• Etusivu
  • Talo

Keittiöremontissa koko keittiö sai uuden ilmeen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20142_37913.jpg

Kyseessä oli Helsingin Hakaniemenrannassa oleva 70-luvulla rakennettu kerrostalon huoneisto. Tässä kuva vanhasta keittiöstä.

Projekti käynnistyi, kun asiakas Pertti Leinonen otti yhteyttä K-rauta Lanternan asennuspalveluun maaliskuussa 2013. Huhtikuun alussa rautakaupan asennuspäällikkö kävi kohteessa ottamassa mitat ja lähdettiin rakentamaan työpakettia toiveiden perusteella. Petra-keittiömyynnin Virpi Järviselle kohde tuli huhtikuun puolessa välissä.

Kuva vanhasta eteisestä.
Kuva vanhasta eteisestä.

Seiniä kaatamalla keittiö kodin tärkeimmälle paikalle

Kyseessä oli Helsingin Hakaniemenrannassa oleva 70-luvulla rakennettu kerrostalon koko huoneisto, missä 3h + k muutettiin loft -tyyliseksi asunnoksi poistamalla osa väliseinistä. Asunto oli tyhjillään koko remontin ajan ja asunnossa ei olisi voinut asua, koska se purettiin aivan alkutekijöihin. Eteisen osuudessa kulki ilmastointi, joka madalsi tilaa 30 cm ja tämä muutostyö kuului suunnitelmaan mukaan eli IV-kuvat piirrettiin uudelleen ja moneen kertaan. Putket siirrettiin osittain wc:n ja makuuhuoneen puolelle, jotta saatiin tila nostettua avarammaksi.

Meni kuukausia aikaa ilmastointisuunnitelman jarruttaessa suunnittelua joten vasta heinäkuussa keittiösuunnittelija ja asiakas pääsivät pureutumaan kalustesuunnitelmaan ja uuteen pohjapiirrokseen. Tarvekartoitus toiveista ja tarpeista asiakkaan kanssa tehtiin vasta tuolloin.

Huoneisto muutettiin loft -tyyliseksi asunnoksi poistamalla osa väliseinistä.
Huoneisto muutettiin loft -tyyliseksi asunnoksi poistamalla osa väliseinistä.

Asunnosta avara ja loft -tyylinen asunto

Visio oli jo selvillä mitä kohteessa halutaan. Nykyisestä asunnosta toivottiin avara ja "loft" -tyylinen asunto. Ensimmäisen istunnon aikana päästiin pitkälle, koska keittiösuunnittelija oli jo tehnyt alustavaa pohjaa ja mitoitusta joten oli helppo hahmottaa tilat seinien purkamisen jälkeen.

Keittiöstä piti tehdä ruuan laittoa rakastavan asujan moderni keittiö joka oli osana olohuonetta. Asiakkaan viinikaapille tuli löytää tila, kaikki alakaapit helposti liukuvia leveitä laatikostoja ja puolikorkeat komerot erottamaan eteisen ja keittiötilan niin, että osa ovista avautui eteisen puolelle ja osa keittiön puolelle joten molempiin suuntiin saatiin säilytystilaa ja toiveena oli että kokonaisuus pysyy mahdollisimman vähäeleisenä.

Värimaailma puhdasta valkoista ja säväyttävää mustaa

Materiaalina kalusteisiin haluttiin puhdas valkoinen, Petran keittiömallistosta päädyttiin "Eira" kalvo-oviin, vetimet SR19 ja tasoiksi valittiin kivitaso Pro Top Pure Black musta ja erikoista oli reuna 9mm hionnalla. Uunin ja mikron väriksi valittiin musta, mutta jääkaappia ja liesituuletinta ei haluttu korostaa, joten ne tulivat valkoisina. Kylmäkoneelle haluttiin enempi säilytystila, joten päädyttiin vapaasti seisovaan malliin. Asiakas uusi samalla kaikki muutkin kodinkoneet, koska remontti ulottui myös pesutiloihin. Taustaksi keittiön takaseinälle päädyttiin lasiin ja materiaaliksi valittiin mattahiottu puhtaan valkoinen - näin saatiin syvyyttä kiiltävien ovien kanssa.

Vanhan huonejärjestyksen muututtua katto paneloitiin ja kattoon upotettiin valot eli se mitä ei voitu peittää – korostettiin. Valoiksi asennettiin led-valaisimet ja panelointiin käytettiin sisustuspaneelia.

Uusi keittiö eteisestä kuvattuna.
Uusi keittiö eteisestä kuvattuna.

Lattia näyttävässä osassa

Lattia tuli uudessa avarassa kodissa todella näyttävään osaan joten asiakkaalle tarjottiin 1-säleistä tammi parkettia harjatulla pinnalla ja matta lakalla käsiteltynä. Valintaan vaikuttivat kuvat tekstiileistä joista suunnittelija sai värimalleja asiakkaalta. Tila haluttiin kuitenkin pitää vaaleana ja raikkaana eli kovin tummia materiaaleja ei edes katselmuksen jälkeen harkittu. Suunnittelijan tarjoamat maalisävyt tehosteseinille olohuoneen puolelle ja makuuhuoneeseen sai asiakkaan hyväksynnän. Asiakas kävi itse katsomassa miltä sävyt näyttivät ja otti väritilkkuja mukaan, joten hän pystyi vertaamaan kotona miten ne käyttäytyivät eri valoissa muuton mukana siirtyvien huonekalujen kanssa.

Huonejärjestyksen muututtua karsittiin kaikki irtokomerot pois ja suurennettiin vaatehuonetta, joten sinne saatiin mahtumaan kaikki kausisäilytysvaatteet +käyttövaatteet - tästä tehtiin ns. pukeutumishuone. Ainoastaan eteiseen jäi ulkovaatekomero "vanhan" eteisen käytävän kohdalle ja tähän aukkoon istutettiin liukuovikomero mattavalkoisilla laseilla.

Keittiöstä tuli vaalea ja raikas eli kovin tummia materiaaleja ei käytetty.
Keittiöstä tuli vaalea ja raikas eli kovin tummia materiaaleja ei käytetty.

Remontti 9 viikossa

Itse remontti vei kokonaisuudessaan näinkin suurilla muutoksilla 9 viikkoa ja se saatiin valmiiksi juuri ennen Joulua 2013. Asiakas muutti sisään 13.12.2013 ja muutama päivä muuton jälkeen vielä tehtiin viimeistelyjä asunnossa.

Uudet laatikostot keittiössä.
Uudet laatikostot keittiössä.
Vedettävä tarvikekomero.
Vedettävä tarvikekomero.

Kalustesuunnittelija Virpi Järvisen kommentit projektista:

"Isot projektit ovat aina mielenkiintoisia ja haastavia - tässä kohteessa oli mukava tehdä yhteistyötä asiakkaan kanssa, joka oli itsekin valveutunut ja luottamus toimi molempiin suuntiin. Asiakkaalla oli selkeä näkemys ja suunnittelijana oli minulle syntynyt taas visio mitä halutaan. Tätä kyseistä kohdetta tehtiin noin puolisen vuotta etukäteen. Ilmastointisuunnitelmat jarruttivat käynnistystä, joten pieniäkin yksityiskohtia oli keritty pureskella jo valmiiksi ennen varsinaista aloitusta."

"Toimitus kalusteille tuli ajallaan ja asennus päästiin aloittamaan samana päivänä - kiirehdimme kalusteasennusta, jotta mittamiehet pääsevät mittamaan kivet ja Joulu alkoi uhkaavasti lähestyä. Loppukiireet kuuluvat aina asiaan, jatkaa Virpi"

"Novartin Petra-keittiöt yhteistyökumppaneineen toimittivat kalusteet ja koneet kohteeseen sovitusti."

Lopputulos asukkaan toiveiden mukainen

Asunnon omistaja Pertti Leinonen oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen. "Valkoiset kiiltävät ovet, mustat ohuet kivitasot, mustat sokkelit ja valkoinen mattalasi ovat juuri se visio, mikä minulla keittiöstäni oli", totesi Pertti. Seinien kaatumisen myötä eteinen, keittiö ja oleskelutila ovat yhtä suurta tilaa ja läpi talon avautuvat maisemat merinäköaloineen tekivät kodista todella valoisan.

Vnha pohjapiirros.
Vnha pohjapiirros.
Uusi pohja.
Uusi pohja.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20097_17739.jpg
LVI-talo - Talo Valo
Asuntomessujen messukohde 34, Talo Valo, on rakennettu myös LVI-taloksi. Matalaenergiatalon talotekniikka nojautuu pitkälti Uponor pientaloratkaisu -konseptiin kuuluviin taloteknisiin järjestelmiin, Vallox-ilmanvaihtokoneeseen sekä Oilon Geopro -maalämpöjärjestelmään.
200811_14082.jpg
Boknäs kalustaa työhuoneen
Perinteisillä tummanruskeilla Boknäs-huonekaluilla sisustetussa työhuoneessa on vanhanajan isännän kirjastohuoneen tunnelma. Purjelaivan merikapteeni voisi hyvinkin haluta huoneen kotisatamakseen. Karttapallo kertoo maailmanmatkaajasta, pyöreä laivanikkuna muistuttaa keinuvasta työpaikasta. Päällekkäin pinottavista elementeistä voi koota tarpeiden mukaisen hyllykön. Lasikippiovet näyttävät hyllyn sisällön mutta pitävät pölyn poissa. Työpöytä ja –tuoli ovat tyyliltään wanhasta konttorista. Kolmijalkavalaisin ei ole mikä tahansa lamppu vaan kaluste, joka vaatii riittävästi tilaa päästäkseen esiin. Kuluneen näköinen nojatuoli huoneen nurkassa vahvistaa sekin huoneessa vallitsevaa ajan patinoimaa tunnelmaa.Tutustu Boknäsin valikoimiin
201411_41685.jpg
Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?
Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.
202111_73748.jpg
Sisustamista helpottavat ratkaisut
Tilojen suunnittelua monikäyttöisemmiksi ja ratkaisuja kotien ja toimistojen tilaongelmiin, on luotu helpottamaan Liune-ratkaisuja. Sisustussuunnittelu saa tilaa sekä mahdollisuuksia ja huoneista tulee helposti muunneltavia, kun väliseinien runko on valmistettu parhaista ratkaisuista, kuten Liunen seinän sisään liukuvista väliovista ja Gypsteel-rangoista. Liunen seinän sisään liukuva väliovi jättää kaiken seinä- ja lattiapinnan vapaaksi sisustukselle, ja ovi itsessäänkin on upea sisustuselementti.
verkkolehtiautomaatti_P_13038.jpg
Sammaleenpoistoaine
Icopal Sammaleenpoistoaine poistaa sammaleen tehokkaasti katoltasi. Tuote sopii esimerkiksi Decra-kiviteräskatteen, tiilikatteen ja bitumikatteen puhdistamiseen. Aineella voidaan poistaa sammal ja lika myös lasi-, marmori-, muovi- kivi- ja betonipinnoilta.Sammaleenpoisto suoritetaan kuivalla säällä. Laimennettu liuos ruiskutetaan, kaadetaan tai harjataan puhdistetulle pinnalle, annetaan vaikuttaa vähintään 36 tuntia jonka jälkeen sammal irtoaa helposti harjaamalla. Biologisesti hajoava Icopal Sammaleenpoistoaine on laimennettuna vaaraton nurmikolle ja muille kasveille. Oikea laimennussuhde on yksi litra Sammaleenpoistoainetta 20 litraan vettä.
20087_12140.jpg
Viheriö omalle pihalle
Mitäpä ei isä tekisi tyttärensä eteenAnnastiina on innostunut golfista ja pihassa on mukavasti tilaa. Näistä asetelmista perheen isän päähän syttyi ajatus omasta golf-viheriöstä, jonka kuitenkin pitäisi olla helppohoitoinen ja kestävä. Oikean nurmiviheriön ylläpitäminen vaatii sekä kalliita laitteita että lähes päivittäistä hoitotyötä, joten piti löytää helpompi ratkaisu. Eipä aikaakaan, kun pihaan ilmestyi golf-tekonurmirullia, siirtonurmea ja kaivinkone.Isä oli tehnyt tarkan suunnitelman greenin koosta, korkeuseroista ja hiekkabunkkerin paikasta. Alueet merkattiin pihaan kepeillä, ja niin kaivinkone päästettiin irti...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton