• Etusivu
  • Talo

Kuvia makuuhuoneista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.01.2008
20081_7870.jpg

Persoonallinen pesä

Perinteisestä huonetilasta voi itse muotoilla persoonallisen. Riippumatto on miellyttävä päiväunikehto ja miksei paikka iltalukemisellekin. Klassinen valkoinen väritys saa näillä elementeillä unisen tunnelman.

Japanilaista tunnelmaa

Yksinkertaista, hiukan japanilaista tunnelmaa on tavoiteltu matalalla vuoteella ja selkeillä liuku-ovilla. Siniharmaa sävytys on samalla hyvin skandinaavinen.

20081_7871.jpg

Liukuovilla yksityisyyttä

Asunnon päädyssä sijaitsevassa makuuhuoneessa on kaivattua yksityisyyttä, vaikka liukuovet olisivat aina avoinna. Liukuoven voikin piilottaa helposti rakenteisiin, myös kauniiseen sängynpäätyyn. Kevyet, sirot irtotuolit voi sijoittaa myös ikkunan eteen.

20081_7872.jpg

Neliöt ovat ylellisyyttä

Suureen makuuhuoneeseen on saatu tunnelmaa modernilla, tummalla seinäpaneelilla ja pehmeillä sävyillä. Kun on vähän somisteita, pienikin taideteos saa suuren arvon.

20081_7873.jpg

Tekstiileillä muutos

Maalatut seinäpinnat mahdollistavat tilan muuntamisen tekstiilein vaikka vuodenaikojen mukaan. Yksiväriseen sängynpeitteeseen on helppo sovitella erilaisia kuoseja ja värejä tyynyihin sekä verhoihin.

20081_7874.jpg

Kiiltoa

Tumman tapetin kuviot tulevat esiin sopivan valaistuksen avulla. Kiilto tuntuu usein ylelliseltä, kun sitä ei ole liikaa. Samaa ylellisyyttä tavoittelee sängyn korkeus.

20081_7875.jpg

Yhtenäinen puulajien käyttö rauhoittaa tilaa

Arvokkaan oloinen ja klassisen kaunis tammi antaa väreille tilaa ja yhdistyy kauniisti vihreisiin sävyihin. Harkiten sängyn päälle sijoitettu tammikehyksinen peili toistaa vastapäisen seinän tapetin kukat koristeellisesti.

20081_7876.jpg
Artikkelin kuvat ja tekstit ovat Suomalainen koti -sisustuskirjasta vuodelta 2007.
Tutustu Suomalainen koti -sisustuskirjaan...
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80177.jpg
Suunnittele energiatehokas puurunkoinen pientalo
Talon rakentamisessa keskeistä on hyvä energiatehokkuus. Tähän voidaan parhaiten vaikuttaa suunnittelemalla tiivis ja hyvin lämpöä eristävä ulkovaippa. Lämmöneristyksessä tulisikin panostaa laadukkaisiin ja tehokkaisiin eristysratkaisuihin, jotta saavutetaan vähän kuluttava, ympäristöystävällinen ja pitkäikäinen rakennus. Energiatehokkaan puutalon rakentamiseen on nyt saatavilla uusi suunnitteluohje, joka auttaa vähän kuluttavan rakennuksen suunnittelussa.
20231_80698.jpg
Nyt tehdään pieniä ja keskisuuria remontteja - RR-messut aloittavat rakennusvuoden
Rakentaja.fi selvitti kuluttajien rakennus- ja remontointisuunnitelmia. Rakennus- ja remontointibuumi ei vieläkään taitu. Eniten suunnitellaan pintaremontteja koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Rahaa ollaan valmiita laittamaan pintojen lisäksi energiansäästökorjauksiin ja energiamuodon muutoksiin.
20095_16614.jpg
Kaavamuutos ja materiaalin valinta
Ote päiväkirjasta: kesä 2007Tontti oli nyt meidän, mutta kipeästi tarvitsemastamme lisärakennusoikeudesta ei ollut varmuutta. Meillä oli vain kaupunginosamme kaavamuutoshankkeista vastaavan sana, "tehokkuusluvun nostaminen 0,20:stä 0,25:een myönnetään alueella lähtökohtaisesti kaikille hakijoille ja toisaalta sen myöntäminen ei valitusoikeuden yms. takia ole sataprosenttisen varmaa tai voi viivästyä pahimmissa tapauksissa vuosilla".
20217_71590.jpg
Autotallista löytyvä aine, josta on apua lähes mihin tahansa
Tällä viikolla ei vinkin aiheena olekaan sisustus vaan nyt saatte vihjeitä erään hyvin tunnetun öljyn käyttöön. Jokainen tuntee sanan CRC, WD-40 tai monitoimiöljy. Vanha viidakon sanonta "Jos mikään muu ei tehoa, kokeile CRC:tä". Niinhän se menee, mutta oletko koskaan kokeillut sitä näin?
20123_30072.jpg
Vikavirtasuojat lisäävät sähköturvallisuutta
Uusissa sähkökeskuksissa on vikavirtasuojakytkimet jo valmiina. Kaikki pistorasiaryhmät on suojattava vikavirtaa vastaan. Remontoitaessa vanhan pistorasian tilalle voi asentaa vikavirtasuojatun pistorasian. Se katkaisee vaarallisen jännitteen eikä käyttäjä ehdi saada vikaantuneesta laitteesta sähköiskua. Sähkölaitteiden käyttö on tällöin turvallista kaikissa tiloissa.
20078_6048.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Monier Roofing Oy:ltä saat Suomen suosituimmat kattotiilet sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet kätevästi samasta paikasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton