• Etusivu
  • Varusteet

Boschin suositut PMF-monitoimityökalut uudistuivat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 31.10.2012
201210_32616.jpg

PMF 250 CES on varustettu työskentelyä helpottavalla kahvalla ja SDS-järjestelmällä.

Bosch on uudistanut rakentajien ja remontoijien suosimat monitoimityökalut. Uusilla PMF 250 CES ja PMF 190 E –malleilla esimerkiksi hionta, jyrsintä, kaavinta, leikkaus ja sahaus hoituvat entistä tehokkaammin. PMF 250 CES:n terät vaihtuvat kädenkäänteessä ilman työkalua Boschin kätevän SDS-järjestelmän ansiosta.

Tilaa Jäsentukusta!

PMF 190 E siistii vaivattomasti reunat, hioo, jyrsii, kaapii, leikkaa ja sahaa.
PMF 190 E siistii vaivattomasti reunat, hioo, jyrsii, kaapii, leikkaa ja sahaa.

Rakentaminen ja remontoiminen helpommaksi

PMF-monitoimityökalut ovat olleet Suomessa ja muualla Euroopassa myyntitilastojen ykkösenä lanseerauksestaan lähtien. Pienet ja näppärät monitoimityökalut helpottavat kodin remonttitöitä ja rakentamista.

Uutta ulottuvuutta

Monitoimityökalujen terät ulottuvat paikkoihin, joihin muilla työkaluilla ei pääse. Portaaton värähtelyn säätö mahdollistaa juuri sopivan värähtelyluvun löytymisen kaikkiin työvaiheisiin. Uudet mallit ovat myös aiempaa ergonomisempia, hiljaisempia ja tärinättömämpiä. Sekä PMF 190 E että PMF 250 CES -malliin on saatavilla ulkoinen pölynpoisto.

Monitoimityökalun voimakas moottori ei väsy kovassakaan työskentelyssä. Moottorin vakioelektroniikka pitää värähtelyluvun tasaisena raskaassakin kuormituksessa. PMF 250 CES -mallissa on myös lisäkahva, jonka ansiosta siitä saa tukevan, tarkkuutta parantavan otteen.

Tekniset tiedot

PMF 190 E
Mitat (PxKxL): 282x95x61 mm
Ottoteho: 190 W
Värähdykset: 15000 – 21 000 / min
Värähtelykulma: 2,8º
Paino (ilman tarvikkeita) n. 1,2 kg

Toimitussisältö:
HM Riff- segmenttisahanterä, ACZ 85 EB
puusahanterä, AIZ 32 EC
deltahiomalaikka, AVI 93
hiomasarja ja 6 hiomapaperiarkkia
johto, jossa avaimenpidin
syvyyspysäytin (4 vaihetta, segmenttisahanteriä varten)

Set-mallissa lisäksi:
HM Riff-segmenttisahanterä, ACZ 85 RT
metallisahanterä, AIZ 32 AB
BIM Hardwood -sahanterä, AIZ 32 BB
joustava kaavin, ATZ 52 SFC, 52 x 45 mm

PMF 190 E Set
PMF 190 E Set
PMF 190 E
PMF 190 E

PMF 250 CES

Mitat (PxKxL): 284 x 95 x 61 mm


Ottoteho: 250 W


Värähdykset: 15 000 – 21 000 / min


Värähtelykulma: 2,8º


Paino (ilman tarvikkeita): n. 1.3 kg

Toimitussisältö:
segmenttisahanterä, ACZ 85 EB
puusahanterä, AIZ 32 EC
deltahiomalaikka, AVI 93, metalliydin
hiomasarja ja 6 hiomapaperiarkkia
jäykkä kaavin, ATZ 52 SC
syvyyspysäytin (4 vaihetta, segmenttisahanterille)
lisäkahva

Set-mallissa lisäksi:
BIM Wood & Nails -sahanterä, AIZ 65 BB
BIM Hardwood -sahanterä, AIZ 32 BB
yleiskäyttöinen laastinpoistotyökalu AVZ 70 RT

PMF 250 CES Set
PMF 250 CES Set
PMF 250 CES
PMF 250 CES
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
201311_37070.jpg
ASTA RAKENTAJA 2014
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.-15.2.2015Asta Rakentaja 2015 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!Suosittu rakentamisen ja asumisen messutapahtuma tarjoaa tuoretta tietoa, tuotteita ja palveluita alan ammattilaisille, oman kodin rakentajille sekä remontoijille.Tulosta ilmainen sisäänpääsylippu täältä
20172_48412.jpg
Tontista talosuunnitelmiin
Uudessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.Alussa oli vain rakentajaperhe, tontti ja toiveet, joiden konkretisoimiseksi sovittiin suunnitteluaika Kastellin kanssa. Toivelista tarkentui ja sai uusia toiveita ympärilleen Kastellin myyntipäällikkö Marja Jantusen haastatellessa rakentajaperhettä. Kun taustatiedot oli koottu, istuttiin starttipalaveriin hahmottelemaan mm. budjettia, aikataulua ja talomallia.
20141_37487.jpg
Näin asennat parketin itse
Parketti on kaunis ja aikaa kestävä lattiamateriaali. Parkettia on saatavilla eri sävyissä ja puulajeina, joista varmasti löytyy mieleinen kokonaisuus.Parketin asennustyö kuulostaa ehkä hankalalta, mutta todellisuudessa asennus on yksinkertaista. Työ ei vaadi ihmeellisiä työkaluja ja voimaa, vaan asennus onnistuu helposti jopa yksin. Parkettilautojen pakkauksessa on mukana kyseisen parketin asennusohje, johon kannattaa myös perehtyä ennen asennustyön aloittamista.Lattiamateriaalia hankittaessa kannattaa ottaa huomioon myös asennuksessa tuleva hukka. Lisää laskemaasi neliömäärään 5 %:a, jolloin parketti riittää koko suunniteltuun tilaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton