• Etusivu
  • Materiaalit

Kattotarvikkeilla toimiva vesikatto

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 08.03.2017
20123_29976.jpg

Katon herkimpiä osia ovat harja ja räystäät sekä kaikki läpiviennit.

Kattotiilien alle kertyvä roska tukkii kattorakenteen tuuletuksen, mikä voi pahimmassa tapauksessa saada kattotiilet halkeamaan kovalla pakkasella. Metalroll ja Figaroll plus ovat ulkotaitetiivisteitä, jotka estävät lehtien, roskan ja sadeveden tunkeutumisen kattorakenteeseen harjan kautta. Tuuletuskapasiteetiltaan erinomaiset tiivisteet ovat muotoiltavia ja sopivat kaikille kattotiilityypeille.

Katon läpi viedään ilmanvaihtokanavia, jotka täytyy tiivistää hyvin sekä aluskatetta että kattotiiliä vasten. Ormax valmistaa erityisiä läpivientitiivisteitä lämpimien ja kylmien putkien läpivientien tiivistämiseen aluskatteeseen sekä ulkokaton ilmanvaihtoputkien ja viemäri tuuletusputkien tiivistämiseen varsinaiseen katteeseen.

Ulkotaite- ja läpivientitiivisteet

Räystäälle asennetaan lintueste, etteivät linnut tai muut pienet eläimet pääse kattotiilien alla olevaan tilaan tukkimaan katon tuuletusta. Kaikki tuotteet on kehitetty Ormax kattotiilille ja täyttävät rakennusmääräysten ja standardien vaatimukset.

Kiinnikkeet ja turvallisuusosat

Kattotiilien on pysyttävä kiinni katossa silloinkin, kun tuulee ja sataa. Talon omistaja on vastuussa, jos kattotiiliä putoaa alas ja aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Ormaxilta löytyvät kattotiilille sopivat kiinnikkeet: naulat, tiiliruuvit ja klipsit.

Talon omistaja vastaa myös siitä, että lakeja ja määräyksiä noudatetaan katolla liikkumisen turvallisuuden suhteen. Katolle kiipeävät paitsi nuohoojat, myös antenniasentajat, huoltomiehet ja talvella lumenpudottajat. Ormax valmistaa hyväksyttyjä lumi- ja kattoturvatuotteita, kuten lumiesteitä, kattotikkaita ja kattosiltoja. Niitä voidaan käyttää kaikissa rakennustyypeissä ja kattorakenteissa. Valikoimissa on sopivia vaihtoehtoja erilaisiin kattomuotoihin ja lähes kattotiilien väreihin.

Katon omistaja on vastuussa sen turvallisuudesta.
Katon omistaja on vastuussa sen turvallisuudesta.

Itseliimautuva tiiviste erikoiskohtiin

Savupiipun, kattoikkunoiden ja kattoluukkujen ympärystöjen sekä kaikenlaisten katon liitosten, tulee olla ehdottoman tiiviit. Ormaxin Wakaflex tiiviste korvaa perinteiset pelti- ja lyijytiivistykset.

Wakaflex sopii moniin käyttötarkoituksiin, ja sen itsekiinnittyvä tiivistysreuna on varma suoja kosteuden sisään tunkeutumista vastaan. Wakaflex on joustava ja sitä on helppo muotoilla alustan mukaan. Asennustyökaluiksi riittävät sakset ja mitta. Saatavilla savitiilenpunaisena, mustana ja harmaana.

Hyvä katto on tiivis ja tehokas.
Hyvä katto on tiivis ja tehokas.

Sadevesijärjestelmä

Oikein suunniteltu sadevedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta.

Sadevesijärjestelmän asentaminen on helppoa. Tehdasvalmisteiset räystäskourut ovat tiiviitä ja oikein mitoitettuja. Sileä pinta on helppo puhdistaa. Sadevesijärjestelmä kannattaa hankkia kattotoimituksen mukana. Lopputuloksena on tarkkaan harkittu ja takuulla toimiva kattoratkaisu, jonka kaikki osat toimitetaan samalla kertaa sovittuna ajankohtana. Värit: valkoinen, harmaa, punainen, ruskea ja musta.

20123_29980.jpg

Sadevesijärjestelmän osat:

  1. Räystäskouru
  2. Kulmakappale 90 – ulko
  3. Kulmakappale 90 – sisä
  4. Kulmakappale 45 – ulko
  5. Kulmakappale 45 – sisä
  6. Tukkopää oikea ja vasen
  7. Kourun kannake – suora
  8. Kourun kannake – vino
  9. Syöksytorven lähtökappale
  10. Ylämutka
  11. Välimutka
  12. Suora torvi
  13. Ulosheittäjä
  14. Syöksytorven kiinnike
20123_29982.jpg

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
201711_51018.jpg
Tulevaisuuden puurakentaminen -seminaari Oulussa
PuuNet – puurakentamisen verkko-osaamiskeskus –hankkeen koulutukset jatkuvat Oulussa. Koulutusten tavoitteena on levittää laadukkaan puurakentamisen hyviä käytäntöjä. Kouluttajina ovat alan huippuosaajat sekä alan johtavien yritysten asiantuntijat. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Koulutuksen kohderyhmää ovat pohjoissuomalaiset rakennusalan ammattilaiset, kuten valvojat, työnjohto, rakennustarkastajat, urakoitsijat sekä suunnittelijat.
Sohvan imurointi
Imurasioiden sijoitus
Imurasioiden sijoituspaikan valintaan vaikuttavat ensisijaisesti seuraavat kaksi asiaa:– ulottuvuus; standardi-imurointiletku on 8 metriä. Jatkovarren avulla ylletään noin 9 metrin päähän imurasialta. Perussääntö suunnittelussa on, että imurasioita sijoitetaan niin harvaan kuin on mahdollista. Käyttäjän kannalta on miellyttävintä, kun imurasiaa tarvitsee vaihtaa mahdollisimman harvoin.– käytännöllisyys; keskusimuri on kodinhoitoa helpottava laite, jota käytetään päivittäin. Imurasiat tulee sijoittaa siten, että ne ovat ergonomisesti ja siivousaluetta ajatellen mukavasti käsillä. Keittiöön kannattaa suunnittelussa sijoittaa yksi imurasia ja sitä varten erillinen neljään metriin asti venyvä keittiöletku.
20136_35452.jpg
Keittiön välitilan lasi ja muita ideoita
Keittiön välitilaan voidaan valita esim. lasi, jonka taakse saa kauniin kuvan tai tapetin. Kuva voidaan myös laminoida tai asentaa muovilevyn taakse. Välitilaan on perinteisten laattojen lisäksi mahdollisuus asentaa lähes mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana!Lisää keittiön välitilan vaihtoehtoja ja keittiöideoita Keittiökoulussa

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton