• Etusivu
  • Talo

Päivitä kattotulityötietosi TTS:n kurssilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 10.07.2012
20127_31511.jpg

TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi kattotulityökurssi.

Tutustu koulutuskalenteriin

Kattotulityökurssi

Kesto: 1 päivä

Hakeutuminen suoraan oppilaitokseen.

Kuvaus:

Kattotulityöntekijällä tulee olla voimassa oleva kattotulityökortti. Kattotulitöitä ovat mm. eristettävän alustan kuivaaminen liekillä tai kuumalla ilmalla, bitumin kuumentaminen bitumikeittimessä ja kermieristyksen kuumentamalla tapahtuva kiinnitystyö. Kattotulityökurssi kestää yhden päivän ja sen hyväksytystä suorittamisesta saa kattotulityökortin, joka on voimassa viisi vuotta.

Kurssin oppikirja on nimeltään Kattotulityöt hanskassa, ja se on suomenkielinen. Oppikirja sisältyy jokaiseen kurssiin. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tulityötoimikunta on vahvistanut katto- ja vedeneristysalan tulityökurssin tavoitteet ja ohjelman.

Kattotulityökurssi on päivän mittainen ja se sisältää kuusi oppituntia sekä alkusammutusharjoituksen. Koulutukseen kuuluvat seuraavat aihealueet:

Ohjelma

Koulutuksen avaus

Paloturvallisuus
viranomaismääräykset, SPEK tilastot, työvälineet, nestekaasun käyttö, valvontasuunnitelma, tulityölupa, tarkastuslista

Työturvallisuus, rakenteellinen
viranomaismääräykset, kaiteet ja telineet, nousu ja kulkutiet, aukkojen suojaus, gsm-tukiasemat

Työturvallisuus, henkilö
työasu ja suojajalkineet, kypärän, kuulosuojainten, silmäsuojaimien, hengityssuojaimien käyttö, ergonomia, oikeat työasennot

Onnettomuustilanteissa toimiminen
tilannearviointi, hätäilmoitus, kaasuvaara

Kirjallinen koe (kesto 30 min)

Alkusammutusharjoitus

Päivän yhteenveto

Ilmoittautumiset
Haku päättyy 29.8.2012 ja koulutus alkaa 12.9.2012.

TTS-Kehitys Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20149_40920.jpg
Miten valita oikea perustustapa?
Tontti määrittää pitkälti talolle valittavan perustustavan. Perustustavan valintaan vaikuttavat erityisesti maaperän kantavuus ja routivuus. Myös tontilla vallitsevat korkeussuhteet, rakennettavan talon muoto ja valitut rakenteet sekä pohjaveden korkeus saattavat vaikuttaa valintaan. Edellä mainitut seikat on tärkeää ottaa huomioon suunnittelussa, jotta talolle saadaan valittua oikeanlainen perustustapa ja sitä myöten rakennettua tukeva perustus.
20217_71496.jpg
Vinkit kotiin asuntomessuilta: pintoja, kiukaita ja takkoja
Jälleen on rakentamisesta ja sisustamisesta kiinnostuneille tullut vuoden kohokohdan aika, Asuntomessut avaavat porttinsa ja messukohteet ovensa 9.7.2021 lähtien aina 8.8.2021 saakka. Tänä vuonna messut järjestetään Lohjan Hiidensalmessa, Lohjanjärven rannalla. Kodit ovat täynnä erilaisia ideoita, joista jokainen messuvieras voi napata ajatuksia myös omaan kotiinsa.Tässä Tulikiven messuvinkit.
20182_51790.jpg
Tervetuloa Raksaan 9.-11.3.2018
Rakentamisen ja remontoinnin suurtapahtuma Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 9.-11. maaliskuuta. Tapahtumasta löytyy tuote- ja palvelutarjontaa pien-, rivi- ja kerrostaloasukkaille sekä uudisrakentajille ja mökin kunnostajille. Messujen teemoina ovat Tee-se-itse DIY, piha & terassi sekä mökki & sauna. Isäntänä tapahtumassa nähdään tuttu remonttimies Jorma Piisinen ja emäntänä toimittaja ja bloggaaja Laura Ruohola.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton