• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan vanhakaupunki - Neristan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.06.2011
20116_26696.jpg

Kokkolan keskustan läpi virtaavaa Sunti reunusta Neristania.

Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista. Neristan on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.

Neristan on vakiinnuttanut asemansa elävänä perinnekaupunkina ja kansalliseti merkittävänä kulttuurihistoriallisena alueena. Neristanissa voi nauttia puutalokorttelien tunnelmasta ja sen kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri.

Kokkolan asuntomessujen oheiskohde, vuonna 1818 rakennettu Knapen talo, sijaitsee Neristanissa. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

Puutalokortteleiden tunnelma tempaa mukaansa.
Puutalokortteleiden tunnelma tempaa mukaansa.
Neristanin vanhat osoitekyltit viehättävät.
Neristanin vanhat osoitekyltit viehättävät.
Vanhakaupungin antiikkiliike.
Vanhakaupungin antiikkiliike.
Kahvila houkuttelee Neristanissa kulkevaa pysähtymään.
Kahvila houkuttelee Neristanissa kulkevaa pysähtymään.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200812_14373.jpg
Seurantakohteen sisustussuunnittelu aloitettu
Ennen palaveriaUuden talon suunnittelun eri vaiheissa sisustussuunnittelijalta kysyttiin alustavia ehdotuksia ja näkemyksiä mm. värimaailmasta ilmansuunnat huomioiden, tietyn tyylisistä kalusteista, niiden valmistajista, ominaisuuksista, mittasuhteista, vaatimastaan tilasta ja sijoittelusta sekä kommentteja pohjapiirustuksesta, tilojen toimivuudesta, ovi- ja komeroratkaisuista sekä aula- ja parvekenurkkauksista.
17_P_14022.jpg
Porin loma-asuntomessualueen
Vielä muutama tontti vapaanaKorkein hallinto-oikeus on palauttanut Porin Reposaaren loma-asuntomessualueen kaavaratkaisun ennalleen. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä Reposaaren konepajan alueen asemakaava toteutetaan kaupunginvaltuuston 24.7.2006 tekemän päätöksen mukaan. Porin kaupunginhallitus valitti alkuvuodesta osittain kumotusta kaavapäätöksestä.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
20216_71444.jpg
Oivalluksia pihaan asuntomessuilta
Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjan kauniissa maisemissa. Hiidensalmella oleva messualue sijaitsee Lohjanjärven rannalla aivan Lohjan keskustan tuntumassa. Messualueella olevasta 16 omakotikohteesta jokaisessa on oma järvinäkymä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Onko sinulla 1940-luvulla rakennettu talo? <sub>Perustukset ja alapohja</sub>
Jos vastasit kyllä ja sokkeli tuntuu märältä tai on epäily, että alapohjassa on ongelmia, tutki allaolevat kohdat.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ilmanvaihdon kehitysvaiheet
Tiedätkö miten asuntosi ilmanvaihto toimii? Mitä eroa on painovoimaisella ja koneellisella ilmanvaihdolla ja mitä tarkoittaa tarpeenmukainen ilmanvaihto?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton