• Etusivu
  • Talo

Kysymyksiä ja vastauksia avainkotelosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.06.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

1. Korvaako vakuutus, jos tuotteet saa joku auki ja menee sisälle, varastaen kaiken? Eli kuinka vakuutusyhtiöt katsovat tuon kotelon?

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton tarkastaja ei osannut antaa yksiselitteistä vastausta, koska vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla. Mikäli asiasta haluaa täyden varmuuden tulisi asiasta kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Vakuutusyhtiöiden yhtenäinen hyväksyntäprosessi on siis aloitettu mutta aikataulua ei vielä voida antaa.


2. Miten tuote voi olla murtovarma, sehän on helppo napsauttaa sorkkaraudalla tms. pois seinästä ja viedä hajotettavaksi jonnekin rauhalliseen paikkaan ja tulla avaimen kanssa takaisin ryöstökeikalle!?

Artikkeli kertoo kotelon murtolujuuden olevan parempi kuin itse oven. Avainboxi on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Mikäli avainboxin numerosarjan unohtaa, on tuote käytännössä entinen, sillä mikäli sen suositusten mukaisesti läpipulttaa, ei se lähde irti edes sorkkaraudalla. Askaretta avainboxin auki saamiseksi riittääkin niin paljon, että sisään halutessaan murtovaras etsii varmasti toisen keinon. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat myös tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainkotelo että hälytysjärjestelmä.


3. Kuinka monta eri numeroyhdistelmää avainboxi pitää sisällään?

Kaiken kaikkiaan eri yhdistelmävaihtoehtoja on 1024 kpl.

4. Eikö saman koodisarjan näpytteleminen aiheuta kulumaa numeroihin ja näin paljasta oikeata numerosarjaa?

Aukeamiseen oikeuttava numerosarja on nopeasti ja helposti vaihdettavissa uuteen. Tarkoitus onkin aika ajoin vaihtaa kyseistä numerosarjaa.


5. Kuvissa tuote on asennettu ulko-oven viereen. Eivätkö napit tukkeennu nollakelin sateissa, tuulessa ja tyrskyssä?

Artikkelissa tuote tosiaan asennettiin ulko-oven viereen jo pelkästään kuvauksellisista syistä. Koska kyse on kuitenkin vara-avaimen säilytyspaikasta on se luonnollisinta sijoittaa jonnekin suojatumpaan paikkaan. Katoksettomassa tilassa näppäimet saattavat nimittäin mainitsemissasi olosuhteissa jäätyä kiinni ainakin hetkellisesti.


6. Ei avainboxi ole mikään turvallisuuslaite, kyllä hälytin on parempi.

Emme ole tuotetta minään turvallisuuslaitteena mainostaneetkaan. Tässä olet nyt mennyt hieman hakuseen. Tuote on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat todellakin tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainboxi että hälytysjärjestelmä.

Lisätietoa avainkotelosta...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20168_47106.jpg
Uutuuskiuas on muodoltaan superellipsi
Tulikivi monipuolisti ja uudisti sähkökiuasvalikoimaansa 2016 syksyllä Routa-seinäkiukaalla. Nyt sen lisäksi on tarjolla toinenkin seinäkiuas, valkoinen tai musta Halla. Sekä Routa- että Halla -kiukaan oivaltava muotoilu säästää tilaa saunassa.
20211_68082.jpg
Tulisijojen ja savupiippujen paloturvallisuuden merkittävin riskitekijä
Omakotitaloihin asennettavien savupiippujen ja tulisijojen paloturvallisuus on rakennushankkeeseen ryhtyvän vastuulla – useimmiten rakentava perhe, muistuttaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry ja Industria Oy Palosuojelurahaston osarahoittamassa hankkeessa. Hankkeessa kartoitettiin tulisijojen ja savupiippujen riskitekijöitä ja niihin ratkaisuja. Selkein riskitekijä liittyi asennusvaiheeseen.
202111_73471.jpg
Suomalaiskotien vaarallisin laite löytyy keittiöstä
Ruuanlaiton jälkeen päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu vuosittain satoja tulipaloja, kertoo LähiTapiola.
20211_68080.jpg
Vanhat palovaroittimet luotettavuustestissä
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti tiedotteen mukaan ikääntyneiden palovaroittimien äänenvoimakkuutta ja erityisesti optisten palovaroittimien savuherkkyyttä. Savuherkkyys ja äänenvoimakkuus voivat heiketä ajan myötä palovaroittimissa, jolloin luotettavuus kärsii. Tukesin mukaan palovaroittimen toimintakyky tulee testata säännöllisesti ja varoitin on hyvä vaihtaa uuteen 5-10 vuoden välein.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.
20117_26907.jpg
Luonto tulee lähelle
Pihat suunniteltu ympäröivää luontoa kunnioittaen ja sitä korostaenMäntyharjun loma-asuntomessuilla ei voi kuin ihailla sitä tapaa, millä luonto on otettu huomioon; olemassaoleva kasvillisuus on harkitusti säilytetty ja sitä on pyritty vain kunnioituksella täydentämään. Itse loma-asunnot istuvat maisemaan kuin itsestään paikkaan putkahtaneina!Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6. - 10.7.2011

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton