• Etusivu
  • Sisustus

Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 14.03.2023
20233_81142.jpg

Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.

Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.

Matala-alkalinen lattiatasoite

Osa sisäilmaongelmien aiheuttajista löytyy lattiasta. Betonilattian päälle liimatut lattiapäällysteet eivät ole kestäneet betonin korkeaa alkalisuutta, jolloin lattiapäällyste ja liima ovat muodostaneet sisäilmaan haitallisia päästöjä reagoituaan alkalisen kosteuden kanssa.
Useat tutkimukset osoittavat, että sisäilman laatu voi olla kiinni vain viiden millimetrin matala-alkalisesta lattiatasoitekerroksesta. Se estää lattiapäällysteessä ja liimassa olevien orgaanisten aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.

Riittävä, minimissään 5 mm:n matala-alkalinen tasoitekerros betonin päällä toimii edullisena vakuutuksena. Muutama euro lisää neliöhintaan ja sisäilmaongelmat on lattian osalta huolehdittu rakennuksen käyttöiän ajaksi – edellyttäen että myös betonin kosteudenhallinnasta on huolehdittu.

Hyvän sisäilman yksi peruselementeistä on betonin kosteudenhallinta. Se ei kuitenkaan pelkästään riitä. Muovimatoissa muun muassa käytettävät pehmittimet eivät kestä betonin emäksisyyttä (korkeaa alkalisuutta). Pehmittimet muodostavat sisäilmaan haitallisia päästöjä reagoituaan alkalisen kosteuden kanssa. Matala-alkalinen tasoitekerros on tehokas suoja betonin päällä estäen alkalien nousun ja pääsyn kosketuksiin pintamateriaalien kanssa.

pH-asteikolla betoni on voimakkaasti emäksinen. Betonin pH-arvo on 13, eli se on lähes yhtä emäksistä kuin viemäreiden avaamiseen käytetty Kodin putkimies. Tehokkaasti sisäilmaongelmilta suojaavan matala-alkalisen lattiatasoitteen pH:n on oltava alle 11.

Weberin lattiatasoitteiden pH on ollut viimeiset 30 vuotta 10,5 – lähes käsisaippuan pH.

Kerralla valmista

Weberin lattiatasoitteilla säästyy aikaa ja työtä. Tasoitteiden työstöominaisuudet (leviävyys, muokattavuus esimerkiksi kallistusten teossa) ovat erinomaiset. Tasoitekerros ei vaadi jälkihoitoa kostuttamalla. Tuotteet täyttävät lattiapäällystevalmistajien tasaisuusvaatimukset.

Weberin matala-alkaliset lattiatasoitteet estävät lattianpäällysteen ja liiman orgaanisen aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.
Weberin matala-alkaliset lattiatasoitteet estävät lattianpäällysteen ja liiman orgaanisen aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.

Lattiatasoitteen valinta helppoa

Weberin käsilattiatasoitteiden valinta on helpompaa kuin ennen. Oikean tuotteen valinnan löytämisessä auttaa valintatyökalu. Weberin tasoitevalikoimasta löytyvät helposti leviävät tasoitteet, tasoitteet täyttöihin ja kaatoihin sekä viimeistelyyn ja korjaukseen.

weber 6000 Pikamassa

Tämä sementtipohjainen, nopeasti kovettuva sekä kuivuva lattiamassa on sopiva sisätilojen lattioiden valamiseen sekä paksuihin täyttöihin. weber 6000 Pikamassaa voidaan käyttää myös uivissa raudoitetuissa rakenteissa.
Kerrospaksuutta valuissa voi olla aina 10–250 millimetriä. Erinomainen lattiamassa kylpyhuoneremontteihin, sillä valettu pinta on vedeneristettävissä noin 3 tunnin kuluttua massan tasoituksesta.

  • Kaseiiniton
  • Matala-alkalinen
  • Käsin levitettävä
  • Kerrospaksuus 10–250 mm (uivana 30–250 mm)
  • Menekki noin 1,8 kg/m²/mm.
weber 6000 Pikamassan tuotekorttiin

Lattian valu weber 6000 Pikamassalla

weber 5400 Lämpölattiamassa

Sementtipohjainen ja vähän pölyävä weber 5400 Lämpölattiamassa kovettuu nopeasti. Kuituvahvisteinen tasoite on tarkoitettu betonilattioiden oikaisuun sekä kallistusten tekoon – etenkin, jos lattiaan on tarkoitus asentaa joko vesikiertoinen tai vaihtoehtoisesti sähkökaapelilattialämmitys. Tuote on helposti levitettävissä käsin tai pumppaamalla. Valujen kerrospaksuus voi vaihdella 5–100 millimetrin välillä.

  • Kaseiiniton
  • Matala-alkalinen
  • Nopeasti vedeneristettävissä tasoituksen jälkeen
  • Lämpölattiat
  • Kuituvahvistettu
  • Kerrospaksuus 5–100 mm (uivana 25–100 mm)
  • Menekki noin 1,8 kg/m²/mm.
  • Voidaan levittää käsin tai pumppaamalla.
weber 5400 Lämpölattiamassan tuotekorttiin

Kylpyhuoneen lattian valu weber 5400 Lämpölattiamassalla

weber 3100 Hienotasoite

Erinomaisen pinnan liimattaville päällysteille luot weber 3100 Hienotasoitteella. Tämä sementtipohjainen, vähän pölyävä ja helposti leviävä tasoite kovettuu nopeasti. Hienotasoite on nopeasti päällystettävissä ja hyvä valinta betonilattioiden viimeistelytasoitteeksi. Kerrospaksuutta tämän tasoitteen avulla saadaan 0–10 millimetriä, mikäli tuote pumpataan on kerrospaksuus 2–10 millimetriä.

  • Helposti leviävä ja työstettävä.
  • Kaseiiniton
  • Matala-alkalinen – pH 10,5–11.
  • Suojaa mattoliimojen hajoamiselta (tasoitepaksuus vähintään 5 millimetriä), mikä tarkoittaa terveempää sisäilmaa.
  • Päällystettävissä jo vuorokauden jälkeen.
  • Menekki noin 1,5 kg/m²/mm.
Tutustu weber 3100 Hienotasoitteen tuotekorttiin.

Lattian tasoitus weber 3100 Hienotasoitteella

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
lattiat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?
20073_4276.jpg
Luonnonkivi sisustuksessa
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisätietoa luonnonkivistä...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton