• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontti valmis

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2008
20086_11468.jpg

Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontti on valmis. Asunto oli remontin alkaessa erittäin huonossa kunnossa, sillä asunnossa ei oltu tehty mitään kunnostustöitä vuosikymmeniin. Lähtökohta remontille olikin, että asunto rakennetaan sisältä kokonaan uusiksi.

20086_11469.jpg

Remontin jälkeen asunto on kuin uusi. Trendikäs ja tyylikäs lopputulos muotoutui laadukkaiden materiaalien ja kalusteiden avulla. Asunnon lattiapinnoitteeksi valittiin Upofloorin kaunis, valkotamminen laminaatti. Yhtenäinen lattiapinta tuo asuntoon yhtenäisyyden ja tilan tuntua. Asunnon eteiseen luovat avaruutta kattoon asti ulottuvat peililiukuovet. Sekä keittiö että kylpyhuone/wc ovat kalustettu kokonaan uudestaan. Keittiön upeat kalusteet ovat Puustellista ja laadukkaat kodinkoneet Whirlpoolilta. Kylpyhuone/wc on laatoitettu Pukkilan trendikkäillä laatoilla ja tyylikkäät kalusteet ovat IDO:n mallistosta. Asunnon seinäpinnoista löytyy myös näyttävyyttä; keittiön välitilat ja olohuoneen tehosteseinä on maalattu Tikkurilan Tunto-maalilla. Hauska yksityiskohta on myös keittiön seinään Tikkurilan magneetti- /liitutaulumaalilla maalattu "muistitaulu".

Arvioidut ja toteutuneet remonttikustannukset

Ennen remontin alkua remonttikustannukset arvioitiin RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. RemonttiOptmissa kustannukset saadaan arvioitua huonetiloittain ja yksiön remontointiakin seurattiin huone kerrallaan.

Keittiön kustannukset
Arvio 4013,9 € --> Toteutuneet 4687,9 €

Kylpyhuoneen kustannukset
Arvio 5105,3 € --> Toteutuneet 5074,9 €

Olohuoneen kustannukset
Arvio 2787,6 € --> Toteutuneet 2411,5 €

Eteisen kustannukset
Arvio 2077,4 € --> Toteutuneet 1952,8 €

Yhteensä
Arvio 13984,2 € --> Toteutuneet 14127,1 €

Arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välinen ero on koko remontin osalta 1 %.

Huonetilat saatiin pääosin remontoitua arvioitua edullisemmin, vaikka remontin toteutuneet kokonaiskustannukset nousivatkin hivenen suuremmiksi kuin arvioidut. Suurin poikkeama arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välille tuli keittiön remontista. Remontin edestessä asunnon keittiöön päätettiin panostaa suunniteltua enemmän ja kalusteiksi valittiin hintaluokaltaan korkeammat kalusteet, mikä aiheutti tietysti myös kustannusten nousua. Asunnon muut huoneet saatiin puolestaan remontoitua arvioitua edullisemmin, mikä johtui pääosin laminaattimallin vaihdosta. Remontoijaa miellyttikin enemmän suunnitellusta poikkeava laminaattimalli, mikä sattui olemaan myös edullisempaa.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20117_27127.jpg
Meri on läsnä 15.7. avatuilla Asuntomessuilla Kokkolassa
Kokkolassa perjantaina 15.7. avattuja Asuntomessuja kuvastavat meri, veneily, omarantaiset tontit sekä seitsemän erillistä rantasaunaa harvinaisen, pyöreän aluekaavan ohella. Alueella on kahdeksan omarantaista ja kaksi rantaoikeudellista tonttia. Lisäksi alueen omassa pienvenesatamassa on 36 venepaikkaa alueen asukkaille.42. kerran järjestettävän Suomen suurimman maksullisen kesätapahtuman teema on "Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille". Näytteillä on kaikkiaan 40 kotia pienistä kerrostaloasunnoista omarantaisiin omakotitaloihin.– Asuntomessualueesta tekee koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen sen muoto ja sijainti meren rannalla. Erityisesti Pohjanmaalla omakotitalojen rakentaminen keskustan yhteyteen suoraan meren äärelle on harvinaista, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen miettii.
20231_80671.jpg
Kattoturvatuotteiden toimivuus, kunnossapito ja huolto on kiinteistönomistajan vastuulla
Kulku ylös katolle sekä siellä liikkuminen ja työskentely edellyttävät maksimaalista turvallisuutta. Kattoturvavarusteiden kohdalla ei tule tinkiä, kun kyseessä on henkilöturvallisuuden varmistaminen. Ennen katolle kiipeämistä on kuitenkin hyvä ottaa tuumaustauko ja varmistaa, että kaikki tarvittavat välineet ja varusteet ovat kunnossa – etenkin talviolosuhteissa. Kattoturvatuotteiden toimivuus, kunnossapito ja huolto on kiinteistönomistajan vastuulla.
20196_58244.jpg
Näin valitset tarpeisiisi sopivan valvontakameran
Valvontakamerat kasvattavat suosiotaan. Itselleen juuri oikean kameran valinta voi olla kuitenkin haastavaa. Moni käyttää edelleen turhaan esimerkiksi mökin pihan valvontaan riistakameroita, vaikka nykyisin olisi saatavilla tarkoitukseen paremmin sopivia valvontakameroita. Miten saatavilla olevasta kirjosta löytää omiin tarpeisiinsa sopivan kameran?
201511_44894.jpg
Tuuleta ja tamppaa käden käänteellä
Tomuttaminen ja tuulettaminen ovat parasta hoitoa tekstiileille. Luonnonkuidut suorastaan rakastavat tuulettamista. Säännöllinen tuulettaminen vähentää tekstiilien pesutarvetta ja pidentää niiden käyttöikää.Duster on kotimainen, moderni tuuletus- ja tomutusteline, joka poistaa erillisen mattotelineen tarpeen ja jota voit hyödyntää monipuolisesti muihinkin käyttötarkoituksiin. Pidentyvine tuuletusvarsineen ja alastaittuvine aputasoineen se toimii mainiosti niin tuuletus-, tamppaus- kuin kuivatustelineenäkin.Dusterin kaikki osat valmistetaan Suomessa.
20157_43824.jpg
Saunan iv kuntoon vanhoja kanavia hyödyntäen
Vanhaa taloa remontoidessa unohtuu usein ilmanvaihdon osuus. Etenkin pesutiloissa saattaa tulla vastaan hajua, jotka eivät kuulu ilmanvaihdoltaan toimivaan taloon. Toimiva pesutilojen ilmanvaihto estää rakenteiden ruostumisen ja lahoamisen, varmistaa miellyttävän sisäilman löylyteltäessä ja kuivattaa tilat käytön jälkeen. Näiden puolien lisäksi koneellinen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ansiosta myös pesutiloihin saadaan hallittu, vedoton ja energiataloudellinen ilmanvaihto.Tuloilmaventtiilin paikka saunassa on vähintään puoli metriä kiukaan kivien yläpuolella seinässä tai katossa. Poistoilma-aukko pitää olla lauteiden alapuolella. Pienissä saunoissa poisto tapahtuu saunan oven alta kylpyhuoneen poiston kautta.Pesutilojen tuloilma on saunan siirtoilmaa. Jos pesuhuoneess on ikkuna, tuloilman pitäisi osua siihen, jotta ikkunan pinta pysyy kirkkaana.Monet pitävät mahdottomana ajatusta vanhaan taloon asennettavasta koneellisesta ilmanvaihdosta. Nyt on aika muuttaa ajatelutapaa, sillä maailma uudistuu. Valloxin BlueSky -ilmanjakojärjestelmä on mitä mainioin remontoitavaan kohteseen.Lue lisää talotuuletinilmanvaihdon muuttamisesta energiaystävälliseksi ilmanvaihdoksiTilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
3168_37745826_20181031142745.jpg
Vuonna 1946 rakennettu arvokiinteistö katettiin uudelleen
Vuonna 1946 rakennettu arvokiinteistö katettiin uudelleenKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Rakennus-Saneeraus J.Koski OyNaantalin Luonnonmaalla upealla merenrantatontilla sijaitsee vuonna 1946 vuorineuvos Veli Arvosen itselleen rakentama omakotitalo. Hänen yrityksensä Arvonen Oy on ollut aikoinaan Suomen suurin rakennusliike, joka on rakentanut muun muassa Turun Yliopiston, Turun konserttitalon ja Kemijärven Kirkon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton