• Etusivu
  • Rakentaminen

Ensi kesän asuntomessutaloista moni on jo harjakorkeudessaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Asuntomessuja 2008 rakennetaan merenrannalle Vaasan Suvilahteen, joka on 1970-luvun kaupunginosa aivan keskustan kupeessa. Ilmeikäs asuntomessualue virkistää ikääntyvää Suvilahtea ja toimii lähiöuudistushankkeen tärkeänä työkaluna.

Vaasan asuntomessualueen rakentamistyöt ovat alkaneet jo lähes kaikilla tonteilla. Yleisiä puistoja ja saaria työstetään tänä kesänä ahkerasti, jotta ne olisivat mahdollisimman valmiita jo syksyllä 2007. Katujen rakentaminen aloitetaan keväällä 2008. Vaasan asuntomessuportit avataan yleisölle perjantaina 11.7.2008.

Monipuolinen messutalotarjonta


Vaasan asuntomessualue tulee tarjoamaan monia erilaisia asumismahdollisuuksia messuteeman koteja kaikille mukaisesti. Alueen asemakaava on ollut hyvin salliva, joten samalle kadulle nousee sopuisasti rinnakkain esimerkiksi pelkistetty funkiskivitalo, saaristolaistyylinen maalaistalo ja moderni jyhkeäilmeinen hirsitalo. Omakotitaloissa on perinteistä ja modernia, loisteliasta ja edullisempaa, yksilöllistä ja tavanomaisempaa tyyliä. Eri materiaaleja on myös käytetty runsaasti.

Monipuolisuus antaa ilmettä alueelle mutta palvelee myös aiempien vuosien messukävijöiden toiveita.

Tonttien pihasuunnitteluun ja puistoihin panostetaan erityisellä huolella, sillä Suvilahtea on jo ennestään kutsuttu todelliseksi puutarhakaupungiksi. Tavoitteena on, että pihat ja puutarhat ovat Vaasan messuilla nähtävyys talojen rinnalla. Asuntomessualueen edustalle mereen rakennetaan kaksi tekosaarta, jotka yhdistetään rantaan ponttonisilloilla. Siltareitti tulee olemaan kaupunkilaisten upea maisema- ja ulkoilureitti, josta voi jatkaa matkaa alueen lenkkipoluille.

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ekolämpökeksintö


Luontoarvot vaikuttavat messualueen kaavoittamisesta ja suunnittelusta aina talojen rakentamiseen asti ekologisuus-messuteeman mukaisesti. Näkyvin ekoteko on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen matalalämpöverkko, jonka avulla messutaloja lämmitetään merenpohjan lämmöllä. Verkkoa voi käyttää kesäaikaan myös viilentämiseen. Merenpohjaan upotetaan putkisto, joka kerää keskitetysti lämpöä messutaloille.

Talojen lämpöpumput saavat energiansa puolestaan poltettavasta metaanikaasusta, jota kerätään Suvilahden vanhalta maisemoidulta kaatopaikalta. Alueesta tulee siis miltei täysin energiaomavarainen. Vaasan asuntomessualuetta varten kehitetty matalalämpöverkko voitti vuonna 2006 Innosuomi-palkinnon. Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi kesällä 2007 rahoituksen hankkeen toteuttamiseen.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201512_45085.jpg
Kastellin jouluyllätys 10:lle nopeimmalle
Nyt 10 nopeinta tilaajaa saa muuttovalmiin kotinsa 15 000 euroa edullisemmin eli hintaan alk. 102 740 euroa! (Hinta Pohjois-Suomen alueella.)
200812_14434.jpg
Kotiin oma kuntoilutila
Kinesis Personalin kaunis muotoilu ja moninaiset käyttömahdollisuudet tekevät siitä ainutkertaisen ratkaisun kotiharjoittelutilaasi. Sen on suunnitellut tunnettu muotoilija ja arkkitehti Antonio Citterio.Kinesis Personalilla voit tehdä yli 200 harjoitusta vain yhden neliömetrin alueella. Funktionaalista harjoittelua, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta – kaikki yhdessä kokonaisuudessa!Technogymin kehittämä vallankumouksellinen tekninen uudistus sallii rajattomat liikemallit ja tasaisen vastuksen koko harjoituksen ajan.
20098_18295.jpg
Maarakentaminen
Ote päiväkirjasta: kevät 2009Kun vanhasta talosta oli muistona tontilla pieni kuoppa vain, urakoitsijamme alkoi kaivaa tulevan talon paikkaa.
20117_27125.jpg
Kokkolassa viihtyy pidempäänkin
Kokkolassa viihtyy useampiakin päiviä, sillä meri sekä monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta houkuttelevat asuntomessukävijää näkemään ja tekemään samalla muutakin. Erityisesti asuntomessujen aikaan Kokkolassa tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa.
20182_51668.jpg
Miten säästän lämmityskustannuksissa?
Lämmityskustannuksissa säästäminen on järkevää ja kannattavaa. Miten säästöä sitten voi saavuttaa? Lämmityskulut muodostuvat kulutusmäärästä ja energian hinnasta. Säästöä voidaan saavuttaa nopeasti ja ajan myötä – ilmaiseksi ja investoimalla.
201711_51018.jpg
Merkkiainetutkija-PRO -koulutus
Koulutuspaikka Hämeenlinna Visamäki, InnoparkKoulutusaika 21.8.2018 klo 9-16

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton