• Etusivu
  • Talo

Artek - taidetta ja teknologiaa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.01.2008
20081_8506.jpg

Artek tunnetaan klassikoista, jotka ovat aina ajankohtaisia. Alvar Aallon ajaton muotoilu, puhdas muotokieli, kestävyys ja korkea laatu ovat olleet Artekin suosion tae jo 70 vuoden ajan.

Artekin laajaa kaluste- ja valaisinmallistoa monine variaatioineen voidaan käyttää monipuolisesti kodeissa, toimistoissa ja muissa julkisissa tiloissa. Tämä 30-luvulla syntynyt laaja ja ajaton mallisto on edelleen maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

Artekin perusti vuonna 1935 neljä nuorta suomalaista, Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl. Arkkitehti Alvar Aalto tunnetaan muodon ja mittakaavan mestarina. Hän saavutti urallaan pysyvän aseman yhtenä modernin arkkitehtuurin merkittävimmistä nimistä. Huonekalusuunnittelu oli Alvar Aallolle luonnollinen osa hänen arkkitehtuuriaan.

Artek on alusta alkaen ollut myös vahva kulttuurivaikuttaja. Maire Gullichsenin johdolla Artek järjesti useita maailmankuulujen taiteilijoiden näyttelyitä ja edustaa edelleen uusia eurooppalaisia virtauksia muotoilun ja kulttuurin saralla.

Ydinarvot

20081_8507.jpg

Ihmisläheinen modernismi

Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Parhaita esimerkkejä tästä ovat Aaltojen koti Helsingissä ja Villa Mairea Noormarkussa - yksi maailman kuuluisimmista yksityistaloista.

Innovatiivinen muotoilu

Mestarillisen muodon ohella Aalto kehitti myös täysin uusia teknisiä ratkaisuja puun taivuttamiseen ja suomalaisen koivun hyödyntämiseen kalusteissa. Aallon kolmijalkainen jakkara vuodelta 1933 oli syntyessään sensaatio muotoilumaailmassa ja alkusysäys koko modernille skandinaaviselle muotokielelle.

Laatu

Artek sitoutuu edelleen laatuun ja jatkuvuuteen. Ammattipuusepän käsityötaito varmistaa jokaisen Aalto-tuotteen laadun ja huolellisen viimeistelyn. Tiedämme, että huonekalu on parhaimmillaan elinikäinen hankinta, jonka arvo henkilökohtaisen sisustuksen osana ainoastaan kasvaa käyttövuosien myötä.

Artek ja ympäristö

Artekin tuotteet on tehty kotimaisesta koivusta. Massiivikoivun käytön ansiosta liimojen ja lakkojen käyttömäärät ovat minimaaliset, ja syntynyt puujäte voidaan käyttää kokonaan tehdastilojen lämmitykseen. Näin jätteen määrä tehtaalta on mahdollisimman pieni. Loppujen lopuksi tärkeisn ymprätistöarvo Artek-huonekaluissa on niiden pitkä käyttöikä, mikä on todistettu 70 viimeisen vuoden aikana. Yksityiskohtainen ympäristöpolitiikkamme ja tuotannon kuvaus on luettavissa kokonaisuudessaan kotisivuiltamme.

Taivutettu massiivipuu

Jokainen Aalto-kaluste on käsin tehty. Aalto-jakkarasta, -tuoleista ja -pöydistä tuttu L-jalka on paras esimerkki tuotannon huolellisuudesta, ja siitä on muodostunut tunnusmerkki koko Aalto-mallistolle. Jalka on massiivikoivua, joka on taivutettu vain viiden lyhyen lamellin avulla muotoonsa Aallon 30-luvulla patentoimalla menetelmällä. Jo metsässä tarkoin valittu raaka-aine kuivataan tehtaalla ensin kuuden kuukauden ajan tasaisen laadun varmistamiseksi. Ennen kuin L-jalka on valmis, se on läpikäynyt kymmeniä tuotantovaiheita parhaiden puuseppien käsissä.

70 vuoden kokemus ja perinteisten tuotantomenetelmien jatkuvuus takaavat sen että Aalto-tuotteet ikääntyvät tyylikkäästi ja kestävät sukupolvelta toiselle.

20081_8505.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20175_49223.jpg
Vinkit toimivan pihatien rakentamiseen
Keväällä alkaa tontilla kuhina, kun on aika pyöräyttää maatyöt käyntiin. Olipa suunnitelmissasi valaa perustuksia tai rakentaa pihatie, kannattaa käyttää muutama hetki suunnitteluun ja tarpeiden kartoittamiseen. Niin takaat, että rakenteet ja kulkureitit toimivat käytössä ja kestävät pitkälle tulevaisuuteen.
20102_20470.jpg
Boschin varaosapalvelu
48 tunnin sisällä jälleenmyyjälläTilaa jälleenmyyjältä varaosa ja voit olla 99% varma, että haluamasi osa toimitetaan 48 tunnin kuluessa. Lisätietoja saat tästä numerosta: (09) 435 991Varaosaluettelostamme löydät kaikki sopivat osat Bosch-työkaluusi – maks. 10 vuoden vanhoille, tuotannossa lopetetuille työkaluille.>> Lisää työkaluista
20106_22163.jpg
Vilpe-tuotteet peruskorjaukseen
Vilpe on suomalaisen SK Tuote Oy:n kehittämä tuoteperhe koneelliseen poistoilmanvaihtoon jo vuodesta 1988. Järjestelmään kuuluvat mm. kattoläpiviennit, tuuletus- ja poistoputket sekä huippuimurit. Järjestelmällä saadaan täydelliset ja yhteensopivat ratkaisut omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin sekä vapaa-ajan asuntoihin, niin uudis- ja peruskorjausrakennuksiin kuin radonin poistoon ja ullakkotilan tuuletukseen. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi eri katemateriaaleilla ja tuotteet löytyvät kuutena perusvärinä.Poistoputket ja huippuimurit löytyvät myös S-mallisina, mikäli asennus halutaan tehdä tasaiselle pinnalle, esimerkiksi katolle rakennetun laatikon tai äänenvaimentimen päälle. Kartio-poistoputket ja –huippuimurit taas on tarkoitettu asennettavaksi peltisepän katolle rakentamaan peltikartioon. Vilpe- tuotteet sopivat aina oli pohja mikä tahansa.
20162_45413.jpg
Monierin tiilikatteet
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20118_27586.jpg
Uusi seurantakohde alkaa!
Uudessa seurantakohteessa tutustutaan Kastellin Moderni 113 talopakettimallin rakentamiseen. Talo on tilattu Kastellin muuttovalmis mallistosta ja rakennuspaikkana on Nurmijärven Klaukkalassa sijaitseva tontti. Seurannassa käydään rakennushankkeen toteutusta vaihe vaiheelta läpi aina rakennuspaikan raivaus- ja maatöistä valmiiseen rakennukseen asti.
20156_43822.jpg
Uuden talon terveydelle on ilmanvaihto tärkeää
Tarpeenmukainen ilmanvaihto on osa tervettä taloaTalot ja asunnot rakennetaan aina vain tiiviimmiksi, jotta ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän lämmitysenergiaa. Tarpeenmukainen ilmanvaihto varmistaa sen, että ihmiset ja rakenteet pysyvät terveinä:Ylimääräinen kosteus ja hiilidioksidi poistetaan sisäilmasta ja tilalle tuodaan raikasta ja suodatettua ilmaa. ja Lämmöntalteenottolaitteet tuovat puhtaan ulkoilman lämmöntalteenottokennon läpi, missä poistoilmasta talteenotettu lämpö siirtyy tuloilmaan ja lämmitysenergian tarve vähenee.Anna ilmanvaihtoratkaisu aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Suunnittelija varmistaa, että asuntoosi valitaan oikean kokoinen ilmanvaihtokone ilman kuluttamatta liikaa talosi energiaa.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton