• Etusivu
  • Talo

Joululahjaksi sujuvuutta arkeen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Päivitetty 07.12.2022
202112_74131.jpg

Oma ja läheisten turvallisuus on asia, johon moni haluaa panostaa.

Älyteknologia on vuosi vuodelta noussut kodin hankintojen listalla yhä korkeammalle. Erilaiset ohjausjärjestelmät alkavatkin olla tätä päivää hyvin monessa kodissa. Voit helposti ohjata esimerkiksi kodin valaistusta, lämmitystä sekä älylukkoja ja muita turvallisuuslaitteita kännykkäsi avulla vaikka toiselta puolelta Suomea. Älylaitteita ostetaankin yhä useammin myös lahjaksi.

Tiesitkö, että pystyt huolehtimaan sekä kotisi että mökkisi lukituksesta sekä tarkkailusta helposti älykkäiden ratkaisujen avulla? Oma koti sekä arjen helppous ovat asioita joita jokainen varmasti osaa arvostaa.

Usein arjen suuret helpottajat löytyvät pienistä seikoista, joita ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi ennenkuin niitä kokeilee. Tällainen on esimerkiksi kodin älykäs lukitus sekä kameravalvonta. Kurkista mobiilisovelluksesta, että etäällä olevalla mökillä on kaikki kuten pitää ja tarkista nopeasti, että ulko-ovi tuli lähtiessä lukkoon – nämä ovat niitä arjen pieniä helpotuksia, joita varmasti kiireinen ihminen arvostaa. Ja siksi älylukot sekä valvontakamerat ovatkin oiva lahja.

Anna lahjaksi arjen sujuvuutta

Kuulutko sinäkin ihmisiin, joiden on pakko palata tarkistamaan, oliko ulko-ovi varmasti lukossa? Vai eikö läheisesi saa rauhaa ennen oven tarkistamista? Joulun alla hyvä vinkki lahjaksi on älylukko, jonka avulla voi kodin turvata poissa ollessa ja lukituksen tilan tarkastaminen onnistuu helposti sovelluksen avulla. Älylukon avulla voi myös varmistaa, että pieni koululainen on päässyt turvallisesti sisälle lämpimään sekä turvata sisälle pääsyn silloinkin kun avain on unohtunut eteisen pöydälle.

Enää ei tarvitse käydä tarkistamassa, tulihan ulko-ovi lukkoon.
Enää ei tarvitse käydä tarkistamassa, tulihan ulko-ovi lukkoon.

Suomalaisten kotien ulko-oviin räätälöity Yale Linus® -älylukko on toimiva ratkaisu olipa kyseessä lapsiperheen, nuorten aikuisten tai vaikka seniorien koti. Lukon automaattinen lukitustoiminto lukitsee oven lähtiessä ja palatessa lukko tunnistaa mobiilipuhelimessa olevan virtuaaliavaimen automaattisesti. Niinpä avainten etsimisen laukun tai taskun pohjalta voi unohtaa. Yale Linus -älylukko toimii käyttäjäystävällisellä Yale Access –sovelluksella, jonka kautta lukon asetukset voi räätälöidä mieleiseksesi.

Lukuvinkki:

Kodin lukitus virtuaalisilla avaimilla sekä mobiilisovelluksella

Valvontakamera on oiva lahjaidea

Pihalle tarkoitettuja valvontakameroita on olemassa useampia malleja. Kameroiden erilaisten ominaisuuksien myötä löytyy taatusti jokaiseen käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva.

Ulkokamera valolla:

Front Door Wi-Fi Camera - Light & Siren -valvontakamera on varustettu sekä valolla että kaksisuuntaisella mikrofonilla. Tämän kameran avulla on mahdollista katsella livekuvaa sekä tallentaa HD-laatuista kuvaa. Kamera on myös varustettu liiketunnistuksella, joka lähettää hälytyksen suoraan mobiililaitteeseen sekä aktivoi tallennuksen. Sisäänrakennettu kohdevalo myös syttyy kameran havaitessa liikkeen.Tämä kamera voidaan sijoittaa esimerkiksi kylmiin varastotiloihin sekä mökeille IP-luokituksen sekä yönäön ansiosta. Värivaihtoehtoina valkoinen sekä tumman harmaa.

Ulkokamera huimalla kuvalaadulla:

Vahvalla sääsuojauksella varustettu (IP67) Outdoor Pro -valvontakamera on oiva ratkaisu pihan turvaamiseen. Kamera käyttää erinomaista QHD-kuvanlaatua (4 Mp) sekä takaa 30 metrin yönäön. Kamera aloittaa liikkeen havaittuaan tallentamisen automaattisesti sekä lähettää liikehavainnosta myös tiedon mobiilisovellukseen. Tämä kamera on oiva esimerkiksi ovenpieleen. Valo valaisee kotiintulijan tietä ja mikrofonin välityksellä voit antaa ohjeita vaikka lähetille siitä, mihin postipaketin voi jättää. Sopii hyvin myös kylmiin ja pimeisiin varastotiloihin.

Kotiin sisätiloihin valvontakamera:

Myös kodin sisätiloissa sattuu ja tapahtuu. Tilanteen selvittämisessä auttaa laadukas sisätiloihin tarkoitettu valvontakamera. Hyvällä HD-kuvanlaadulla varustettu kamera auttaa esimerkiksi selvittämään palovaroittimen hälytyksen syyn sekä lemmikkien aiheuttamat vahingot. Kahdeksan metrin pimeänäkö pitää huolen että kuva on selkeä myös silloin, kun kodin valaistus ei ole päällä.

Yalen uusi käännettävä Indoor Wi-Fi Camera – Pan & Tilt -sisäkamera mahdollistaa kodin laaja-alaisen tarkastelun. Yale View -sovelluksen panorointi- ja kallistustoiminnolla kotiin ei jää katvealueita. Automaattisesti liikettä seuraava kamera vahtii poissaollessa ja reagoi myös epänormaaleihin koviin ääniin tehden niistä hälytyksen. Kamera on mahdollista asettaa yksityistilaan puhelimen avulla, jolloin kamera lopettaa videotallennuksen. Mobiilisovelluksen avulla kodin tilannetta pystyy tarkkailemaan myös live-kuvana.

Lukuvinkki:

8 vaihetta: löydä itsellesi sopivin valvontakamera

Pihalle tarkoitettuja valvontakameroita on olemassa useampia malleja.
Pihalle tarkoitettuja valvontakameroita on olemassa useampia malleja.

Turvallista joulua!

Automaattisesti liikettä seuraava kamera vahtii puolestasi.
Automaattisesti liikettä seuraava kamera vahtii puolestasi.
Abloy Oy
Talo
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton