• Etusivu
  • LVI

Boschin lämpötilatunnistin paljastaa kodin lämpövuoto- ja homeriskit

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 22.04.2014
20129_32094.jpg

Bosch PTD 1 näyttää lämpövuotokohdat nopeasti ja tarkasti.

Sisäilman terveellisyydestä ja talon energiatehokkuudesta on jatkossa helppo päästä itse selville. Bosch PTD1 –lämpötilatunnistin paljastaa hetkessä kylmäsiltoina tunnetut lämpövuotokohdat ja alueet, joissa home saattaa löytää kasvualustan. Laite antaa napin painalluksella tarkat tulokset selkeälle näytölle.

Lämpötilatunnistimella voidaan mitata sisälämpötilaa, seinien ja muiden kohteiden pintalämpötilaa tai kosteutta. Laite analysoi mittaustuloksen ja kertoo tuloksen liikennevaloista tutuilla värikoodeilla muutamassa sekunnissa. Punainen, keltainen ja vihreä LED-valo ilmaisevat riskin tason.

Tilaa Jäsentukusta!


Kosteutta mitattaessa punainen valo kertoo kosteusongelmasta ja kylmäsiltaa etsittäessä se paljastaa huomattavan lämpötilaeron mitatun pinnan ja ympäröivän ilman välillä. Keltainen LED-valo viestii kohonneesta kosteusriskistä tai osittaisesta lämpövuodosta. Vihreä valo puolestaan kertoo, että mittaustulosten osalta kaikki on kunnossa.

Lämpötilatunnistin antaa tulokset nopeasti ja helposti

Lämpötilatunnistinta on helppo käyttää. Siinä on kolme eri toimintoa:

Bosch PTD 1 -lämpötilatunnistin.
Bosch PTD 1 -lämpötilatunnistin.

Tila 1

: Laite mittaa pintalämpötiloja esimerkiksi seinistä +/- 1 asteen tarkkuudella.

Tila 2: PTD 1 mittaa lämpötilan useista kohdista ja paljastaa mahdolliset lämpövuotokohdat.

Tila 3: Mahdolliset homeriskikohdat paljastuvat, kun laite mittaa huoneen ja pintojen lämpötilat sekä kosteusprosentin 2 prosentin tarkkuudella.

Tarkat mittaustulokset näkyvät valaistulla näytöllä. Selkeät symbolit osoittavat, mikä tila on käytössä, paljonko virtaa on jäljellä ja mittaustulokset Celsius-asteina tai prosentteina. Laserympyrä näyttää kohdan, jolta mittaus tehdään.

Bosch PTD 1-lämpötilatunnistimen maksimi toimintaetäisyys on viisi metriä ja optimaalinen etäisyys noin metrin. Käteen sopiva muotoilu mahdollistaa tukevan otteen. Laitteen saa kytkettyä päälle joko kahvassa olevalla kytkimellä tai näytön virtakytkimellä. Virtalähteenä toimii kaksi AA-paristoa.

PTD 1 Tekniset tiedot

Lämpötila-asteikko, Celsius: -20…+200 ºC
Lämpötilamittauksen tarkkuus: +/- 1 ºC
Kosteusmittauksen tarkkuus: +/- 2 %
Mittausalueen näyttö: laserympyrä 12 laserpisteestä
Maksimi työskentelyalue: 5 m
Optimaalinen työskentelyalue: 1 m
Patterityyppi: AA
Mittauskerrat per patterien kesto: vähintään 600
Paino: 300 g

20129_32089.jpg
Bosch PTD 1 -lämpötilatunnistin paljastaa kriittiset kohdat muutamassa sekunnissa.
Bosch PTD 1 -lämpötilatunnistin paljastaa kriittiset kohdat muutamassa sekunnissa.
Robert Bosch Oy / Työkalut
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
20163_45513.jpg
Valmista seinäpintaa 1930-luvulla rakennettuun taloon
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
202111_73430.jpg
Näin torjut radonia
Radon on sisäilmassa esiintyvä hajuton ja näkymätön radioaktiivinen kaasu, joka päätyy asuntoihin talojen alla olevasta maaperästä. Radon lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään, ja helpointa sen torjunta on rakennusvaiheessa.
20235_81710.jpg
Kolme erilaista ratkaisua kosteiden tilojen seinään
Kodin tiloista kylpyhuone on se, joka joutuu eniten alttiiksi kosteusrasituksille. Etenkin lapsiperheissä vesi lentää korkealle ja laajalle naurunremakan raikaessa. Mutta myös aivan perinteinen arkinen käyttö, kuten suihkussa käynti, altistaa kylpyhuoneen seinä- ja lattiapinnat suurelle vesimäärälle. Vaikka usein luullaan, että laatoitus on vesitiivis ja takaa turvalliset rakenteet, on totuus kuitenkin toinen. Tästä syystä märkätiloissa käytettävä vedeneristystyö sekä huolellinen levysaumaus ja tiivistystyöt on tehtävä tarkkuudella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton