• Etusivu
  • Talo

Fenestran Superlasi suojaa liiallisen auringonvalon haittavaikutuksilta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.05.2009
20095_16912.jpg

Laadukas energiaikkuna säästää lämmityskuluissa, mutta tiedostava kuluttaja niputtaa säästöpakettiin myös auringonvalon läpäisyä säätelevän ikkunalasin. Fenestran Superlasi heijastaa haitallisen osan auringon lämmöstä takaisin ulos ja ehkäisee huoneiden liiallista lämpenemistä. Kodin tai toimiston lämpötila pysyy tasaisena ympäri vuoden.

Tasainen sisälämpö vähentää koneelliseen jäähdytykseen käytettävän energian tarvetta kesäisin. Kesällä auringosta tulevan energian teho vastaa jopa normaalin lämmityspatterin tehoa, ja oikealla lasinvalinnalla voidaan vähentää yli puolet lasin läpi tulevasta lämmöstä.

Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Suojaa viherkasveille, kodin tekstiileille ja lattiapinnoille

Superlasi suodattaa suurimman osan auringon UV- ja infrapunavalosta, jolloin näkyvä valo pääsee edelleen läpi ja asukkaat voivat nauttia kirkkaista kesäpäivistä. Koska suurin osa UV-valosta suodattuu pois, ikkunat vähentävät lattiamateriaalien ja kodin tekstiilien haurastumista ja haalistumista.

Ikkunat kannattaa aina valita huoneen käytön, sijainnin ja ilmansuunnan mukaan. Superlasi on parhaimmillaan aurinkoisilla etelä- ja länsiseinillä. Lasin ulkonäkö ja sävy eivät poikkea totutusta.

Superlasi maksaa itsensä nopeasti takaisin energiansäästöinä

Alkuinvestointi auringonvaloa sääteleviin ikkunoihin ei ole juuri perinteistä isompi, ja käytössä se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Esimerkiksi kodissa, jossa on perinteiset ikkunat, koneellinen jäähdytys lisää energiankulutusta jopa 2–3-kertaiseksi verrattuna auringonvaloa sääteleviin ikkunoihin.

Ikkunoiden energiatehokkuutta voi parantaa valitsemalla Superlasin lisäksi parhaaseen A-energialuokkaan kuuluvat ikkunat, joilla on korkea lämmöneristyskyky sekä lasin, karmien ja puitteiden ilmantiiveys.

Ikkunat toimitetaan aina mittatilaustyönä ja osana kokonaispalvelua. Asiantuntijat tulevat tarvittaessa kotiin, auttavat suunnittelemaan ikkunat, toimittavat halutut mallit oikeaan aikaan ja asentavat uudet, mittojen mukaan valmistetut ikkunat paikalleen. Ikkunoita toimitetaan kaikkiin rakennus- ja korjauskohteisiin.

20095_16913.jpg

Lisäominaisuuksia talven varalle

Laadukkailla laseilla varaudutaan myös talveen: ikkunoihin saa halutessa tehokkaan ja näkymättömän pinnoituksen, joka heijastaa sisätiloista ulos pyrkivän lämmön takaisin huoneeseen. Lasi ei hohkaa kylmää kovillakaan pakkasilla. Pinnoituksella varustettu Superlasi sekä suojaa auringolta että eristää viisi kertaa tehokkaammin kuin tavallinen ikkunalasi.

Fenestra on kehittänyt auringonvaloa sääteleviä ikkunoita jo 1980-luvulta lähtien.

Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17215.jpg
Tärkeitä kysymyksiä
Mitä useampi vastaus on positiivinen, sitä varmemmin ajatteltu asunto toimii myös käytännössä. Negatiivisen vastauksen tullessa eteen on hyvä miettiä, kuinka paljon kyseinen puute lopulta haittaa.
20132_33756.jpg
Kalliot valitsivat terassin katteeksi Fastlock Uni -valokatteen
Terassin katteeksi valittiin Icopalin valokateAntti ja Eveliina Kallio päättivät hankkia tontin ja talopaketin, jonka voisi viimeistellä juuri oman maun mukaan. Sopiva tontti löytyi Tuusulasta, päiväkodin ja koulun läheisyydestä. Talopaketin perusmallia muokattiin muun muassa nostamalla sisäkattoja ja vaihtamalla terassin päälle tulevan katteen materiaali tiilestä valokatteeksi.Tontti löytyi keväällä 2010, ja rakennusprojekti aloitettiin maaliskuussa 2011. Tällöin käynnistyi pohjan tekeminen. Toukokuussa päästiin asentamaan terassin valokatetta.- Alkuperäisessä suunnitelmassa terassin katteena oli suoraan katosta jatkuva tiilikatteinen lippa. Se olisi aikalailla pimentänyt terassin puoleisia huoneita ja koko oleskelutilaa, kertoo Antti Kallio.Tuotteet verkkokaupasta >>
20218_71950.jpg
Linjalattiakaivo tuo lisää vapautta unelmien kylpyhuoneen toteuttamiseen
Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisten kylpyhuoneratkaisujen toteuttamiseen. Upean designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä luotettava lattiakaivojärjestelmä.
20154_43122.jpg
Ilmanvaihto on tärkeä osa rakennusten ja asukkaiden hyvinvointia
10 vinkkiä ilmanvaihdon suunnitteluun1. Vain ammattilainen osaaTalon rakentamista määrittävät useat lait ja määräykset. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrää, että rakennushanklkeeseen ryhtyvä suunnitelee ja rakentaa myönnetyn luvan sekä rakentamista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti. Rakentaja tarvitsee riittävät edellytykset sekä pätevän henkilöstön hankkeen toteuttamiseen. Projektiin on palkattava pääsuunnittelija, joka vastaa kaikesta - myös talon ilmanvaihtojärjestelmästä. Jokaisen talonrakentajan on kuitenkin hyvä tietää myös itse, mitä kaikkea ilmanvaihtoa asennettaessa on otettava huomioon.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20188_54359.jpg
Pesutilojen tehokas ilmanvaihto pitää kodin kunnossa
Saunominen ja peseytyminen ovat meille suomalaisille lähellä sydäntä. Mikä onkaan sen ihanampaa kuin rentouttavat löylyt pitkän päivän jälkeen! Kodin sauna saattaa lämmetä useamman kerran viikossa ja varsinkin urheiluharrastusten jälkeen suihkussa käynti on tarpeen päivittäin. Peseytyminen ja saunominen tuottavat sisäilmaan kosteutta, jonka toimiva ilmanvaihto poistaa. Tällä tavoin ilmanvaihto huolehtii sekä asumismukavuudesta että rakenteiden kestävyydestä. Pesutilat kuivuvat peseytymisen jälkeen eikä asunnon rakenteisiin synny ongelmallista ruostetta tai lahoamista.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
202111_73758.jpg
20 vuotta vanhan ilmanvaihtokoneen uusiminen - miksi ja miten se tehtiin?
Nykyisin lähes kaikki asuinrakennukset varustetaan lämmöntalteenottavalla koneellisella tulo- ja poistoilmanvaihdolla. Tämä rakennustapa alkoi yleistyä 1990-luvulla, kunnes 2000-luvun alussa siitä tuli käytännössä pakollinen uudisrakentamisessa. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone on edelleenkin paras tapa varmistaa terveellinen, toimiva ja energiaa säästävä ilmanvaihto. Mutta miksi moniin asuntoihin sitten vaihdetaan uusia ilmanvaihtokoneita vanhojen tilalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton