• Etusivu
  • Talo

Helatorstai on pyhäpäivä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 14.03.2013
20084_10609.jpg

Helatorstai on Suomessa pyhäpäivä, joka tänä vuonna sattuu samalle päivälle Vapun kanssa.

Helatorstaita vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä. Pääsiäisen vuosittainen ajankohta vaihtuu muinaisen kuukalenterin mukaan, joten Helatorstain ajankohta vaihtuu samoilla säännöillä. Koska pääsiäinen on aina sunnuntai, on helatorstai aina torstai. Pääsiäinen päättyy helluntaihin ja helatorstai valmistelee tätä päättymistä.

Helatorstai on Kristillinen juhlapäivä, sitä on vietetty 300-luvulta lähtien. Nimen alkuosa hela juontuu ruotsinkielen sanasta helig, pyhä. Puhutaan siis pyhästä torstaista. Vielä 1800-luvulla helatorstai oli erittäin tärkeä juhlapäivä. Muun muassa vanha maatalouskulttuuri kunnioitti helatorstaita suuresti - uskomuksen mukaan tuon päivän ajateltiin olevan niin pyhä ettei silloin edes ruoho kasva.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17215.jpg
Tärkeitä kysymyksiä
Mitä useampi vastaus on positiivinen, sitä varmemmin ajatteltu asunto toimii myös käytännössä. Negatiivisen vastauksen tullessa eteen on hyvä miettiä, kuinka paljon kyseinen puute lopulta haittaa.
20096_17485.jpg
Savitiilikatto
Monier Roofing tarjoaa täydellisen kattoratkaisun, johon kuuluvat kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet. Kuvassa on esitetty joitakin savitiilikattoon kuuluvia kattotarvikkeitamme. Kysy lisää turvalliseen, toimivaan ja viimeisteltyyn kattoon kuuluvista tarvikesuosituksistamme.
20093_15311.jpg
Monier tiilikatteet
ORMAX-betonitiilikatot sekä laadukkaat savitiilikatteet sinulle myy Monier Oy. Monier takaa sinulle suosituimmat kotimaiset betonitiilikatot sekä kansainvälisen konsernin osaamisen.
20226_78864.jpg
Kotimainen linjalattiakaivo - suosittu valinta Naantalin asuntomessuilla
Tänä kesänä asuntomessujen hittituote on laatoitettava Vieser Line -lattiakaivo, minkä ansiosta monien messukotien kylpyhuoneissa nähdään kauniin yhtenäisiä lattiapintoja. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä luotettava lattiakaivojärjestelmä.
20235_81782.jpg
Sano hyvästit äänekkäälle liesituulettimelle: näin saat hiljaisen keittiön
Liesituulettimen häiritsevä melu on tuttu ongelma monessa kodissa. Niin oli myös vaasalaisessa Tynin perheessä. Liesituuletin piti kovaa ääntä, joten keittiössä oli hankala edes keskustella, kun liesituuletin oli päällä.
201410_41255.jpg
Tee kodin siivouksesta helppoa ja tehokasta
Nykyaikaisen asunnon asumismukavuus perustuu arkea helpottaviin kodinkoneisiin. Kun käytössä on toimivat ja helppokäyttöiset laitteet hoituvat arjen askareet nopeasti ja vähällä vaivalla. Keskuspölynimurilla teet siivouksesta entistä tehokkaampaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton