• Etusivu
  • Talo

Katto hyvin, kaikki hyvin

Missä kunnossa sinun kattosi on?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 25.03.2008
20073_3956.jpg

Kattosi on suunniteltu kestämään kovia. Sen tulee suojata kotiasi luonnon voimilta. Pitää sinut ja talosi kuivana, lämpimänä ja turvassa. Haluat varmasti katon, johon voit luottaa. Nyt on aika tarkistaa kattosi kunto ja päättää sen uusimisesta. Talosi ansaitsee katokseen tiilikaton. Tiilikatto sopii jokaiseen kotiin niin painonsa, kuin hintansa puolesta!

1. Tarkasta kattosi

– Tarkasta, etteivät kattotiilet tai -pelti ole vioittuneet. Etsi pintavaurioita tai ruostetta ja vuotokohtia.
– Kokeile ovatko kattotiilet tai -pelti kunnolla kiinni. Jos ne tuntuvat löysiltä, se voi olla merkki kiinnikkeen vaurioitumisesta.
– Tarkasta katon tiivistys. Tarkasta, ettei huonokuntoisen katonosan alla ole kosteusvaurioita.
– Tarkasta myös, että kattoturva, kuten tikkaat, kattosillat ja lumiesteet ovat kunnossa.

2. Päätä uusi katemateriaali

– Jos kattosi kaipaa uusimista on aika valita uusi katto.
– Kotisi ansaitsee katteekseen laadukkaan tiilikaton.
– Monierilta löydät laajan valikoiman kotimaisia ORMAX-betonikattotiiliä sekä savikattotiiliä, joista löydät varmasti sopivan.

3. Paino ei ole ongelma

– Moni ajattelee tiilikaton olevan liian painava uudeksi katemateriaaliksi.
– Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä Suomessa kattorakenteet on mitoitettu kestämään huomattavasti vesikatetta suurempia kuormia.
– Jos kantavuus askarruttaa, kysy lisää Monierin teknisestä neuvonnasta.

4. Asennus hoituu vaivattomasti

– Tiilikatto on helppo asentaa itse.
– Mikäli haluat päästä kattoremontissasi helpolla, Monierin kautta löydät ammattitaitoiset ja luotettavat tiilikattoasentajat.
– Valtuutetut asentajamme palvelevat halutessasi koko projektin ajan.

5. Sinulla on varaa siihen

– Kattoremontti ei ole niin kallista, kuin moni etukäteen ajattelee.
– Kysy Monierilta tarjousta ja yllätyt tiilikaton kilpailukykyisestä hinnasta.
– Asennusta käyttäessäsi muista hyödyntää kotitalousvähennys.

20083_9737.jpg

Katon vaihto on kannattava investointi

Katto on talosi suoja. Sen toimivuus on mitä tärkein koko talon toiminnallisuutta ajatellen. Katto joutuu vuosien kuluessa alttiiksi sään vaihteluille ja vähitellen tulee aika arvioida kattoremontin tarve. Katto on myös talon viides julkisivu, joka vaikuttaa oleellisesti koko talon ulkoasuun. Katon uusimisella voi kohentaa oleellisesti talon ilmettä ja samalla nostaa sen arvoa.

Uusi katto vaikuttaa oleellisesti myös koko talon ulkonäköön. Katon muodon, kaltevuuden, värin ja materiaalin muutoksilla voidaan rakennuksen ilme helposti uudistaa. Katon tulisi olla myös entistä helppohoitoisempi, jolloin se säästää työtä ja huoltokustannuksia.

Kattoremontissa vesikatteen paino vain harvoin ongelma

Kattoremonttia suunniteltaessa jotkut ihmiset ovat huolissaan tiilikaton painosta. Kun vanhan peltikaton tilalle asennetaan uusi laadukas, aito tiilikatto, on kattoon kohdistuva kuormitus luonnollisesti suurempi. Mutta kattorakenteet on mitoitettu kestämään tämä. Jokainen katto, nykyisestä katemateriaalista riippumatta, on suunniteltu kestämään monin kerroin vesikatetta suuremman kuorman. Esimerkiksi todella suuret lumikuormat lasketaan aina mukaan turvallisuusmarginaaleihin. Useimmissa tapauksissa savi- tai betonikattotiilen paino käyttää näistä marginaaleista vain pienen osan. Tiilikatto sopiikin siis myös painonsa puolesta mainiosti kattoremonttokohteisiin.

20073_3957.jpg

Korjaussuunnitelma säästää kustannuksia

Kun katto alkaa olla uusimisen tarpeessa, on hyvä tehdä katon korjaussuunnitelma. Huolella suunniteltu korjaus säästää remontin kokonaiskustannuksia. Korjaussuunnitelmaa laadittaessa on otettava huomioon kaavamääräykset ja rakennuksen ympäristö. Uudet tilatarpeet, talon yleiskunto ja käytettävissä oleva budjetti vaikuttavat myös suunnitelmaan.

Vanhan katon uusiminen kannattaa aina aloittaa tutkimalla ensin kantavien rakenteiden kunto. Mahdolliset painumat tai lahovauriot pitää korjata korjauksen yhteydessä. Paikalle on tarvittaessa hyvä pyytää rakennusalan ammattilainen tutkimaan rakenteet.

Tee kattoremontti helposti - tilaa tiilikatto asennettuna!

Katon vaihtaminen voi tuntua varsin hankalalta ja aikaa vievältä projektilta, varsinkin, jos se pitäisi toteuttaa itse. Voit ostaa Monier Roofing-tiilikaton helposti valmiiksi mietittynä kattopakettina tai tilata sen valmiiksi asennettuna.

Jos haluat, että teemme kattoremonttisi alusta loppuun, valitse Avaimet käteen -pakettimme. Tällöin päätät vain kattotiilen ja värin ja me hoidamme loput! Monier Roofingin valtuutetut asentajat ovat alansa ehdotonta huippua ja omaavat pitkän kokemuksen juuri tiilikattojen asentamisesta. Valtuutetut asentajat ovat asiakaspalvelijoita ja asennuksen toteutus on siksi sujuvaa.

Tilaamalla kaiken kattoremonttiisi tarvittavan samasta paikasta, säästät huomattavasti aikaa ja vaivaa. Jos haluat asentaa kattosi itse, voit tilata tiilet myös katolle nostettuina, mikä helpottaa ja nopeuttaa tuntuvasti asennustyötä. Suosittelemme kuitenkin, että ostat kattosi silloinkin valmiina kattopakettina, niin varmistat, että saat kaikki säännösten mukaiset ja yhteensopivat tuotteet helposti samalla kertaa.

20073_3958.jpg
20073_3959.jpg

Hyödynnä kotitalousvähennys

Voit vähentää 60% teettämäsi kattoremontin työkustannuksista verotuksessasi. Vähennys on henkilökohtainen ja sen enimmäismäärä on 1150 euroa vuonna 2006. Samassa kotitaloudessa asuvien puolisoiden vähennyksen yhteenlaskettu enimmäismäärä on 2300 euroa. Vähennyksessä on 100 euron omavastuu henkeä kohden. Maksimivähennyksen voi saada 2083 euron arvoisesta työsuorituksesta ja puolisot yhdessä 4166 euron työsuorituksesta. Vähennys myönnetään palkkion maksuvuotena. Vähennys kohdistuu suoraan maksettavaan tuloveroon ja on näin ollen nettosäästöä. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saat osoitteesta www.vero.fi.

Rakennuslupa ja miten se haetaan

Katon saneeraustyön laajuudesta riippuen tarvittava rakennuslupamenettely on jokin seuraavista:

1. Toimenpidelupa antaa mahdollisuuden muuttaa talon käyttötarkoitusta, julkisivua tai väriä. Esimerkiksi kattomuodon muuttaminen edellyttää toimenpidelupaa.

2. Rakennuslupa tarvitaan, kun taloa laajennetaan saneerauksen yhteydessä rakentamalla siihen lisäosa. Luvat haetaan kirjallisina. Ohjeita saa kunnan rakennustarkastajalta ja tarvittavat lomakkeet rakennusvalvontavirastosta tai rakennustarkastustoimistosta. Menettelytavat vaihtelevat paikkakunnittain.

Kattoremontti viikossa

Vuonna 1990 tehdyn omakotitalon laajennuksen yhteydessä oli asennettu koko taloon Varttikatto. Muutaman vuoden kuluessa katossa todettiin halkeamia. Levyt olivat hyvin heikkoja ja katolla liikuttaessa ne murtuivat helposti. Vuosien saatossa
n. 15 kattolevyyn oli syntynyt halkeamia.
Oli vesikattoremontin aika.

Tutustu remonttikohteeseen

20073_3960.jpg

Pyydä tarjous kattoremontista

Nyt kattoremontti helposti ja kätevästi. Valitse vain tiilimalli ja väri, Monier Roofingin valtuutetut asentajat hoitavat loput! Voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella.
Yhteydenottopyyntö

Lisätietoa tiilikatteesta...

Lisätietoa kattotarvikkeista...

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20081_8288.jpg
Luonnosta ilmeensä ammentavia kuoseja olohuoneeseen
Finlaysonin kevään ja kesän 2008 tekstiilimallisto jakautuu vuodenaikoja mukaillen kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Olohuoneeseen mallistosta voi poimia muun muassa teemojen mukaiset koristetyynyt ja verhokankaat.
20082_8847.jpg
Onko sinulla vuoden Monier katto?
Onko sinulla vuoden Monier-katto? Lähetä talostasi ennen / jälkeen kattoremontin valokuvat sekä tarkat yhteystietosi (osoitteella katot@monier.com tai Monier Oy, Sinikalliontie 9, 02630 Espoo) ja voit voittaa!Kaikkien vuoden 2008 aikana ennen / jälkeen kuvien lähettäneiden keskuudesta arvomme yhden voittajan. Vuoden katto -voittaja saa palkinnoksi palautuksena MONIERilta ostettujen kattotuotteiden (kattotiilet, erikoistiilet, kiinnikkeet, tiivisteet, kattoturvat, aluskatteet ym.) arvon.
Hellapoliisi valitsi valokuidun
Hellapoliisi hankki valokuidun avaimet käteen -periaatteella
Oletko innokas ruoanlaittaja tai makusteletko ruokia lukien reseptejä netissä? Taidatkin tuntea jo Hellapoliisin eli Kati Jaakosen, joka on Suomen ensimmäisiä ruokabloggaajia. Vuonna 2005 alkaneesta harrastuksesta muotoutui Katille bisnes, joka vaatii toimivan netin. Toimiva netti taas tarvitsee kaverikseen valokuidun. Hellapoliisi valitsi Valokuitusen valokuidun omaan taloonsa, lue miksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton