• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut Vaasassa kiinnostivat erityisesti rakentajia ja remontoijia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.10.2008
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Viime kesän asuntomessuilla kävijöistä suurella osalla on suunnitteilla joko omakotitalon tai loma-asunnon rakentaminen tai remontointi. Eri hankkeita on suunnitteilla 85 000 ja niihin aiotaan käyttää seuraavan vuoden sisällä keskimäärin 34 000 euroa. Tämä kävi ilmi asuntomessujen kävijätutkimuksesta, joka julkaistiin tänään 29.10.2008 Vaasassa pidetyssä asuntomessujen palauteseminaarissa.

- On hienoa, että olemme pystyneet tarjoamaan rakentajille ja remontoijille kohtauspaikan pientaloteollisuuden ja asumisen erilaisten palveluidentuottajien kanssa. Se on meidän tärkeä tavoitteemme asuntomessutapahtumalle. Vaasassa myös näytteilleasettajat ovat tutkimuksen mukaan saavuttaneet tavoitteensa tunnettuuden ja myynnin lisäämisen osalta, kertoo Suomen Asuntomessujen tj. Pasi Heiskanen.

Näytteilleasettajista noin 80 % halusi tavoittaa nimenomaan omakotitalon rakentajia. Messuvieraat hakivat edellisvuosien tapaan messuilta ideoita myös sisustamiseen. Eri tuotteiden hankinnoista oli kiinnostunut jopa 60 % kävijöistä. Piharakentamisen ratkaisut kiinnostivat noin 12 % kävijöistä.

Yli 30 % kävijöistä kertoi messuilla vierailun syyksi mielenkiintoisen ajanvietteen. Odotusarvot täyttyivät hyvin tai jopa erinomaisesti 92 % messukävijöiden mielestä. Mielenkiintoisena havaintona tutkimuksessa nousi esiin se, että Vaasassa arveltiin olevan ruotsinkielisiä noin 54 % väestöstä kun todellinen osuus on vain noin 25 %.

Messuvieraat jättivät lähes 11 miljoonaa euroa messupaikkakunnalle. Suurimpia hyötyjiä olivat majoituspalveluiden tarjoajat ja polttoaineen myyjät. Messualueellekin jäi lähes 4 miljoonaa euroa.

- Vaasan kaupungilla oli kolme tavoitetta asuntomessujen osalta. Halusimme yhdistää Suvilahden vanhan asuntoalueen täydennys- ja rantarakentamisella kaupungin keskustaan ja samalla näyttää, kuinka lähellä keskustaa pystytään asumaan omakotitaloissa. Toiseksi halusimme nostaa energia-alan vaasalaisen osaamisen esiin. Kolmanneksi halusimme saada Vaasaa kaupunkina suomalaisten tietoisuuteen. Kaikki nämä tavoitteet on saavutettu paremmin kuin uskalsimme etukäteen edes toivoa ja kävijätutkimuksen mukaan myös messuvieraat ovat olleet näkemäänsä tyytyväisiä. Siksi voimme olla messuihin erittäin tyytyväisiä, toteaa kaupunginjohtaja Markku Lumio.

Asuntomessujen kävijätutkimus on tämän tiedotteen liitteenä.

Palauteseminaarissa esiteltiin myös kaupungin tekemä asuntomessujen loppuraportti, joka on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteissa: www.asuntomessut.fi/messut/historia/1990-/vaasa www.vaasa.fi/asuntomessut

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_65251.jpg
Minkälaisen Oras-hanan sinä valitsisit keittiöösi?
Koska keittiö on perinteisesti tunnettu kodin sydämenä, ruoanlaiton ja seurustelun keskuksena. Tämän päivän keittiöissä viihdytään niin yksin, perheen voimin kuin ystävienkin kesken. Tällaisen kehityksen myötä myös keittiön toiminnallisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. Kun työvälineet ja olosuhteet ovat oikeanlaiset, on kokkaus mukavaa ja mielekästä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Betonilattian lisäeristys ja lattialämmitys?
Kysymys:Olemme lisäeristämässä vanhaa autotallia. Tila otetaan asumiskäyttöön. Betonilattian alla on tai ei ole styroxlevy, asiasta ei ole varmuutta. Käykö seuraava ratkaisu molemmissa vaihtoehdoissa: lisäeristyslevy 50 mm vanhan betonilattian päälle, sitten lattialämmitysputkisto 20 mm ja valuna 50 mm kipsilattia ja päällysteenä höyrysulku ja laminaatti?
20103_20613.jpg
Korkokatto höynäyttämistä?
Pankkilainojen korot ovat edelleen poikkeuksellisen alhaisella tasolla. Yleisimmin asuntolainojen viitekorkona käytetään vuoden euriboria, joka on nyt n. 1,22 %:n tasolla. Päälle tulee pankin marginaali, joka on tällä hetkellä n. 1 %:n tasolla. Viitekorkoihin vaikuttaa eniten inflaation taso. Näillä näkymin Euroopassa ja Suomessa inflaatio tulee olemaan maltillinen ainakin vuoden – kahden ajan. Mikäli inflaatio, eli hintojen yleinen kehitys pääsee jatkossa kovempaan vauhtiin, kertoo se yleensä myös asuntoihin sidotun omaisuuden arvonnoususta. Kansainvälisessä vertailussa Suomen asuntojen hinnat ovat maltillisella tasolla, joten asuntojen voimakas hintojen lasku on tuskin mahdollista. Korkojen noustessa maksat enemmän korkoa, mutta omaisuutesi arvo puolestaan nousee. Muistettava on kuitenkin, että oman talouden tasapainon varmistamiseksi on varauduttava jatkossa korkojen nousuun niiden yleiselle pitkäaikaiselle, n. 5 %:n tasolle. Nyt on meneillään pankkien yhteinen kampanja korkokaton markkinoinnissa. Kannattaako korkokatto vai ei, laske se tarkoin. Alla olevassa laskelmassa kysyttiin eräältä keskeiseltä asuntorahoittajalta korkokaton ja kiinteäkoron hintaa. Laskimme vertailun tasaerälyhennyksellä, jossa lainaa lyhennetään tasaerin ja päälle lisätään korko.Keskustele aiheesta...
20183_51934.jpg
7 yleistä kysymystä vedenmittausjärjestelmistä
Harkittu vedenmittausjärjestelmän valinta on tuottava sijoitus ja merkittävä ympäristöteko. Suomen johtava vedenkulutuksen ja -mittauksen asiantuntija Verto listasi seitsemän usein kysyttyä kysymystä. Lue vastaukset, ennen kuin valitset!
20139_36249.jpg
Uudet, energiaa säästävät ja tehokkaat ilma-/vesilämpöpumput
NIBE laajentaa Pohjolan vaativaan ilmastoon kehitettyjen tuotteidensa valikoimaa. Teknisen kehityksen edetessä nopeasti, panostaa NIBE merkittävästi juuri tuotteiden kehittelyyn, jotta laitteet olisivat mahdollisimman energiaa säästäviä, tehokkaita sekä käyttövarmoja. NIBEn ilma-vesituotteiden avulla on mahdollista saada hyvin energiasäästöä.
20233_80984.jpg
Näin ympäristöystä­vällinen kylmäaine vaikuttaa lämpöpum­pun toimintaan
Lämpöpumppujen yhteydessä puhutaan useasti lämmittämisestä ja viilentämisestä, mutta lämpöpumput eivät ole vain järkevin ratkaisu energiankulutuksen vähentämiseen, vaan myös vihreään siirtymiseen. Lämpöpumpun laitteiston osalta ympäristöystävällisyys löytyy koneiston sisältä, jossa kylmäaineella on suuri merkitys lämpöpumpun CO2-jalanjäljen vähentämisessä.Mutta mikä on kylmäaineen merkitys lämpöpumpussa ja entä mitä tarkoittaa käytännössä ympäristöystävällinen kylmäaine? Kysymyksiin vastaa Vaillant Nordicsin tuotehallinnan johtaja Peter Aller.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton