• Etusivu
  • LVI

Hybridilämmitys yhdistää lämmitysmuotoja ja säästää rahaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 21.11.2017
20164_46342.jpg

Jatka tulisijan käyttöä lähes ympäri vuoden hybridilämmityksen avulla.

Suunniteltaessa uutta kotia, kannattaa miettiä tulevan kodin lämmitystä kokonaisuutena. Usein kodeissa keskitytään vain yhteen lämmönlähteeseen, vaikka useamman lämmönlähteen yhdistelmällä saadaan aikaiseksi ratkaisu, jonka avulla voidaan säästää lämmityskustannuksissa.

Lämmönlähteiden yhdistely?

Erilaisia energianlähteitä yhdistävä hybridilämmitys on mahdollista asentaa kaikkiin pientaloihin. Omakotitaloissa hybridilämmitystä on jo totuttu näkemään, mutta se sopii lämmitysjärjestelmäksi myös pari- ja rivitaloihin huoneistokohtaisten varaajien ansiosta.

Esimerkiksi varaava takka on mahdollista kytkeä vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja varaajaan osaksi hybridilämmitystä. Jotta takan lämpöä voidaan hyödyntää vesikiertoisessa lattialämmityksessä tai käyttöveden lämmitykseen, asennetaan sen kuoren sisälle lämmönsiirtimet.

Takan lämpöä voidaan hyödyntää vesikiertoisessa lattialämmityksessä tai käyttöveden lämmitykseen.
Takan lämpöä voidaan hyödyntää vesikiertoisessa lattialämmityksessä tai käyttöveden lämmitykseen.

Lämmönsiirtimet johtavat jopa 50 % takan tuottamasta lämmöstä lämmityspiiriin siirtämällä sen putkissa virtaavaan veteen. Loppu lämpö ei häviä, vaan leviää huoneisiin tuttuna säteilylämpönä.

– Lämmönsiirtimillä varustetun takan käyttöaika on vuodessa pitempi kuin takan, johon niitä ei ole asennettu. Koska lämmönsiirtimet kaappaavat lämpöä takasta, sen pintalämpötila pysyy matalampana ja huoneilman lämpö pysyy miellyttävänä. Siksi takan lämmityskauden voi aloittaa tavallista aikaisemmin jo syyskuussa ja jatkaa huhti-toukokuulle säiden lämpenemiseen asti, kertoo Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.

– Suoraan sähkölämmitykseen verrattuna W10-vesilämmitysjärjestelmällä voi säästää yli kolmanneksen lämmityskuluista. Siksi lämmönsiirtimillä varustettu takka ja varaaja maksavat itsensä säästöinä takaisin alle 15 vuodessa. Takalla voi tutkitusti tuottaa jopa puolet omakotitalon vuosittaisesta lämmitysenergiasta, Vauhkonen toteaa.

Tutustu Tulikiven Tulisijoihin

Info

Info

Mikä lämmönsiirrin?

Tulikiven kehittämä W10-lämmönsiirrinpaketti on mahdollista valita useimpiin Tulikiven takkoihin lisävarusteeksi joko pienempänä yläliitospakettina tai laajempana alaliitospakettina. Lämmönsiirtimillä varustettu takka on mahdollista asentaa myös remonttikohteeseen, jossa on jo entuudestaan vanha vesikiertoinen lattialämmitys ja varaaja. Remonttikohteissa, joihin vesikiertoista lattialämmitystä on liian kallista asentaa jälkikäteen, voidaan takkaa silti hyödyntää käyttöveden lämmitykseen.

Lämmönsiirtimin varustetun takan tuomasta tunnelmasta voi nauttia lähes läpi vuoden, koska sen pintalämpötila pysyy selvästi matalampana kuin perustakan. Takka on myös ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde ja siksi mainio turva sähkökatkojen sattuessa.

Lisää omavaraisuutta

Vesikiertoisen lämmityksen hyödyntämisen lisäksi takkalämmitys ja aurinkokeräimet sopivat hyvin vuorolämmitykseen. Takan säännöllinen lämmitys on luontevinta talvikaudella, jolloin lämmitysenergian tarve on suurin.

Vastaavasti kevättalvella ja kesällä auringon lämpö on puolestaan tehokkainta, jolloin sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen sekä kosteiden tilojen lattialämmitykseen.

– Hybridilämmitys on tulevaisuuden järjestelmä. Pitää ymmärtää, että maalämpö on käytännössä sähkölämmitystä, sillä pumppu tarvitsee toimiakseen sähköä. Takka toimii aina, sähkökatkoista huolimatta. Se lisää lämmityksen omavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Hybridilämmityksen suosio kasvaa vähitellen, kun LVI-suunnittelijoiden tietämys tarjonnasta kasvaa, Taloykkösten toimitusjohtaja Juha Sivonen uskoo.

Tulikiven kehittämä W10-lämmönsiirrinpaketti on mahdollista valita useimpiin Tulikiven takkoihin
Tulikiven kehittämä W10-lämmönsiirrinpaketti on mahdollista valita useimpiin Tulikiven takkoihin

Rakennusliike Taloykköset on rakentanut useita rivitalokohteita, joihin on asennettu aurinkokeräimiä ja takan lämpöä hyödyntävä hybridilämmitys.

– Hybridilämmityskohteissa on huoneistokohtainen varaaja, johon takka ja aurinkokeräimet on yhdistetty. Näin takan lämmityksestä tuleva hyöty pysyy asunnossa, jossa takkaa lämmitetään. Käyttämässämme Ecowatti-varaajassa on sähkövastus, joka hoitaa lisälämmityksen, jos takasta tai aurinkokeräimistä eivät tehot riitä. Varaajaan voi halutessa lisätä ilma-vesilämpöpumpun, mutta meidän kohteissa tähän ei ole ollut tarvetta, Sivonen kertoo.

Tutustu Tulikiven Tulisijoihin

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
LVI
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
20222_76890.jpg
Takan energiatehokkuus, palotekniikka sekä rakennusmääräykset
Tulisija on tarpeellinen varuste suomalaisissa kodeissa, se edistää kodin huoltovarmuutta ja huoltovarmuus on erityisen tärkeä nykypäivänä. Mahdolliset sähkökatkot eivät millään lailla estä tulisijan käyttöä, puulämmitys toimii aina ilman sähköä, se onkin itseasiassa ainoa lämmitysmuoto, joka toimii puhtaasti ilman sähköä. Lämmityksen lisäksi tulisijalla valmistat ruokaa melkein kuin lämmityksen sivutuotteena.Energiatehokkaiden ratkaisuiden kehittäminen markkinoille sekä niiden hankkiminen omaan kotiin ovat osittain seurausta tiukentuvista rakennusmääräyksistä sekä tällä hetkellä korkeasta energian hinnasta. Miten hyvää energialukua sitten tavoitellaan? Esimerkiksi tiiviimmällä rakennustavalla sekä tiukasti kontrolloiduilla ilmanvaihtojärjestelmillä. Tiesitkö, että voit ottaa energiatehokkuuden huomioon myös takan kohdalla?
20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?
20212_68718.jpg
Ajatuksia takan valinnasta, hankinnasta sekä käytöstä
Kesän korvalla kannattaa suunnitella takkaremonttia, takan asennus on nopeaa ja vaivatonta. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin käpertyä pehmeälle sohvalle ja nauttia takan tuomasta lämmöstä ja katsella liekkien iloista tanssahtelua. Takan tuoma lämpö on suloisen pehmeää sekä miellyttävää. Tuollainen lämpö on mahdollista saada aikaan vain puulämmitteisellä tulisijalla. Vuolukivinen takka luovuttaa lämpöä ei vain lämmitettäessä vaan myös pidempään aktiivisen lämmittämisen jo loputtua.
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton