• Etusivu
  • Talo

Kohde 10: Valokaari 119

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.07.2009
20097_17733.jpg

Valokaari ja terassi takapihalla.

Valokaari on asunpinta-alaltaan varsin järkevän kokoinen talo, joka hyvällä suunnittelulla on saatu varsin toimivaksi kokonaisuudeksi. Näyttävyyttä luo oleskelutilat yhdistävä valokaari. Valokaari on puurunkoinen ja puuverhoiltu talo, jossa on betonitiilikate. Talo on hyvin eristetty ja on energialuokaltaan A. Olohuoneen korotettu sisäkatto antaa avaruutta oleskelutiloihin.

Sisustus on suunniteltu lapsiperheelle perheen lemmikkikoira huomioiden. Materiaalivalinnoissa korostuu laadukkuus. Lattiapinnoitteeksi on valittu Upolfloor-pähkinälaminaatti ja seinäpinnat on maalattu (Tikkurila Symphony). Kosteiden tilojen seinäpinnotteina on käytetty Pukkilan keraamisia laattoja. Keittiöön on valittu niinikään laadukkaat Puustellikalusteet. Kalusteiden ovet ovat kiiltävän valkoiset ja tasoiksi on valittu tumma wenge.

Valokaari sisäpuolelta ja vastakkaiselta suunnalta kuvattu näkymä olohuoneesta.
Valokaari sisäpuolelta ja vastakkaiselta suunnalta kuvattu näkymä olohuoneesta.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkaohjelmat ja tarjouspyynnöt
Toimenpiteet:Urakkamuodon valinnan jälkeen rakennuttajatehtävistä vastaava laatii hankkeen urakkaohjelman. Urakkaohjelman mallina käytetään esim. RT 16-10287 sovellettuna käytettävään urakkamuotoon. Sopimusehtoina käytetään "Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998", RT 16-10660. Tarjouspyynnöt laaditaan urakkakohtaisesti ottaen huomioon kunkin urakan erityisvaatimukset. Tarjousten tekemiselle varataan aikaa 2 - 4 viikkoa urakan koosta riippuen. Tarjoukset jätetään suljetussa kirjekuoressa tilaajalle tarjouspyyntökirjeessä ilmoitettuun määräaikaan mennessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakkaohjelma, tarjouspyyntökirjeetHyväksyntä:Urakkaohjelma: Projektipäällikkö Tarjouspyyntökirjeet: Projektipäällikkö
20206_65362.jpg
Toimiva jätevesijärjestelmä harmaille jätevesille
Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten teki myös sisustusarkkitehti Vertti Kivi saaristokohteessaan Kirkkonummella.
20223_77474.jpg
Kolmas sukupolvi tuo muutoksia ja vilskettä 1950-luvun omakotitaloon
Huittisissa sijaitsevan maatilan korkeimmalla kohdalla, talossa mäen päällä, on eletty 1950-luvulta saakka Törmälän suvun tahtiin. Nyt uusin sukupolvi tekee talosta omia tarpeitansa vastaavan, sillä Mari ja Mikael Törmälällä on yhteensä kuusi pientä lasta.
20204_64129.jpg
Vastaavan työnjohtajan ja valvojan vastuut?
Vastaavan työnjohtajan ja valvojan vastuustaPientalorakentamisen lopputulos on usean eri tekijän summa. Tavoitteena on aina, että rakentamisen tulee olla laadukasta sekä rakennusluvan ja piirustusten mukaista. Materiaalien tulee täyttää erilaisia vaatimuksia. Em. seikkojen toteutumiseen liittyy valvonta, jota suorittavat vastaava työnjohtaja ja valvoja, joiden vastuuta käsitellään jäljempänä. Oma osansa on viranomaisvalvonnalla, jota suorittaa lähinnä kunnan rakennustarkastus.Vastaavan työnjohtajan tehtävät ja velvollisuudet perustuvat lainsäädäntöön, kun taas valvojan asema on sopimusoikeudellinen perustuen rakennuttajan ja valvojan väliseen toimeksiantoon.
20102_20529.jpg
Vuoden sähköinsinööri 2010
Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi palkittiin Sähkö, Tele, Valo ja AV2010-messujen avajaistilaisuudessa Sähköinsinööriliitto ry:n 5000 euron arvoisella Vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinolla.
200710_7216.jpg
Tyylikkäät listat ja paneelit
Kun rakennat kotiasi, valitse osaava kumppani. Lista-Center on mukana, kun suunnittelet, rakennat, uudistat tai viimeistelet. Listat ja paneelit viimeistelevät kodin ja lopputulos hivelee silmää. CENTline on yksi Suomen suosituimmista ja monipuolisimmista: siksi niin moni koti näyttää valmiilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton