• Etusivu
  • LVI

Näin asennat kotiisi keskuspölynimurin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö KP-Tekno Oy
Päivitetty 29.10.2021
201411_41763.jpg

Keskuspölynimuri on lähes itsestäänselvyys omakotitaloa rakentavalle, mutta sen jälkiasentaminen vanhaan taloon onnistuu myös todella helposti. Muutaman asennusvaiheen jälkeen käytössäsi on tehokas ja hiljainen keskuspölynimuri, jolla pidät kotisi puhtaampana ja raikkaana.

Jälkiasennus hoituu helposti jokaiseen taloon

Asennus 1-tasoiseen puurunkoiseen taloon on lähes yhtä helppoa kuin uuteenkin rakennukseen. Puzerin kehittämä putkisto sopii useimpien seinärakenteiden väliin ilman että seinärakenteita tarvitsee purkaa. Ympäristöystävällisen polypropeeniputkiston ulkohalkaisija on 42 mm, muhvin kohdalta 47 mm. Osat sopivat tiiviisti toisiinsa ilman työkaluja tai liimaa.

Letkulle tulevat imurasiat ovat tyylikkään huomaamattomia ja ne suositellaan asennettavaksi käytön kannalta parhaaseen paikkaan noin metrin korkeudelle, siten että kansi avautuu alaspäin. Yhdellä rasiapaikalla ja 8 metrin pituisella letkulla ylettyy siivoamaan jopa 100 m² kokoisen alueen. Lisärasiapaikan asentaminen huonetilasta toiseen tapahtuu ylä- tai välipohjan kautta.

Puzer Eeva ja Easy-mallit ovat erityisen soveltuvia jälkiasennuksiin kompaktin kokonsa takia. Myös Puzer Aino soveltuu jälkiasennukseen, jossa integroitu imurasia usein säästää 1 imurasian asennuksen. Lisäksi mallit ovat varustettuja pölypussilla, joten ne voidaan hyvin asentaa asuintilojen puolelle; kodinhoitohuoneeseen, siivouskomeroon tai jopa wc-tilaan tai vaatehuoneeseen. Koko järjestelmän asentamiseen kuluu aikaa vain muutama tunti, eikä se häiritse asumista. Asennus ei myöskään edellytä viranomaislupia.

Asennuksessa tarvittavat työkalut:

  • Saha
  • Puukko
  • Pora-/rasiaporaterät 74 mm imurasialle sekä 43-50 mm putkien läpivienneille
  • Ristipää ruuvimeisseli tai akkuruuvinväännin
  • Sähkömiehen ruuvimeisseli

Tarkemmat asennustiedot ja -ohjeet löydät täältä

Miksi keskusimurin hankinta kannattaa?

Keskuspölynimuri on hiljainen, sillä keskusyksikkö on perässä vedettävää imuria paremmin äänieristetty ja se sijoitetaan yleensä kauemmas varsinaisista kodin oleskelutiloista. Kun imurin ääntä ei tarvitse jatkuvasti kuunnella, jaksaa myös itse siivoamiseen keskittyä paremmin.

Keskuspölynimurilla imuroitaessa poistoilma johdetaan yleensä talosta tai huoneistosta ulos. Näin imurin poistoilman hajuhaitat ja hienojakoisinkaan pöly eivät päädy takaisin huonetilaan kuten perässä vedettävällä imurilla. Siivoustulos on huomattavasti perässä vedettävää imuria tarkempi jolloin siivouksesta on pitempiaikainen ilo. Keskuspölynimuri on suositeltava valinta myös allergiakoteihin.

Nykyaikaisen kodin vakiovaruste

Keskusimureita on asennettu uusiin omakotitaloihin jo 30 vuoden ajan. Hyvien kokemusten myötä keskuspölynimuria voidaan pitää ilmalämpöpumpun tai koneellisen ilmanvaihdon kaltaisena omakotitalon vakiovarusteena. Markkinoilla olevista imurimerkeistä kotimainen Puzer tarjoaa laajimman malliston: perinteisen pölysäiliöllisen Oiva-mallin, uudenlaista designia ja viimeisintä teknologiaa edustavan pölypussillisen Aino-mallin ja niiden lisäksi: Eevan ja Easyn, jotka ovat myös pölypussillisia imureita.

Info

Info

Hyödynnä ilmainen suunnittelupalvelu

Puzer keskuspölynimurin suunnittelupalvelu on veloitukseton. Palvelu auttaa sinua toteuttamaan taloosi parhaiten sopivan keskuspölynimuri ratkaisun. Jätä yhteydenottopyyntö

Tutustu malleihin Rakentaja.fi verkkokaupassa

201512_45089.jpg

Puzer-keskuspölynimurin edut

  • Tehokkaampi imurointitulos perinteisiin imureihin verrattuna
  • Puhdistaa myös kaikkein pienimmätkin pölypatrikkelit
  • Hiljainen käyntiääni takaa käyttömukavuuden
  • Erittäin vähäinen huoltotarve
  • Helppo asennettavuus ja nopea käyttöönotto
  • Edullinen hinta-laatu suhde

Hyödynnä ilmainen suunnittelupalvelu!Jätä yhteydenottopyyntö

Autamme mielellämme juuri sinun taloosi soveltuvan järjestelmäkokoonpanon löytämisessä ja kerromme asennusvinkkejä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

KP-Tekno Oy
LVI
sisätilat
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20187_53934.jpg
Tee kodin siivouksesta helppoa ja tehokasta
Keskuspölynimurista on tullut yhä useamman kodin vakiovaruste. Sen etuina perässä vedettävään imuriin nähden ovat käytön helppous, mukavuus ja parempi siivoustulos. Keskuspölynimuri on myös hiljainen, sillä keskusyksikkö on perinteistä imuria paremmin äänieristetty ja se sijoitetaan yleensä kauemmas varsinaisista kodin oleskelutiloista. Kun imurin ääntä ei tarvitse jatkuvasti kuunnella, jaksaa myös itse siivoamiseen keskittyä paremmin.
20195_57705.jpg
Imuri, joka poistaa myös allergisoivan mikropölyn
Kodin siivous ei aina käy ihan käden käänteessä, etenkin jos asunnossa on enemmän neliöitä, useampi asukas tai lemmikkieläimiä. Tällöin hyvä imuri nousee keskeiseen asemaan taistelussa pölyä ja roskia vastaan. Laadukas imuri vaikuttaa oleellisesti siivouksen miellyttävyyteen sekä lopputulokseen.
Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
20228_79442.jpg
Elektroniikkaromua välttävä kuluttaja valitsee keskuspölynimurin
Oikein käytettynä keskuspölynimuri pesee kilpailijansa elinkaaressaan ja keskusyksikön moottori kestää usein jopa 10-20 vuotta. Perässä vedettävän tyypillinen käyttöikä on tyypillisesti vain joitakin vuosia. Yleensä rikkoutuneita perässä vedettäviä tai robotti-imureita tehon heikennyttyä tai rikkouduttua korjata vaan niistä tulee elektroniikkaromua. Kuluttajan, joka haluaa minimoida elektroniikkajätteen määrän, kannattaakin valita siivousvälineekseen keskuspölynimurin.
42_P_152962_1.jpg
Keskuspölynimurin asennus uuteen omakotitaloon - katso video
Katso video Allaway-keskuspölynimurin, imurasian ja pölypussin asennuksesta. Asennuskohde on yksilöllinen omakotitalo, jonka suunnittelussa asukas on ollut alusta alkaen mukana. Perheen edellisessäkin kodissa oli Allavay-keskuspölynimuri, johon oltiin oltu tyytyväisiä, joten Allaway oli luonnollinen valinta uutta kotia rakentaessa.Yksiköksi valikoitui moderni Z45i, joka asennetaan videolla pölypussisarjan kanssa. Z45i on hyvä ratkaisu älytoimintojensa takia; imurin toimintoja ja pölypussin täyttöastetta voi seurata helposti Allaway-sovelluksen kautta. Optima-imurasia on nopea asentaa ja huomaamaton lisä valonkatkaisijoiden vierellä.
20166_46909.jpg
Puhdas sisäilma, helppo hengittää
Sisäilman puhtauden parantaminen ja terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa, kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri vaikutus terveyteen. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää myöskään minkälaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton