• Etusivu
  • Talo

TTS kouluttaa työturvallisuudessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 08.05.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuuskorttikoulutus.

Tutustu koulutuskalenteriin

Työturvallisuuskortti, rakennusalapainotteinen

Kesto: 1 päivä

Hakeutuminen suoraan oppilaitokseen 10 päivää ennen koulutuksen alkua.

Kuvaus:

Kohderyhmä
Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen työturvallisuuden parantamiseksi. Työturvallisuuskortin käyttöönotto on vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskortin.

Tavoite
Työturvallisuuskorttikäytännön tavoitteena on
- parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä
- tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla
- antaa perustietoa työsuojelusta
- vähentää eri tilaajien antamaa päällekkäistä koulutusta
- herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen
- pyrkiä vähentämään työtapaturmia ja vaaratilanteita

Sisältö
Työturvallisuuden kehittämiseksi teollisuuden yhteisillä työpaikoilla on kehitetty valtakunnallinen menettelytapa, josta käytetään nimitystä työturvallisuuskorttikoulutus. Menetelmän kehitystyöhön on teollisuusyritysten lisäksi osallistunut työmarkkinajärjestöjen, vakuutusalan ja koulutusorganisaatioiden edustajia. Koulutus sisältää koulutusaineiston, yhden päivän kurssin, kirjallisen kokeen ja työturvallisuuskortin. Käytäntö astui voimaan teollisuudessa vuoden 2003 alusta.

Kortin voimassaoloaika
Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta.

Ilmoittautumiset
Koulutukseen ilmoittaudutaan suoraan oppilaitokseen. Haku päättyy 23.5.2012 ja koulutus alkaa 6.6.2012.

TTS-Kehitys Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
200611_2217.jpg
Rakennusaikataulu
Rakennusaikataulu on ensimmäinen aikataulu, joka pientalorakentajan tulee laatia. Rakennusaikatauluun merkitään koko projekti hyvin suurpiirteisesti alkaen siitä, kun suunnittelu aloitetaan siihen kun talo on valmis. Melko usein rakentaja luo tämän aikataulun vain mielikuvaksi omaan päähänsä. Olisi kuitenkin parempi, että siitä laitettaisiin jotain myös paperille.Talon rakentaminen toteutetaan, paitsi rakennussuunnitelmien, myös aikataulujen mukaisesti. Aikataulu on rakennushankkeen toteutuksen eräänlainen rautalankamalli, jossa asetetaan tavoitteet koko hankkeelle.
200811_14059.jpg
Nyt herkutellaan juureksilla
Vaihtelua tuttuun porkkanan, punajuuren ja lantun kaartiin tuovat juuriselleri, palsternakka ja nauris. Tutustu juuresmakuihin kypsentämällä vaikka vain yhtä juureslaatua kerrallaan. Kokeile myös mausteenomaista piparjuurta, hienostunutta mustajuurta ja maa-artisokkaa tai raikasta retiisiä ja retikkaa.Kuoripäällisissä juureksissa ja mukuloissa on oma lumonsa. Niiden kuoriminen ja paloittelu sujuvat hyvillä työvälineillä miellyttävästi, kun keskityt puuhaan kuin mihin tahansa kiinnostavaan tekemiseen. Toisaalta eri tavoin esikäsiteltyjen juuresten valikoimat ovat joulun alla parhaimmillaan, joten käytä niitä tilanteen ja tarpeen mukaan hyväksesi.Valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja juureksia on saatavana jonkin verran. Esimerkiksi lanttua pakataan kuorittuina paloina, ja paketista löytyy sopiva lanttulaatikon ohjekin. Juuressoseiden valikoimat ovat jo lähes kokovuotisia, mutta joulunaluskiireisiin niitä tarjotaan kaikkein runsaimmin. Esimerkiksi punajuuri-perunasose ja juuressose, joka sisältää porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, selleriä ja sipulia, ovat loistavia innovaatioita! Soseet on tarkoitettu oikopoluiksi laatikoihin, sosekeittoihin, pateisiin ja leivontaan.Valmiit juuresruoat, kuten rosolli, juuresraasteet ja joulun laatikkoruoat, pelastavat joulunaluskiireissä. Tölkitettyjä punajuuria saat tuttujen viipaleiden ja kokonaisten etikkapunajuurten lisäksi myös lohkoina ja suikaleina. Punajuurikuutiot nopeuttavat rosollin valmistamista. Kuoripäällisten, keitettyjen punajuurten tuloa kauppoihin Suomessa vielä odotellaan, vaikka niitä monissa muissa Euroopan maissa saa aivan yleisesti.
20138_35939.jpg
Poista veto ja korjaa lattia lämpimäksi
Samalla, kun vanhassa talossa tehdään ulkopuolista lisäeristämisestä, saadaan alapohjien ja sokkelin liityntä sekä alapohjan ja väliseinien kohtien eristys yhtenäiseksi. Terveen, kunnostetun talon perusteet ovat samat kuin uudenkin: kuivat, hyvin eristetyt ja tiivistetyt rakenteet sekä oikein mitoitettu hallittu ilmanvaihto.Alapohjan sekä alapohjan ja seinän liitoksen oikea eristys on tärkeää asumismukavuuden ja sisäilman laadun kannalta. Lämmin lattia on asuinviihtyvyyden kannalta tärkeä, koska lattian pinnan lämpötila tuntuu sen päällä käveltäessä. Routaeristys puolestaan suojaa rakenteita maan routimiselta.Tutustu tarkemmin alapohjan eristys ja routaeristys -tuotteisiin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton