• Etusivu
  • Talo

Pidä huoli katostasi kunnollisilla ränneillä ja kouruilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Päivitetty 25.05.2022
200611_2133.jpg

Talosi tarvitsee toimivat rännit ja kourut

Huonot rännit ja kourut on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. 1 m vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia. Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.

Lue lisää ränneistä ja kouruista

Puutteelliset rännit ja kourut puolestaan saattaa alkaa toimia jopa päinvastoin; pahimmassa tapauksessa virheelliset kaadot ja tulvivat kourut keskittävät sadeveden juuri sinne minne ei pitäisi, eli räystäs- ja seinärakenteisiin, tai yhteen paikkaan perustusten vieressä.

Rännien ja kourujen tehtävänä on kerätä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.
Rännien ja kourujen tehtävänä on kerätä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.

Lumikuorma voi tuoda kourut alas jo ensimmäisenä talvena

Sadevesijärjestelmä saattaa lakata toimimasta jo heti ensimmäisen talven jälkeen. Keskimääräisen suomalaisen omakotitalon katolla on vähälumisenakin talvena tuhansia kiloja lunta. Jollei lumiesteitä ole koko lappeen pituudelta, painaa räystäältä roikkuva lumi väistämättä joskus myös räystäskourua. Tämä tapahtuu siitä huolimatta, että kouru on asennettu rakennusmääräysten mukaan kattolinjan alapuolelle. Kourun kannakkeet, profilointi ja materiaali ovat tässä kohdin avainasemassa. Erityisesti kannakkeiden rakenteellinen lujuus vaihtelee paljon. Vesivek käyttää erikoislujia, patentoituja kourunkannakeratkaisuja.

Alumiini on kestävin kourumateriaali

Vesivek on jo 70-luvulla tuonut markkinoille polttomaalatusta alumiinista valmistettavan sadevesijärjestelmän. Alumiinisen kourun sileä maalipinnoite kestää väriltään ja kunnoltaan erinomaisesti auringonpaistetta ja ilmansaasteita. Kourut profiloidaan työmaalla rakennukseen sopiviksi. Vesivek myöntää alumiinisen sadevesijärjestelmän alumiinimateriaalille 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun.

Sertifioitua kattoturvaa

Tikkaat, lumiesteet ja kattosillat ovat merkittävä kiinteistön turvallisuustekijä. Valitsemalla FI-sertifioituja tuotteita - kuten Vesivek tuotteet - varmistat tuotteiden riittävän lujuuden lisäksi myös sen, että pintakäsittely on tehty kestämään. Nykyisin kattoturvatuotteet ovat suurimmaksi osaksi maalattuja ja maalauksen kestävyydellä on luonnollisesti suuri arvo.

Valitsemalla FI-sertifioituja tuotteita - kuten Vesivek tuotteet - varmistat tuotteiden riittävän lujuuden lisäksi myös sen, että pintakäsittely on tehty kestämään.
Valitsemalla FI-sertifioituja tuotteita - kuten Vesivek tuotteet - varmistat tuotteiden riittävän lujuuden lisäksi myös sen, että pintakäsittely on tehty kestämään.

Sertifioitu asennus

Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista sadevesijärjestelmistä ja kattoturvatuotteista toimitetaan asennettuna. Tämä johtuu juuri edellä kuvatuista epävarmuustekijöistä, jotka halutaan välttää ammattimiehen työllä.

Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla sekä eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi, mikäli riskit halutaan välttää, on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle.

Miten sitten erottaa ammattimiehen työn muista? Luonnollisesti työn ulkonainen jälki kertoo paljon, mutta todellinen testi järjestelmälle on jälleen vain ja ainoastaan aika.

Asiaa auttamaan on luotu sertifiointijärjestelmä. Vesivekillä on FI-hyväksyntä sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden asennustyölle.

Valintaan kannattaa perehtyä ajoissa - pelkkä hinta väärä peruste

Valinnan jäädessä usein rakentamisen loppuvaiheeseen, ei rakentajan kärsivällisyys aina riitä todellisiin tosiseikkoihin perustuvaan laatuvertailuun. Tämän vuoksi valinta tehdään usein ainoastaan metrihinnan perusteella, halvan hinnan taustoja riittävästi kyseenalaistamatta.

Jos tuotteet ja asennustarvikkeet ovat laadukkaita, asennus tehdään kunnolla ja lisäksi kokonaisuudelle annetaan takuu, tämä ei voi olla nostamatta kustannuksia. Tästä seuraa, että ns. "halvan" hinnan takana on aina joku syy.

Valitettavasti lumen ja veden järjestämän kestotestin tulokset näkyvät aikaisintaan ensimmäisen runsaslumisen talven jälkeen. Lisäksi korroosion eteneminen näkyväksi ongelmaksi asti vie vuosia.

20129_32386.jpg
20129_32387.jpg

Asennustakuulla suuri merkitys

Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.

Vesivek on luotettava, hintansa väärtti kokonaisratkaisu

Vesivekillä on yli 30 vuoden kokemus sadevesijärjestelmistä ja kattoturvatuotteista niin suunnittelun, asennuksen kuin valmistuksenkin näkökulmasta.

Panostamme voimakkaasti sekä tuotteiston että asennustoiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Vesivekin tuote- ja asennustarvikevalikoima kattaa kaikki katto- ja seinämateriaalit sekä täyttää asetetut määräykset.

Osoituksena laadukkaista, testatuista tuotteista Vesivekin sadevesijärjestelmillä, kattoturvallisuustuotteilla ja nyt myös itse asennuksella on FI-merkintälupa.

Mikäli haluat varmistua tuotteiden laadusta, vaadi toimittajalta FI-merkintälupa.

Vesivekillä on yli 30 vuoden kokemus sadevesijärjestelmistä.
Vesivekillä on yli 30 vuoden kokemus sadevesijärjestelmistä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät
Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleille ja eri runkorakenteille löytyy sopivat ratkaisut, kun hankintoja ei tehdä hätiköidysti.
punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet
Talosi tarvitsee toimivan sadevesijärjestelmänPuutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. 1 m vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia. Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.
20071_3198.jpg
Vesivek-sadevesijärjestelmä
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.
nainen maalaa rullalla seinää
Maalin valinta
Ennen maalin hankintaa valitaan väri ja maalityyppi maalattavan kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Maalaustyön kannalta on tärkeää ottaa huomioon myös, onko kyseessä ensimmäinen maalauskerta vai huoltomaalaus.
20157_44133.jpg
Asuntomessukeittiöistä ideat omaan kotiin
Nyt on hyvä tilaisuus hakea tuoreimmat ja viimeisimmät ideat omaan keittiöön. Asuntomessuilla on esittelyssä yli 40 erilaista keittiöratkaisua, joista varmasti löytyy mielenkiintoista uutuutta ja ratkaisua omaan keittiöön. Tässä esittelyssä nyt muutaman Asuntomessukohteen keittiöt.
20104_21264.jpg
Turvallisuutta ja näyttävyyttä asuinympäristöön
Helppokäyttöiset ja näyttävät Renecom aidat ja portit ovat huolettomia, kestäviä sekä turvallisia. Valittavissa on useita erilaisia malleja, kokoja ja värejä sekä käyttömukavuutta lisäävä energiataloudellinen avausmekanismi. Renecom portti on vaivaton myös käsikäyttöisenä. Uusimman, patentoidun tekniikan ansiosta automatiikalla on viiden vuoden supertakuu.Lisätietoa Renecom aidoista ja porteista..

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton