• Etusivu
  • LVI

Rica lämmitysratkaisut edustavat uusinta teknologiaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.06.2012
20126_31157.jpg

Kotimainen Rica Combi 2000 keskuslämmityskattila on pitkän tuotekehityksen tulos.

Ympäristöystävällinen lämmitys ja tämän päivän energioiden hintatasot eivät salli pelkästään perinteisiä ratkaisuja. Rican valikoimasta löytyy muun muassa öljy-, puu- ja pellettikattilat sekä aurinkolämpöratkaisut.

Lue lisää eri lämmitysratkaisuista

Uuden teknologian RICA Combi 2000 öljykattilat

Kattilat mahdollistavat 20-30% alhaisemman kulutuksen. Kattilalla on tehokas käyttöveden tuotto. Kotimainen Rica Combi 2000 keskuslämmityskattila on pitkän tuotekehityksen tulos. Lämmönlähteenä voidaan käyttää kaasua, lämmitysöljyä, bionestettä ja bioöljyä. Rica Combi on kehitetty tuottamaan käyttövettä mahdollisimman edullisesti. Kiinteistön tarvitsema energia tuotetaan pääosin käyttöveden lämmityksen sivutuotteena.

Rica Atmos puukattilat puun polttamiseen

Rica puulämmityksessä yhdistyvät uuden teknologian puukattilat ja kiinteistön kokoon mitoitettu vesivaraaja. Rica Atmos -käänteispalokattilat tuovat tehoa ja ympäristöystävällisyyttä puun polttamiseen.

Rica Atmos puukattilat ovat suunniteltu asennettavaksi sekä uudis- että saneerauskohteeseen. Puukattilat toimivat käänteispalotekniikalla, jolloin puun palamisesta saadaan jopa 30% enemmän energiaa hyödyntäen puun toisiopaloa.

Rica Atmos -käänteispalokattilat on kehitetty vaativiin Suomen olosuhteisiin.

Uuden teknologian RICA Atmos pellettikattilat

Rican pellettilämmitysjärjestelmässä yhdistyvät uuden teknologian pellettikattila ja kiinteistön kokoon mitoitettu vesivaraaja. Uuden teknologian kattilassa pelletti poltetaan mahdollisimman tehokkaasti. Keraamisten sisäpintojen ansiosta pelletti palaa mahdollisimman tarkasti - liekkiä ei sammuteta kylmillä teräspinnoilla. Pellettikattilassa käytetään pääsääntöisesti maljapoltinta ja tulipesän kaareva muoto keraamisilla pinnoilla mahdollistaa pelletin tehokkaan toisiopalon tulipesän kaarevassa yläosassa. Rica Atmos -pellettikattilat on helppo asentaa erilaisiin tiloihin. Kooltaan kattilat ovat pieniä ja poltinaukotus saatavissa joko kattilan oikealle tai vasemmalle puolelle.

Rica Solar Aurinkolämpö aurinkoenergian hyödyntämiseen

Aurinkolämpö on ekologinen ja saasteeton energialähde kiinteistön ja käyttöveden lämmittämiseen. Aurinko lähettää maahan suunnattoman määrän energiaa, Rica Solar aurinkolämpöjärjestelmä hyödyntää tätä energiaa.

Aurinkoenergian hyödyntäminen käyttää energiaa ainoastaan siirron aikana hehkulampun verran. Paras hyöty aurinkolämmityksestä saadaan yhdistämällä aurinkolämpöjärjestelmä sekä kiinteistön että käyttöveden lämmitykseen.

Aurinkolämpö on ekologinen ja saasteeton energialähde.
Aurinkolämpö on ekologinen ja saasteeton energialähde.

RICA - Riihimäen Metallikaluste Oy

Riihimäen Metallikaluste Oy on metallituotteita valmistava yritys. Yritys toimii Riihimäellä, Mattilan teollisuusalueella. Rica on yrityksen tuotteiden markkinointinimi. Rica tekee mittatilaustyönä tuotteita alkaen suunnittelusta lopulliseen sarjavalmistukseen nykyaikaisin menetelmin. Vuosien kokemus voidaan kiteyttää perustekijöihin, joista Rica ei tingi: toimitusvarmuus, laatutietoisuus ja joustomahdollisuus.

Lue lisää eri lämmitysratkaisuista

Riihimäen Metallikaluste Oy

PL 49

11101 RIIHIMÄKI

Puh. (019) 764 210

www.rica.fi

20126_31145.jpg
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56948.jpg
Älysovellus auttaa takkapuita palamaan puhtaammin
Kotimainen keksintö automatisoi takan ilmanoton ja estää tahattoman ylilämmittämisenPuun pienpolton päästöistä on käyty vilkasta keskustelua. Takan puhtaaseen palamiseen voi vaikuttaa sillä, miten ilmaa päästetään tulipesään palamisen eri vaiheissa. Harva kuitenkaan jaksaa tai osaa vahtia ilmansäädintä riittävän tarkkaan. Tulikivi on kehittänyt ratkaisuksi Senso-takkaohjaimen, joka automatisoi takan ilmanohjauksen. Ilmansäädin liikkuu automaattisesti palovaiheiden mukaan ja varmistaa sopivan ilmamäärän. Järjestelmän sähköinen ohjaus toimii takkaan asennettujen mittausantureiden avulla. Takkaohjaimeen kuuluu lisäksi älylaitesovellus, joka neuvoo käyttäjää lämmittämään oikein. Se kertoo, milloin puuta kannattaa lisätä ja milloin lämmittäminen kannattaa lopettaa. Senso-takkaohjaimen voi asentaa Tulikiven Karelia-sarjan varaaviin takkoihin.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Tiilien leikkaaminen
Ulko- ja sisätaitteissa kattotiiliä joudutaan leikkaamaan. Ennen leikkausta leikkausviiva merkitään värilangalla tiilen pintaan (kuva 8).
20237_82561.jpg
Nämä toiminnot löytyvät hyvin suunnitellusta kodinhoitohuoneesta
Käytännöllinen kodinhoitohuone on sellainen, joka on suunniteltu tarpeiden ja toimintojen mukaan, ja jossa on hyödynnetty tilankäyttöä ja säilytysratkaisuja tehokkaasti. Listasimme joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät kodinhoitohuoneesta käytännöllisen.
20238_82920.jpg
Peltikatto on edullinen vaihtoehto - Mitä tulee huomioida, jos itse asentaa?
Peltikatto on ominaisuuksiltaan hyvä ja kestävä kate, joka on hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen. Säästöä syntyy, jos tekee kattoremontin itse. Peltikaton pystyy asentamaan itsekin, jos työkalut pysyvät käsissä. Tärkeää on toki muistaa työturvallisuus ja lukea asennusohjeet huolellisesti. Mittatarkkuus ja saumat ovat avainasemassa.
20083_9428.jpg
Tervetuloa messuille!
Porin Rakennusmessut 2008 järjestetään jo 35. kerran Porin Karhuhallissa 15.-16.3.2008. Jo perinteeksi muodostuneiden messujen järjestäjänä toimii tuttuun tapaan Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry.
20089_13215.jpg
Valaistus Askon valikoimista
Syksyn hämäryydessä alamme enemmän kiinnittää huomiota kodin valaistukseen. Onko valoa riittävästi ja ovatko valaisimet sopusoinnussa sisustuksen kanssa? Luovatko varjostimet sopivan valon sävyn tai syntyykö seinälle varjon ja valon leikki?Tässä muutamia poimintoja 90-vuotista taivalta juhlivan Askon valaisinvalikoimasta.Lisää Askon valikoimaa...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton