Tutustu Vesivek-järjestelmään
Lattialämmitys
Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus
Yli 90 % pientalorakentajista päätyy lämmönjaossaan muoviputkilla toteutettuun vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Lattialämmitys on välttämätön kivilattioille ja pesutiloihin, mutta se on ihanteellinen valinta muihinkin pintamateriaali- ja rakenneratkaisuihin.
20224_77749.jpg
Kastellin uusi talokirja on ilmestynyt - tilaa omasi!
Kastelli on ollut Suomen ostetuin talomerkki jo vuodesta 1994 lähtien. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun. Kastellilla on satavuotiaan perheyrityksen historia ja aito intohimo tekemiseen. Talokirjassa esitellään kokojärjestyksessä suosituimmat talomallit 18:sta erilaisesta mallistosta.Talokirja antaa lukijalleen hyvät eväät suunniteltaessa unelmien kotia.
Spigot asennus
Oikea hetki poistoilmalämpöpumpun vaihdolle
Uuden poistoilmalämpöpumpun hankinta tulee ajankohtaiseksi, kun vanhan laitteen kompressori tulee tiensä päähän ja pitää vaihtaa. Uusimisen myötä talo lämpiää entistä energiatehokkaammin paremmalla hyötysuhteella − nykyaikaiset poistoilmalämpöpumput ovat teknisesti kehittyneempiä kuin edeltäjänsä, joka näkyy paitsi pienempinä käyttökustannuksina myös parempana asumisviihtyvyytenä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ylimääräinen yhtiökokous
Ylimääräinen yhtiökokous pidetään hallituksen kutsusta. Lisäksi tilintarkastaja tai osakkeenomistajat, joilla on vähintään 10 % tai yhtiöjärjestyksessä mainittu pienempi osa yhtiön kaikista osakkeista, ovat oikeutettuja vaatimaan yhtiökokouksen koollekutsumista kirjallisesti ilmoittamansa asian käsittelemiseksi. Tässä tapauksessa on kokouskutsu toimitettava kahden viikon kuluessa vaatimuksen saapumisesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton