• Etusivu
  • Piha

Asuntomessukohteiden pihoissa vallitsee selkeys ja helppohoitoisuus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.07.2018
20187_53995.jpg

Siirtonurmea, luonnonkiviä, havuja, terasseja, istutusaltaita...

Asuntomessuilta löytää myös vallitsevat pihatrendit ja uutuustuotteet. Ideoita kannattaakin kerätä niin uuteen kuin vanhaan pihaan. Porin Asuntomessujen erikoispiirre on taajaan kaupunkirakentamiseen sopivat ratkaisut.

Tyypilliseen tapaan pihoilla on käytetty keinonurmea, joka onkin hyvä ja nopea tapa saada piha vihertämään. Nurmialueet ovat pääsääntöisesti pieniä ja robottiruohonleikkureita on erittäin monessa kohteessa. Selkeät tasaiset nurmialueet hoituvatkin vaivattomasti läpi kesän. Korkeintaan kastelua voidaan kaivata, jos kesä jatkuu yhtä kuivana, kuin tähän asti.

Pihan koneet tarjouksessa asuntomessujen ajan

Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.
Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.

Pihan pinnoitteina on käytetty monipuolisesti kiveyksiä. Terassipinta-alaa on monissa kohteissa paljon ja istutusalueissa pinnoitteena on kuorikatetta ja koristekuorikatetta.

Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.
Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.
Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.
Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.

Erilaiset istutusaltaat ovat nyt selkeä trendi. Ja niiden avulla kasvit saadaankin kauniisti esiin ja selkeästi eroteltua pihan muista alueista. Altaat sijaitsevat terassien reunoilla tai terassiin upotettuina. Eniten käytetty materiaali on muurikivi, etenkin kiveyksien yhteydessä, mutta muitakin ratkaisuja ja ideoita löytyy. Istutusaltaita löytyy myös parvekkeita ja terasseilta.

Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.
Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.
20187_54002.jpg
20187_54001.jpg

Kasvivalinnoissa erilaiset havukasvit ovat yleisimpiä, mutta ei kukkiakaan ole unohdettu. Istutusaltaissa havujen kanssa on käytetty koristekiviä.

Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.
Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.
Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.
Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.
Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.
Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.

Luonnonkiveä on myös runsaasti esillä. Niitä on käytetty karkeahkosta sepelistä aina suuriin yksittäisiin kiviin asti.

Yleisilmeenä voidaan todeta, että pihoissa on pyritty helppohoitoisuuteen. Pihojen todellinen kauneus pääsee esiin vasta ajan myyötä, kun kasvit kasvavat ja täyttävät niille varatun tilan.

Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.
Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.
Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.
Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20094_16491.jpg
Vanhan talon idylliä
Vanhan talon idylliä – totta vai harhaa? Ote päiväkirjastaVuodet vierivät ja kokemusta kertyi vanhan talon ihanuudesta ja kamaluudesta. Plussan puolelle jäätiin reilusti. Kyse lienee enemmän oikeasta asenteesta ja siitä, että toisenlainen tulevaisuus häämöttää.Ensimmäisen vuoden aikana teimme vanhaan taloomme yhtä ja toista. Suunnitelmien listalle jäi paljon asioita, mutta tulin lopulta järkiini ja tietyssä vaiheessa päätin lopettaa jatkuvan tuunaamisen. Tämän enempää ei taloa kannattanut ehostaa. Vain todellisiin vikoihin enää puututtiin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys:Upotettavat valaisimet väli- ja yläpohjassa?
Kysymys:Olen suunnittelemassa puolitoistakerroksista puurakenteista huvilaa. Valaistus on ajateltu toteutettavan osaksi kattoon upotettavilla valaisimilla. Upotetut valaisimet vaikuttavat vaativan pääosin vähintään 100mm upotustilaa. Onko järkevintä tehdä välipohjaan kauttaaltaan tuo 100mm alaslasku vai onko järkevämpää tehdä vain matala koolaus sähköjohdoille ja lävistää välipohjarakennetta valaisinten kohdalta, siten että valaisinten kotelot työntyvät kattokannattajien alapinnassa olevan rakennuslevyn lävitse villatilaan?
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
20236_82471.jpg
Kodin älyvalaistus­trendit 2023 - Viihtyisyyttä, tunnelmaa ja hyvinvointia
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Nykyaikaisella älyvalaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa ja korostaa kodin esteettisiä muotoja, sekä lisätä vireyttä ja turvallisuutta.
20236_82128.jpg
Mahdollisuus uusiokäyttöön: lämmitystolpasta lataustolpaksi
Useat suomalaiset ovat viimeisen parin vuoden aikana vähintään harkinneet sähköauton hankkimista. Mutta käsi pystyyn, jos olet miettinyt myös sähköauton latausta.Miten se sujuu, kun pihalla ei seisokaan katospaikkaa, vaan ainoastaan perinteinen lämmitystolppa? Ratkaisu asiaan tulee tässä.
20073_3956.jpg
Millainen on kattosi?
1 KATTONI VAATII UUSIMISTAOnko kattosi vuotava, kulunut tai taloosi sopimaton? Olipa katon uusimisen syy mikä tahansa näistä, on varmaa, että uusi tiilikatto nostaa talosi arvoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton