• Etusivu
  • Talo

Kauneus pinnassa, lämpö sydämessä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.11.2007
20075_5038.jpg

Näyttävänkokoinen Iso Lumi on puhtaine linjoineen kuin talvinen veistos.

Kermansavi on ainoa kotimainen kaakeliuunivalmistaja, joka valmistaa koko uunin kaakeleita myöten itse. Koristekaakelit, hyllyt, reliefit ja syvennykset ovat ammattilaistemme käsityönä tekemiä ja jokaisen uunin kaakelit valmistetaan aina kyseistä tulisijaa varten.

Kaikki Kermansaven uunimallit ovat varaavia ja sopivat niin kotiin kuin kesämökille. Niiden hyötysuhde on korkea ja lämmönluovutus tasaisen tehokasta. Silti pinnan lämpötila jää kaksirunkorakenteen ansiosta turvallisen alhaiseksi.

Luo unelmiesi tulisija


Kermansavi-malliston muunneltavuus on lähes rajaton. Jokainen Kermansavi-tulisija valmistetaan yksilöllisesti kutakin asiakasta varten. Valitse sopiva korkeusvaihtoehto sekä siihen sopivat yksityiskohdat ja värit. Erilaisista, valmiiksi suunnitelluista kranssivaihtoehdoista, koristekaakeleista, hyllyistä ja syvennyksistä on helppo valita asiakkaan sisustukseen sopivat elementit. Lisäksi Kermansaven uunimallistossa on osittain kaakeloituja sekä antiikkilaastilla rapattuja vaihtoehtoja.

Aito Kermansavi-uuni on huoliteltu kokonaisuus, koska kaakeleita ei koskaan leikata, vaan ne on suunniteltu ja valmistettu huolellisesti jokaista tulisijaa varten. Tulisijan kruunaa tyyliin sopiva luukku. Kaikille Kermansavi-uuneille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnus.

Hiekan suorat linjat ovat skandinaavista muotoilua kauneimmillaan.
Hiekan suorat linjat ovat skandinaavista muotoilua kauneimmillaan.
Voimakas Kallio on dramaattisimmillaan mustana, mutta pitää luonteensa myös hillityimmissä väreissä.
Voimakas Kallio on dramaattisimmillaan mustana, mutta pitää luonteensa myös hillityimmissä väreissä.

Kestävä ja tehokkaasti lämpöä varaava kaksoisrunkorakenne


Varaava tulisija luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan, joka pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Säteilylämpö tuntuu pehmeältä ja sitä on helppo hengittää. Varaava tulisija ei polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi. Päinvastoin, ilma pysyy raikkaan oloisena ikkunaa avaamattakin. Näin säteilylämpö poikkeaa edukseen perinteisten kamiinoiden kovasta, kuumasta konvektiolämmöstä. Varaava tulisija ei myöskään ole tulinen, vaan uunin kylkeen voi vaikka nojata.

Kermansavi-uunien runko tehdään ainutlaatuisista Celsius-elementeistä. Uunissa on kaksoisrunkorakenne, jossa sisärungon tilavuuspaino on korkeampi kuin ulkorungon. Tämä parantaa ja tasaa kaakeliuunin lämmönluovutusominaisuuksia. Kermansaviuunit kuuluvat sisäasiaianministeriön määrittelemään luokkaan "lämminpintaiset tulisijat", jonka suojaetäisyys taakse ja sivuille on vain 50 mm ja ylöspäin 150 mm.

Kermansavi-takkauuniklassikko Eila.
Kermansavi-takkauuniklassikko Eila.
Hienostunut Silvia sopii erinomaisesti myös modernin sisustuksen katseenvangitsijaksi.
Hienostunut Silvia sopii erinomaisesti myös modernin sisustuksen katseenvangitsijaksi.

Tulikivi-studiot


Asiantuntevat Tulikivi-studiot palvelevat sinua kautta maan. Me opastamme sinua oikean tulisijan valinnassa. Voit myös pyytää tarjouksen mahdollisista muista töistä: vanhan uunin purkamisesta, hormin tai palomuurin korjauksesta, edus- tai lattialaatoituksen asennuksesta – mitä ikinä tarvitsetkin. Tarvittaessa teemme ilmaisen kotikäynnin.

Kermansavi-uunit toimitetaan kotiin täysin valmiina, tulitikut käteen –periaatteella. Uunimestari vastaa, että uusi tulisijasi toimii moitteetta. Hän selvittää sinulle uunin käytön niksit ja muutkin hienoudet. Ja kaupan päälle saat vielä lämpimän tunnelman. Kermansaviuuneilla on viiden vuoden takuu.

Pyydä tarjous Kermansavi-uunista


Rakentaja.fi-palvelun kautta voit pyytää tarjouksen Kermansavi-uunista. Valitse tarjouspyyntölomakkeesta mieleisesi malli ja täytä yhteystietosi. Tarjouspyyntö ohjautuu lähimpään Tulikivi-studioon.

Jätä tarjouspyyntö tästä

Tilaa maksuton esite

Lisätietoa Kermansavi-uuneista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kastelli toimittaa myös autotallit ja -katokset
Autotalli helposti ja vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella
Voidaan sanoa, että Kastelli on toimittanut jo vuosikymmenien ajan tuhansia omakotitaloja Suomen kamaralla ja vuosien ajan tarjonnut myös autotalliosaamista Kastelli-talon rakentajien käyttöön. Nyt autotallivalikoima on kaikkien saatavilla. Mikä parasta, jokainen malli on Kastellilta totuttuun tapaan, muokattavissa omiin tarpeisiin sopivana pakettina.Valikoimasta löytyy useita valmiita autotalli- ja autokatosratkaisuja, mutta usein malleja kuitenkin räätälöidään vastaamaan asiakkaan toiveita. Asiakas voi toimittaa Kastellille myös omat piirustuksensa, joiden pohjalta rakennus toteutetaan.Kastellin autotallit ja -katokset toimitetaan precut-menetelmällä, jossa runkopuut on katkottu määrämittaan. Rungon kasaaminen on helppoa, mutta Kastelli tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää laadukasta asentajaverkostoaan.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
20209_66755.jpg
Viherkatolla hallitset hulevesiä ja tasaat lämpöä
Viihtyisä viherkatto on kauneuden lisäksi käytännöllinen valinta ja voit valita sen, minkä tahansa rakennuksen katteeksi. Suomessa viherkatot ovat hiljalleen nostamassa suosiotaan varsinkin uudiskohteissa, mutta viherkatot sopivat hyvin myös saneerauskohteisiin.Tärkeintä viherkaton perustamisessa on katon kaltevuus ja siihen sopiva ratkaisu.
20083_9872.jpg
TERCA -runko- ja väliseinätiilet
Perinteisesti väliseinät on tehty kevytrakenteisina ajatellen vain asentamisen helppoutta, eikä sen enempää tulevaa asumisviihtyvyyttä. Kotitalouksien jatkuvasti lisääntynyt viihde- ja kodinkoneiden määrä aiheuttaa kuitenkin lisääntyvää melua, joka useimmiten on ns. matalataajuuksista ääntä. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää ottaa jo suunnitteluvaiheessa huomioon, miten kyseiset asiat käytännössä hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.Yksi erinomainen tapa on tehdä väliseinät tiilirakenteisina. Massiivisena rakenneratkaisuna tiili vähentää matalien äänien synnyttämää värähtelyä ja samalla luo parempaa asumisviihtyvyyttä. Jokainen perheenjäsen voi näin harrastaa rauhassa juuri niitä asioita, jotka kullekin ovat mieluisia, muita samassa taloudessa asuvia häiritsemättä. Toki huoneiden tiiveydelläkin on merkitystä, mutta rakenteellinen melu saadaan näin pienentymään oleellisesti.Lisätietoa TERCA tiilitalosta...
20199_59845.jpg
Katto on rakennuksen tärkein suoja
Kiinteistön kattoremontissa on huomioitava monta seikkaa, jotta saavutetaan hyvin toimiva ja pitkäikäinen vesikatto. Avainasemassa ovat laadukkaat kattotuotteet, jotka takaavat katon toimivuuden kaikissa olosuhteissa koko suunnitellun käyttöiän. Vesikatteen sekä aluskatteen on yhdessä varmis tettava yläpohjarakenteiden vedenpitävyys.
201912_61920.jpg
Täyttä terästä jo 40 vuotta
Kevytrakenteiden uranuurtajana tunnettu Aulis Lundell on ollut mukana kehittämässä suomalaista kevytrakentamista jo 70-luvulta alkaen. Vuonna 1975 Suomessa käynnistettiin, Auliksen suunnitelmien mukaan, väliseinärankatuotanto ja jo 1980-luvulla väliseinärangan käyttö Suomessa alkoi yleistyä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton