• Etusivu
  • Varusteet

IKH-peräkärryt ovat kotimainen laatutuote

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 14.04.2022
20224_77691.jpg

Luotettavat, kotimaiset IKH-peräkärryt valmistetaan Juncarilla Lapualla ja ne edustavat nykyaikaisen teknologian ja rautaisen ammattitaidon yhdistelmänä syntyvää kestävää laatua. Huolellisen työn ansiosta IKH-perävaunut kestävätkin sukupolvesta toiseen. Siksi perävaunun valintaan kannattaa paneutua hyvin; onhan kyseessä usein pitkäaikainen hankinta.

Uutuusmalleja hitsatulla rungolla

IKH:n monipuoliseen valikoimaan kuuluvat perävaunut kuomulla ja ilman kuomua, perävaunutarvikkeet, venetrailerit, autotraileri sekä mönkijän kärryt. Uusimpiin perävaunuihin on tehty malliuudistuksia muun muassa hitsattu runko ja aiempaa korkeampi 42 cm laita sekä lavan leveys 150 cm. Saatavana on nyt myös entistä monipuolisempi valikoima eri pituisia kärryjä, myös jarrullisena ja teliversiona. IKH:lta löydät myös perävaunujen renkaat.

Uudet Juncarin valmistamat hitsatulla rungolla varustetut IKH-perävaunut 150 cm leveinä ja kolmella eri pituudella. Mukana myös teli- ja jarruversiot.

Tutustu uutuuksiin!

Ilman kuomua:
- perävaunu 325x150x42 1-aks 825 kg
- perävaunu 350x150x42 1-aks 825 kg
- perävaunu 350x150x42 1-aks 1600 kg jarrullinen
- perävaunu 350x150x42 teliakseli 825 kg
- perävaunu 370x150x42 1-aks 825kg

Kuomulla:
- perävaunu 350x150x42 1-aks kuomu 100 cm
- perävaunu 350x150x42 1-aks 1600 kg jarrullinen kuomu 100 cm
- perävaunu 350x150x42 teliakseli kuomu 100 cm 825 kg
- perävaunu 370x150x42 1-aks kuomu 100 cm 825 kg

Katso koko kärry- ja tarvikevalikoima tästä!

Oikea perävaunu oikeaan tarpeeseen

Peräkärryjen valinnassa kannattaa lähteä siitä, mihin pääasialliseen käyttötarkoitukseen olet sitä hankkimassa. Liittyykö tarpeesi aktiiviseen elämään ja mökkeilyyn liittyvään kevyeen yleistouhuamiseen? Onko rakentaminen ja muuttaminen ajankohtaista? Tarvitsetko peräkärryä harrastuksesi tueksi esim. mönkijän tai moottorikelkan kuljettamiseen? Vai kuljetatko kenties hyvin raskasta kuormaa?

Esimerkiksi rakennustarvikkeet vaativat kärryltä jo hieman pituutta. Kokoa valitessa kannattaa miettiä myös hieman tulevaisuuden tarpeita. Jos sinulla on remonttiaikeita parin vuoden sisällä, kannattaa valita kärry sen mukaan. Oli käyttötarkoitus mikä hyvänsä, pääasia on, että kärry on tarkoituksenmukainen.

Peräkärryjen ominaisuuksista

Perävaunua hankittaessa on tärkeää huomioida ja tarkistaa perävaunun sekä vetävän ajoneuvon rekisteriotteesta enimmäispainorajat. Painorajojen lisäksi tärkeää on kiinnittää huomiota kärryn rakenteen toteutustapaan. Esimerkiksi IKH:n uutuusmallien hitsattu runko tuo merkittävää kulutus- ja käyttökestävyyttä kärrylle. Käytössä erittäin tärkeää on oikeanlainen kuormaaminen, jolla on painorajojen noudattamisen lisäksi suuri merkitys kärryn käyttöikään ja käyttäytymiseen etenkin ääritilanteissa.

Suurin osa markkinoilla olevista kärryistä on jarruttomia, mutta jarrullinen kärry on ehdoton hyvin raskaiden kuormien kuljettamisessa. Jarrullisen perävaunun hankinnan yhteydessä kannattaa tarkistaa, että renkaat on varustettu vähintään M+S-merkinnällä. M+S-merkityt renkaat ovat talviajoon tarkoitetut joko nasta- tai kitkarenkaat ja nastattomina ne soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön. Tällä merkinnällä on mahdollista täyttää uuden tieliikennelain mukainen talvirenkaiden käyttövaatimus. Uusi tieliikennelaki mahdollistaa siis jarrullisen perävaunun käytön ympäri vuoden yksillä renkailla, kun aiemmin on pitänyt valita perävaunun renkaat auton renkaiden mukaan.

Huomioi valinnassa myös peräkärryjen erilaiset ominaisuudet, kuten laitojen avautuminen ja kippiominaisuus sekä mahdollinen tarve kuomulle.

20214_69785.jpg

Kruunaa peräkärrysi kuomulla

IKH-peräkärry ja Jaxal-kuomu ovat lyömätön yhdistelmä kuorman kuljetuksessa. Kuomun käyttö laajentaa merkittävästi kärryn käyttömahdollisuuksia ja siksi se onkin suosituin lisävaruste.

Ruotsin Ylitorniossa sijaitseva Jaxal on suurin kuomujen valmistaja Euroopassa. Kuomut valmistetaan kevyestä mutta kestävästä HD-PE muovista, jonka käyttölämpötila on -40 – +70 astetta.

HD-PE on ympäristöystävällinen, kierrätettävä materiaali, joka kestää useimpia kemikaaleja. Kaikissa kuomumalleissa on vakiovarusteena teräksestä valmistettu kehikko, joka kuomun alareunaan asennettuna jäykistää kuomun rakenteen.

Saranat ovat jatkuvan tuotekehittelyn tulosta sopien kaikkiin perävaunumalleihin. Pikakiinnityksen ansiosta kuomu on helppo irrottaa kuomun ollessa paikallaan.

Myös pitkän tavaran kuljetus on helppoa koska etu- ja takalaita voidaan irrottaa kuomun ollessa paikallaan. IKH:n valikoimassa on myös sivulta aukeavia kuomumalleja, mikäli se ratkaisu sopii käyttötarkoitukseesi parhaiten!

IKH:n asiantuntijat apunasi

Uusi peräkärry kannattaa ostaa luotettavalta kauppiaalta. Asiantuntevat IKH-kauppiaat ovat apunasi kärryn valinnassa, joten kätevintä on käydä katsomassa kärryvalikoimaa paikan päälle ja hoitaa kärryasia kuntoon ammattilaisen avustuksella.

Perävaunut ovat kilvellisesti ennakkorekisteröityjä. Rekisteröinti tieliikennekäyttöön hoidetaan kaupan yhteydessä verkossa varmenteen avulla. Muistathan hankkia kärryllesi vakuutuksen ennen rekisteröintiä!

Katso lähin IKH-kauppias!

20224_77697.jpg

Huomio! Muistathan kuormaa tehdessä lastata tavarat tasaisesti peräkärryyn, jotta paino jakautuu koko lavalle eikä jää takapainoiseksi. Jos sinulla ei ole kuomua, käytä kuormapeitettä, kuormaverkkoa tai sidontaliinoja kuorman sitomiseen. Kaikki kuormaukseen liittyvät tarvikkeet löydät IKH:n sivuilta.

IKH
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
202011_67457.jpg
Oikeanlaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn
Asianmukaiset suojaimet ovat pakollisia rakennustyömaalla, mutta tärkeitä myös kotona tehtävissä remonteissa ja huoltotöissä. Suojaimet suojaavat työntekijää ja takaavat turvallisen työskentelyn. Tärkeää on käyttää tyyppihyväksyttyjä ja standardit täyttäviä suojaimia. IKH:n valikoimasta löydät oikeanlaiset suojaimet jokaiseen työtehtävään.
20189_54807.jpg
Yhdistä löylyhuone ja pesutila nousuportaalla
Löylyhuone ja pesutila sulautuvat visuaalisesti toisiinsa, kun tiloja yhdistää nousuporrasKäsitys siitä, miltä saunan löylyhuoneen pitäisi näyttää, on muuttumassa. Tulikivi on luonut uuden saunakonseptin, jossa raja pesutilan ja löylyhuoneen välillä hälvenee entisestään. Sauna alkaa jo pesutilan puolelta kiinteällä luonnonkivisellä nousuportaalla. Sen päällä voi istua vilvottelemassa tai tehdä vaikka jalkahoitoja. Nousuportaalta astutaan lasioven kautta ylös lattiamaiselle jalkalauteelle, johon kiuas upotetaan. Valikoituihin kiukaisiin saa nyt Nobile- ja Grafia-vuolukiviverhoilun, joissa vuolukiven pintaa on muokattu vesikäsittelyn avulla. Tulikiven toteuttamissa saunakokonaisuuksissa puisten istuinlauteiden materiaaliksi voi valita valkovahattua tai käsittelemätöntä haapaa sekä lämpöleppää.
20084_10184.jpg
Portaikon jalkalistat köydestä
Varsinkin vanhan talon portaikon jalkalistoitus voi olla ongelmallista. Yksi mukava sisustuksellinen keino on käyttää taipuisaa paksua (20 mm) köyttä.Kiristä köyden pää samanvärisellä luonnonkuitunarulla, ettei köysi pääse purkautumaan.Paina köyttä porraspinnan ja seinän kulmaan. Kiinnitä taipumiskohdissa pienillä nauloilla.Etene näin portaikon alareunaan asti ja kiristä jälleen köyden pää siistiksi. Leikkaamiseen kannattaa käyttää terävää veistä.Kiinnitä portaikon toiseen reunaan köyttä vastaavasti.Köysi on kätevä "jalkalista" muissakin hankalissa kaarevissa paikoissa, kuten esim. pylväs.
20082_8624.jpg
Langaton ohjaus ilmanvaihtoon
Vallox Oy toi ensimmäisenä Suomessa markkinoille langattoman ilmanvaihdon ohjausjärjestelmän. Ilmanvaihtokoneen ja ohjaimen välillä ei tarvita enää kaapelointia ja ilmanvaihtoa voi ohjata kätevästi kaukosäätimellä mistä tahansa asunnon tilasta. Kodin musiikki- ja tv-laitteista tuttu langattomuus on siirtynyt Valloxin tuotekehitystyön ansiosta myös ilmanvaihtoon. Säädön vaivattomuus varmistaa entisestään myös koko ajan tarpeen mukaisen ilmanvaihdon, mikä edelleen parantaa ilmanvaihdon energiatehokkuutta ja asumisviihtyisyyttä. Langattoman säädön ansiosta ilmanvaihto on entistä helpompi ottaa käyttöön rakentamisen loppuvaiheessa. Asennustyöt nopeutuvat, kun sähkötöitä ei enää tarvita ohjaimen ja koneen välisten yhteyksien toteuttamiseen.Langattomalla säätimellä ilmanvaihtoa voidaan säätää juuri haluttuna hetkenä ja mistä tahansa asunnon tilasta. Toimintasäde kattaa normaalit omakotitalot, ja radioaallot kulkevat myös seinien läpi. Ohjaimet on identifioitu, jolloin tietty ohjain ohjaa vain haluttua ilmanvaihtokonetta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton